• BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • İzmir 18 °C

5 Bin Aşçı Lezzet Şovu Yapacak

5 Bin Aşçı Lezzet Şovu Yapacak
Kuşadası, 5 bin aşçının katılacağı lezzet şovuna ve aynı zamanda da sürdürülebilir turizm

Kuşadası, 5 bin aşçının katılacağı lezzet şovuna ve aynı zamanda da sürdürülebilir turizm için başkanlar zirvesine ev sahipliği yapacak

GL Platform tarafından Efes Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı hem turizm hem de gastronominin nabzını tutacak. 21-24 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek fuarın ilk günü “Sürdürülebilir Turizm” için belediye başkanları bir araya gelecek. Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı da olan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un yöneteceği toplantıda, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı İlker Ünsever turizmde gelinen noktayı, aldıkları önlemleri ve yapılması gerekenleri anlatacak. 

“MİSAFİRİMİZİ EL ÜSTÜNDE TUTARIZ”

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Türk turizminin zorlu süreci atlatabilmesinin yollarından birinin de tanıtım olduğuna dikkat çekerek “Gastronomi bu tanıtımın en önemli ayaklarından biri. Anadolu mutfağımız bu anlamda çok önemli bir yere sahip. Kuşadası da yöresel nefis lezzetlere sahip. Tüm bunları bir kez daha göstermenin gururunu yaşayacağız” dedi. Kuşadası’nın önemli bir turizm merkezi olduğunu, dünyanın dört bir yanından her yıl binlerce insanı ağırladıklarını ancak sürdürülebilir turizm için “evine mutlu dönen turist” sayısının önemli olduğunu belirten Özer, “Herkes biliyor ki Kuşadası'na gelen turist evine mutlu döner. Bunun en büyük kanıtı da tatilini her yıl yine burada geçirmesidir, çünkü biz misafirimizi el üstünde tutarız” dedi.  

ERKEN REZERVASYONDA YÜZDE 40'LIK ARTIŞ VAR

Fuarın tek hedefinin ürün sergilemek olmadığına da dikkat çeken Kayalı, “Bu fuar, kış sezonundaki durağanlığı ortadan kaldıracağına ve hareket katacağına da inanıyorum" dedi. Turizm sektörüne hakim olan karamsar tablonun yavaş yavaş dağılmaya başladığını belirten Başkan Kayalı, 2018 sezonu için yapılan erken rezervasyon oranlarında yüzde 40'a yakın bir artış olduğunu kaydetti.

TÜRK MUTFAĞI GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Fuar kapsamında gerçekleşecek 3. Ege Şefler Yarışması, Genç Aşçılar Yarışması ve Liseler Arası Yarışmalar ile yöresel yemekler kategorisinde ev hanımlarının katılımıyla düzenlenecek yarışmaya yurtdışı ekipleri de dahil 5 bin aşçı katılacak. Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Uğur Apak, “Türk mutfağının tüm zenginliği ve en güzel lezzetleri bu yarışmada görücüye çıkacak” dedi. 

43 KİŞİLİK JÜRİ DEĞERLENDİRECEK

Apak,  fuar kapsamındaki yarışmaların 43 kişilik dev bir jüri tarafından değerlendirileceğini söyledi. Türkiye Aşçılar Federasyonu'na bağlı 23 dernekten şef aşçı  ve yurtdışından 10 aşçının jüri üyesi olacağı yarışmaların Ege'nin şefini belirlemesinin ötesinde Türk mutfağının tanıtımı için de büyük önem taşıdığına dikkat çeken Apak,  “Ateşin bulunuşundan beri süre gelen aşçılık mesleğinin, dünden bugüne gelişini, geleceğini anlamak ve yön vermek için düzenlenen yarışma, profesyonel aşçıların hünerlerini gösterdiği, genç aşçıların da tecrübelerini artırmayı hedefliyor. Anadolu'nun lezzetleri için kıran kırana bir mücadele yaşanacak. Gelin bu lezzete siz de ortak olun” dedi. Fuar aynı zamanda gıda ve buz dekorasyon gösterilerine de sahne olacak.

EĞİTİM FUARI

Fuar kapsamında sektöre yönelik eğitim programları da düzenlenecek. Otel Temizlik ve Dekorasyonu Derneği tarafından “Kat Hizmetleri Personelinin Mesleki Eğitiminin Önemi, Personelin Sertifikasyon Süreci”, “Konuk İlişkileri Konuk Tipleri ile Görgü Kuralları”, “Büyük Veri, Turizm İşletmecileri İçin Yeni Bir Fırsat” ve “Herkes İçin Erişilebilir Turizm” konularında uzmanlar tarafından sunum yapılacak. Türkiye Otel Satın Alma Müdürleri ve Eğitimi Derneği ile Türkiye Satın Alma Platformu ise “satın alma ile müşteri memnuniyeti ve havuz kimyasallarını masaya yatıracak. Eğitim programları arasında “Kalite ve Markanın Önemi” ile “Yöresel Mutfak Sempozyumu” ve “Otellerde İş Sağlığı Güveniği”  fuarın en çok ilgi gören sunumları arasında yer alacak. 

OTELLER YARIŞACAK

Otel Temizlik ve Dekorasyonu Derneği tarafından düzenlenecek “Oteller Arası Kat Hizmeteri” yarışında nefesler tutulacak. Otellerin kat hizmetleri ekipleri özellikle en iyi yatak yapma kategorisinde büyük ter dökecek. 

KAÇIRMAYIN

GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan ise fuarın bu yıl üçüncü kez düzenlendiğini ve sektörün yol haritasının da belirlendiği bir konuma geldiğini söyledi. Ceylan, “Türkiye'nin her yerinden konaklama ve ağırlama tesislerinin tüm ekipman ve hizmetlerini karşılamak için hem yurt içinden hem yurt dışından çok sayıda otel yöneticisi de aramızda olacak. Hem sektöre hem gastronominin buluşma noktası olacak fuar ayını zamanda müzik ve dans şovlarıyla gözlere ve kulaklara da hitap edecek. Ziyaretçilerimizin bu lezzeti kaçırmamalarını tavsiye ediyoruz” dedi. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894