• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İzmir 8 °C

Aliağa Festivali Başlıyor

Aliağa Festivali Başlıyor
İzmir’in Aliağa İlçesinde bu yıl 28 Ağustos-02 Eylül 2007 tarihleri arasında 18.si düzenlenecek olan Uluslar arası Barış ve Hoşgörü Kültür ve Sanat Festivali Aliağa Cumhuriyet meydanında yapılacak olan açılış töreni ve festival meşalesinin yakılması

ALİAĞA 18. ULUSLARARASI BARIŞ  VE HOŞGÖRÜ, KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLIYOR.
İzmir’in Aliağa İlçesinde bu yıl 28 Ağustos-02 Eylül 2007 tarihleri arasında 18.si düzenlenecek olan Uluslar arası Barış ve Hoşgörü Kültür ve Sanat Festivali Aliağa Cumhuriyet meydanında yapılacak olan açılış töreni ve festival meşalesinin yakılması ile başlayacak. Her yıl Bakır çay Bölgesin de merakla beklenen ve takip edilen festival Altı gün boyunca birbirinden ünlü isimlere ev sahipliği yapacak, birbirinden güzel programlarla Aliağa ve bölge halkına unutulmaz anlar yaşatacak.


Geçtiğimiz yıllarda kapsamı genişletilen ve üç günden altı güne çıkarılan Festival içerisinde her gece birbirinden ünlü isimler konser verecek. Aliağa kent yaşamına büyük bir hareketlilik katan festivalin gündüz bölümlerinde ise her yaş topluluğuna hitap edecek renkli programlar kültürü ve sanatı doyasıya yaşatacak.
Festivalin resmi programını bir basın toplantısı ile açıklayan Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, her yıl festival çıtasının daha yukarılara çekildiğini ifade ederek 18. si düzenlenecek olan bu yıl ki festivalde yoğun iş ve çalışma temposunda bunalmış Aliağalıları her yönü ile tatmin edecek bir program hazırladıklarını belirtti.
Altı  günde Elli farklı program ile gerçekleştirilecek festivalde müzikten, resim’e, spordan eğlenceye,  sinemadan tiyatroya kadar geniş bir yelpaze ile tüm kesimleri kucakladıklarını söyleyen Başkan Kaya “Yaptığımız her işi insanımıza layık olma bilinci ile yapmaya çalışıyoruz. Bu anlayışımız kentin fiziki görünümünden sosyal görünümüne kadar çok geniş bir anlamda kendini gösteriyor. Zaten bu anlayış olmaz ise kalıcı olamazsınız ve kalıcı bir etki bırakamazsınız. Bu yıl 18. si ama bizim düzenleyeceğimiz 4. festivali hazırlarken de bu olguyu göz ardı etmedik. Halkımızın festivali merakla beklemesi bu anlayışımızın ürünü. Yine bu yıl festival tarihleri arasında 30 Ağustos Zafer Bayramını büyük bir coşku içinde kutlayacak ve 1 Eylül Dünya Barış gününün o özel anlamını hep birlikte yaşayacağız. Paylaşımcı olmak ve hep güzellikleri paylaşmak istiyoruz. Aliağa bu yıl ki festivali daha farklı ve daha güzel yaşayacak. Yeni oluşturduğumuz ve kente yakışan mekanlarımızda hem eğlenecekler hem de daha çağdaş bir kentte yaşamanın keyfine varacaklar.” Dedi.
BELEDİYE BAŞKANI TANSU KAYA “ KÜLTÜR VE SANATIN ORTAK DİLİ SEVGİ BARIŞ VE HOŞGÖRÜDÜR.”
Festival programı içerisinde 7 den 77 ye herkesi kucakladıklarının altını çizen Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya şöyle konuştu; “ Programlarımızın temelinde her kese ulaşabilme yatıyor. Bu toplum olabilme bilincinin ana unsurudur. Kültür ve Sanatın ortak dili sevgi, barış ve hoşgörüdür. Aliağa da ve Bölgede yaşayan tüm vatandaşlarımızı bu dolu dolu geçecek olan festivalimize davet ediyorum. Doyasıya eğlenmek ve sanatı dayasıya yaşamak için herkesi Aliağa’ya bekliyorum.”          
18. Uluslar arası Barış ve Hoşgörü Kültür ve Sanat Festivali 28 Ağustos Salı günü saat 18.00 de Cumhuriyet alanında yapılacak olan açılış töreni ve festival meşalesinin yakılması ile start alacak. Ömer Lütfi Kültür Derneği Kırcali Türk Folklör Ekibi (Bulgaristan), Aliağa Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Yenişakran Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterilerinin ardından tarihi Turgutlu Mehteran takımı eşliğinde festival korteji düzenlenecek.  Saat 19.30 da stant açılışları yapılacak. Toplam Altı gün sürecek olan festivalde her gece bir konser verilecek. Bu konserlerde Özcan Deniz, Zara, Göksel, Ferhat Göçer, Hüseyin Turan, Keremcem sevenleri ile bulaşacak. Festival programında Türkiye Motokros şampiyonasının 7. ayağı Aliağa da yapılacak. Uzak doğunun ilgi çekici kağıt katlama sanatı (Origami),  Paintbol, Masa Tenisi, Streetbol, Satranç turnuvaları, tezhip ve resim sergileri, tiyatro ve sinema gösterimleri ile renklenecek olan festivalde ateş dansı gösterisi,  performans ve perküsyon şov gerçekleştirilecek.
Her yıl olduğu gibi trap atışları yapılacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde muhteşem bir görsel şov hazırlayan Aliağa Belediyesi ışık ve ses gösterisi ile Zafer Bayramı büyük bir coşku ile kutlanacak. Kay kay şov, geleneksel hale gelen yöresel yemek yarışması ve bebek emekleme yarışmaları ile birlikte berberler ve kuaförlerin gerçekleştireceği şov yine Aliağalılar tarafından büyük bir beğeni ile takip edilecek. Festivalin her yıl konukları arasında yerini alan Sunay Akın’ın tek kişilik gösterisi de festival  programına ayrı bir renk katacak.
Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya festival basın toplantısı sonrası toplantıya katılan gazetecilere 4 Gb kapasiteli hafıza kartı hediye etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Aliağa Festivali Başladı29 Ağustos 2007 Çarşamba 00:28
  • Festival Hazırlıkları Tamam27 Ağustos 2007 Pazartesi 22:11
  • 18. Aliağa Festival Programı22 Ağustos 2007 Çarşamba 14:08
  • Aliağa Festivali Başlıyor21 Ağustos 2007 Salı 13:58
  • Şakranda Festival Coşkusu19 Ağustos 2007 Pazar 13:00
  • Şakran'da Zeytin Paneli18 Ağustos 2007 Cumartesi 22:17
  • Şampiyon Horozgediği18 Ağustos 2007 Cumartesi 14:16
  • Arif Güven EGE TV'de18 Ağustos 2007 Cumartesi 11:20
  • Şakran Festivali Başladı17 Ağustos 2007 Cuma 23:57
  • Kavşakta İhmal İddiası17 Ağustos 2007 Cuma 16:59
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894