• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 22 °C

Zirvenin Ana Gündemi ‘Canlandırıcı Tarım’ Olacak

Zirvenin Ana Gündemi ‘Canlandırıcı Tarım’ Olacak
“Türkiye’nin bir tarım ülkesi olması için yapılacak çalışmalarda, akıllı ve hassas tarım teknolojilerinin etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamak üzere öncü bir rol üstlenmektir” ana amacıyla faaliyetlerini sürdürenTarım 4.0 Teknoloji ve Etki Derneği, i

“Türkiye’nin bir tarım ülkesi olması için yapılacak çalışmalarda, akıllı ve hassas tarım teknolojilerinin etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamak üzere öncü bir rol üstlenmektir” ana amacıyla faaliyetlerini sürdürenTarım 4.0 Teknoloji ve Etki Derneği, ikinci kez Tarım Teknoloji Etki Zirvesi düzenleyecek. İş Bankasının ana sponsorluğunda, 22-23 Şubat tarihlerinde İzmir - İzQİnovasyon Merkezinde gerçekleştirilecek 2. Tarım Teknoloji Etki Zirvesine, İzmirli Tarım ve Tat Gıda sponsor olarak destek vermektedir.

‘Herkes için Tarım’
Canlandırıcı tarım (rejeneratif tarım) ana temasıyla gerçekleştirilecek Zirve’de;Tek Sağlık: Toprak-Bitki-Hayvan-İnsan Sağlığı, Sağlıklı ve Sürdürülebilir Gıda, Yerel Gıda, Onarıcı ve Doğayla Uyumlu Bitkisel ve Hayvansal Üretim, Çiftlikten Sofraya Tarım-Gıda Değer Zinciri, Topraktan Bağırsağa Mikrobiom, Tarım ve Gıda Ekonomisi, Tarımın Finansmanı: Etki ve Etik, Herkes için Tarım, Tarım Filizleri Genç Çiftçiler Ağı gibi konu başlıklarına yer verilecek.
Dünyadan ve ülkemizden tarım sektöründe tanınmış akademisyen, uzman ve paydaşların konuşmacı ve katılımcı olarak yer alacağı Zirve hakkında açıklamalarda bulunan Tarım 4.0 Teknoloji ve Etki Derneği ve 2. Tarım Teknoloji Etki Zirvesi Düzenleme Komitesi Başkanı SumerTömek Bayındır, “İlk zirvemizi pandemi koşulları nedeniyle online düzenlemiştik. İkinci zirvemizin hazırlıklarını, tarımın belli başlı paydaşlarının bir araya geldiği bir buluşma, tartışma ve vizyon arayışı merkezi olma hedefiyle yaptık. Bu hedef doğrultusunda 50’ye yakın konuşmacıyı Zirvemize davet ettik. Konuklarımız ile tarım ve gıda sektörlerinin; teknoloji, sürdürülebilirlik ve etki konularını ele alacağız. Zirvemizde sadece durum tespiti yapmayı hedeflemiyoruz. Aynı zamanda, konuklarımız ile gelecekte beklenen konuları ve vizyon arayışlarını da konuşacağız. Böylelikle geleceğin oluşumuna katkı vermeye çalışacağız. Kaldı ki bundan sonraki zirve ve diğer faaliyetlerimizin ana hedefleri genelde ‘gelecek’ ve ‘sürdürülebilirlik’ olacak. Çünkü tarımın ülkemiz ve insanlık için bir ‘varlık-yokluk’ meselesi olduğunun farkındayız.Tarım; çok önemlidir ve de gereken değer ve itibarını yeniden kazanmalıdır. Tarım, aynı zamanda kadim bilgiler toplamı ve uzmanlık işidir. Bunlar, ‘Herkes için Tarım’ diyen bir Dernek olarak temel sorumluluklarımız arasında en önlerde yer almaktadır” dedi.

Zirve Programı Çok Dolu
Zirve faaliyetleri hakkında da bilgi veren SumerTömek Bayındır, “İki gün boyunca 13 ayrı oturumda; tarım, teknoloji, etki ve etik konularını konuşacağız. Gündemi yakalayan ve oldukça ilginç oturum başlıklarımız olacak:
Açılış Konferansını, ‘Dünyanın Merkezinde Bir Tarım Ülkesi: Yenilikçiliğin ve Erdemin Beşiği Türkiye’ başlığıyla Ankara Üniversitesi Önceki Rektörü Prof.Dr. Cemal Taluğ verecek.
‘Tarımı Savunmak Zorunda Kalmak’, ‘Rejeneratif Tarım: Adil Tarımsal Üretim ve Sürdürülebilir Ekonomi’, ‘Tarımın Finansmanı: Etki ve Etik’, ‘Toplum için Tek Sağlık: Toprak Bitki-Hayvan-İnsan İlişkisi’ ve ‘100 Yılın Tarımcılarına Saygı ve Anadolu Kültürü’ gibi oturum başlıklarımızda tarımı değişik boyutlarıyla ele alacağız.
Birinci günün sonunda Türk Tarımına bir ömür boyu emek vermiş üç duayen isme ‘Onur Ödülü’ vereceğiz.

İlk günü, Kurtalan Ekspres konseri ile sonlandıracağız
İkinci günün oturumlarına paralel olarak ‘Tarım- Gıda için İkiz Dönüşüm’ başlığıyla bir çalıştay düzenleyeceğiz. Tarım ve gıda sektörlerinin önemli isimlerinin katılacağı çalıştayıSürdürülebilirlik Uzmanı Nilüfer Aktaş yönlendirecek. Çalıştayın özet çıktısını Zirvenin son saatlerinde katılımcılarla paylaşacağız. Yine çalıştayın raporunu ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894