• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İzmir 17 °C

Aliağa'da "Turgut Amca" Merağı

Aliağa'da "Turgut Amca" Merağı
Sağdan oy alabilecek tek isim Aliağa’da CHP’de bir çok aday adayının başkanlık yarışına girmek istemesine karşın, Turgut Oğuz’un devam kararı vermesi halinde parti içi yarış yaşanmadan, seçimlere güçlü bir şekilde girilebilecek. Aliağa’da siyasi kulisler
 
2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesi Büyükşehirde ve ilçelerde siyaset ısınıyor. Bazı ilçelerde adaylık yarışları şimdiden başlarken, Aliağa’da ise mevcut Başkan Turgut Oğuz’a “yeniden aday ol” baskıları olumlu sonuç vermeye başladı. “Güvenilir” kişiliği ile Başkan Turgut Oğuz’a olan kamuoyu güveni ve desteği çok yüksek. Başkan Oğuz’un, şu günlerde 5 yıl daha sürecek bir başkanlık süreci öncesi ince eleyip sık dokuyarak kararını vereceği belirtiliyor.
 
Sağdan oy alabilecek tek isim
Aliağa’da CHP’de bir çok aday adayının başkanlık yarışına girmek istemesine karşın, Turgut Oğuz’un devam kararı vermesi halinde parti içi yarış yaşanmadan, seçimlere güçlü bir şekilde girilebilecek. Aliağa’da siyasi kulislerde, Başkan Oğuz’un sadece sol seçmenden değil, siyasi yelpazenin sağından da oy alacağı, bu yüzden vereceği kararın ilçedeki seçimin sonucunu bugünden etkileyeceği konuşuluyor. 
 
 
 
12 Eylül’ün zor yıllarında siyaset
Turgut Oğuz, 1980 öncesi CHP Aliağa Belediye meclis üyeliği ile başladığı siyasal yaşamına 12 Eylül’ün zor yıllarında da yılmadan devam etti. Bırakın siyaseti, sokakta 3 kişinin dahi bir araya gelemediği bir dönemde, 12 Eylül’ün hemen sonrasında Sosyal Demokrat arkadaşları ile birlikte Aliağa’da SODEP’i kurdu, Kurucu Başkanı olarak görev yaptı. 1990’lı yılların başında Aliağa Ticaret Odası’nın kuruluşuna katkı koydu, Meclis üyeliği, Meclis Başkanlığı yaptı.   
Aliağa’da sivil toplum örgütlerinde, toplumsal yarar amacıyla çalışan yardımlaşma ve dayanışma derneklerinde etkin görevler üstlendi. Bir dönem önemli başarılara imza atan Aliağaspor’da başkanlık yaptı. 2004-2009 yılları arasında  CHP Aliağa İlçe Başkanlığı yaptı. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Aliağa Belediye Başkanı oldu. 
Turgut Oğuz, Aliağa’da Başkanlığından daha önemli olarak yaptırdığı okul ve sosyal desteklerle “Hayırsever işadamı” olarak tanındı, “Turgut Amca” olarak sevildi. 
 
 
 
Aliağa’nın Şehrül-Emini
Şehrül-Emin olmak… Şehri ve içinde yaşayanları emanet bilmek, bu emanete ihanet etmemek… Bir şehrin güvenilen idarecisi olmak..  Aliağa belediye Başkanı Turgut Oğuz işte tam da böyle tanımlanıyor kentte.. Belediye Başkanlığında geçen 4 yıldan sonra dahi halk arasında “güvenilirliği” çok yüksek… 4 yılda gerçekleştirdiği projeler, altyapı yatırımlarıyla Aliağa’nın gelecek 30 yılına hizmet edecek çalışmalar yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte elele vererek hizmetler üretti. Hem yatırım yapıp hem de 4 yılda Belediyenin 12 Milyon TL borcunu ödedi. 
Aliağa’nın Sevilen Belediye Başkanı Turgut Oğuz, şimdi zor bir kararın arifesinde.. CHP’nin kanaat önderleri, Aliağa’da sağ tabandan da oy alabilecek tek ismin sevilen Başkan Oğuz olduğunu düşünüyor. 
Aliağa kamuoyu ve partisi, şimdi onun yeniden aday olarak 2018’e kadar başkanlığa devam etmesini ve projelerin tamamlanmasını istiyor. Başkan Oğuz ise düşünüyor..
Aliağa’da Kararı önce Başkan Turgut Oğuz, ardından Mart 2014’de Aliağa halkı verecek…

 

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894