• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • İzmir 20 °C

Aliağa Cumhuriyet Bayramı’nı İzel-Çelik-Ercan İle Kutladı

Aliağa Cumhuriyet Bayramı’nı İzel-Çelik-Ercan İle Kutladı
Aliağa Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı geleneksel hale getirdiği fener alayı ve kortej yürüyüşüyle kutladı.

Aliağa Belediyesi’nin milli bayramlarda düzenlediği ve muhteşem görüntülere sahne olan kortej yürüyüşü ve fener alayı cumhuriyetin 99. yılında da kentin sokaklarını renklendirdi. Kentin dört bir yanında bayram coşkusu yaşanırken Cumhuriyet Meydanı’nda 30 yıl aradan sonra ilk kez bir halk konserinde sahne alan 90’ların efsane gruplarından İzel-Çelik-Ercan meydanı dolduran binlerce Aliağalıya unutulmaz bir bayram sevinci yaşattı.

ALİAĞA KIRMIZI BEYAZA BÜRÜNDÜ
Kutlamalar kapsamında kentin dört bir tarafını dev Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatan Aliağa Belediyesi’nin organize ettiği fener alayı için binlerce Aliağalı, Aliağa Belediyesi Spor Salonu önünde bir araya geldi. Aliağa’yı kırmızı beyaz bir görünüme kavuşturan coşkulu kalabalık Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile birlikte ellerinde meşaleler, pankartlar ve bayraklarla; İstiklal Caddesi, Hükümet Caddesi güzargahından kortej halinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Aliağa Belediyesi bandosunun Cumhuriyet Marşları eşliğinde gerçekleşen kortejde binlerce Aliağalının yanı sıra belediye kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, motosikletli ve bisikletli gruplar yer aldı. Kortej geçişi sırasında evlerinde olan vatandaşlar balkon ve pencerelerinden korteji selamlayarak coşkuya ortak oldular. Aliağalı muhtarların cumhuriyetin 99.yılına özel olarak Atatürk Zeybek Anıtı önünde gerçekleştirdiği zeybek gösterisi de izleyenlerden büyük alkış aldı. Kilometrelerce uzunluktaki kortejin Cumhuriyet Meydanı’na varmasıyla birlikte coşku zirveye ulaştı.

ALİAĞA CUMHURİYET BAYRAMI’NI İZEL-ÇELİK-ERCAN İLE KUTLADI
29 Ekim Cumhuriyet Köprülü Kavşağı’nı kullanarak konser alanına gelen İzel-Çelik-Ercan Cumhuriyet Meydanı’nda kendilerini bekleyen hayranlarıyla buluştu. 30 yıl aradan sonra ilk halk konserini Aliağa’da veren 90’ların efsane gruplarından İzel-Çelik-Ercan sahneye grupla özdeşleşen ‘Özledim’ adlı parçayla çıktı. Sevilen üçlü dünden bugüne hafızalara kazınan tüm şarkılarını Aliağalılarla birlikte söyledi. Romantik ve hareketli şarkılarına yer veren grup, dinleyenlere Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu doyasıya yaşattı.

“CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”
Konser sonunda davet üzerine sahneye gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, tüm Aliağa halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyetimizin 99. yılında coşkumuza coşku katan, soğuk havada içimizi ısıtan İzel-Çelik ve Ercan’a çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyeti kurarak bizlere armağan eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum. Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Köprülü Kavşağı’nın da açılışını yaptık. 18 Temmuz’da başladığımız kavşağın yapımını 3 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. 29 Ekim Cumhuriyet Köprülü Kavşağı’nı bugüne yetiştirmek için gecesini gündüzüne katan tüm çalışma arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ata’mızın dediği gibi az zamanda çok işler başardık. İşte bizler Ata’mızın torunlarıyız. Ata’mızın izinde çok daha fazla çalışarak cumhuriyeti gelecek nesillere taşıyacağız. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun”

Cumhuriyet kutlamalarına katılımlarından dolayı İzel-Çelik-Ercan’a teşekkür eden Aliağa Belediye Serkan Acar, grubun solistlerine Helvacı Mahallesi’nde kendine özgü dokumasıyla 500 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan ‘Helvacı Kilimi’ hediye etti. Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümü kutlamaları 10. Yıl Marşı ile birlikte bayrak şov ve havai fişek gösterisiyle son buldu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894