• BIST 9885.87
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 23 °C

Aliağalı Dolmuşçular ÇOK DERTLİ

Aliağalı Dolmuşçular ÇOK DERTLİ
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa esnaf ziyaretlerinde minibüs şoförleriyle bir araya gelen ilçe teşkilat başkanı Kazım Ulaş ve Ak Parti meclis üyeleri şoförlerin Aliağa da yaşadıkları sorunları dinlemek için bir araya geldi.

AK PARTİ ALİAĞA İLÇE TEŞKİLATI ESNAF ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR!

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa esnaf ziyaretlerinde  minibüs şoförleriyle bir araya gelen ilçe  başkanı Kazım Ulaş ve Ak Parti meclis üyeleri şoförlerin Aliağa da yaşadıkları sorunları dinlemek için bir araya geldi.

Ziyaret sırasında ilçe Başkanı Kazım Ulaş ziyaretteki amaçlarını şöyle dile getirdi. " Belediyeyle ilgili sıkıntılar varsa bunları aramızda bulunan belediye meclis üyesi arkadaşlarımız  aracılığıyla bu sıkıntıları takip etmek veya odayla ilgili sıkıntılarınız varsa odayı ziyaret edip iletmek. Diğer bir amacımız ise malum biz iktidar partisiyiz hükümetin yapacağı,  meclisin yapacağı bir şey varsa bizde bunu yukarıya milletvekillerimize, İl Başkanlığımıza ileterek bu konuda çözüm üretmek. Malum önümüzde 2014 yılı yerel seçimleri var. Bu dönemde de biz AK Parti olarak  henüz  başkanlık için bir şey demiyoruz, ancak seçimlerde kullanacağımız  bir seçim beyannamesi oluşturuyoruz.  Bu beyanname AK Parti'nin neler yapacağı konusuyla ilgili bir çalışma olacak. Belediyeden bir beklentiniz varsa onları beyannamemize ilave yapıp onunla ilgili bir çalışma yapmak " şeklinde  amaçlarını ifade etti.

2009 'DAN BU YANA DURAK SORUNU ÇÖZÜLMEDİ!

Aliağa Minibüsçüler başkanı Halil Gündoğu özelikle dolmuş duraklarından dolayı yaşadıkları sorunları AK Parti İlçe Teşkilatı başkanı ve meclis üyelerine anlattı. 2009'dan bu yana özellikle Çağlayan Durağından,  Postane'nin önüne kadar durak bulunmadığı için vatandaşın tepkisini aldıklarını ve o alanda trafik sorunu yaşandıklarını belirten Halil Gündoğu en büyük sıkıntılardan birinin bu olduğunu belirtti. Şoförler olarak bizler sadece o yerlerde, duraktır tabelasının bile yeterli olacağını, kapalı bir durak dahi istemediklerini belirterek yeter ki bu mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

METRO'DA ÖZEL ARAÇLAR SORUN YARATIYOR!

Metro konusunda ise saat 05:00'ten gece 01:00'e kadar servis çektiklerini belirten minibüs şoförleri diğer bir sıkıntı olarak da Metro'yu işaret ettiler. Metro durağının zaten yetersiz olduğunu ve buda yetmezmiş gibi bunun üzerine birde özel araçların durak arkasında bulunan yere park ettiğini ve araçların bazı zamanlarda duraktan dahi çıkamadığını ve bunun çok büyük sorun yarattığını belirtiler. Aslında Metro önünde kendilerine ait  duraklarının bulunduğunu fakat vatandaşın bu konuda kendilerine sorun yarattıklarını söyleyen şoförler, bu park sorunun çözüldüğü takdirde bu sorunun ortadan kalacağını belirttiler.

PAZARYERİNE VATANDAŞLAR İÇİN ÇÖZÜM BULUNMALI!

Pazar yeri konusunda biz şoförlerin  şikayetinden çok vatandaşımız şikayetçi. Biz şoför olarak sürekli arabadayız. Kışın o yağmurda o çamurda vatandaş sıkıntı yaşıyor.  Mevcut durağın bulunduğu yere bir geliş bir gidiş halinde üstü kapalı şekilde bir durak olursa hem vatandaşımız mağduriyetten kurtulur hem de yaşanan trafik kargaşasından o bölgeyi kurtarmış oluruz.

OTOBÜSLERİN VERİLMESİ ÇÖZÜM DEĞİL!

Aliağa Minibüsçüler başkanı Halil Gündoğu yaşanan bir diğer sorun olarak vatandaşların pazaryerinden evlerine dönerken pazar arabalarının alınıp alınmaması konusuna da değindi. Gündoğu "Bazı duyumlar alıyoruz. Vatandaş büyük otobüs istiyormuş.  Belediye buraya araç çıkarsa bizim gibi 20 dakika da bir servis yapacak mı? Bizler gün geliyor 2 veya 3 kişiyle servis çekiyoruz.  Pazar arabasını vatandaşımız koyabilsin diye 21 kişilik araçlarımızda biz 14 kişilik yer bıraktık ki insanlar pazar arabalarını koya bilsinler diye onlara araç içerisinde yer açtık. Ama hala bu konuda  sıkıntılar var onu da şöyle açıklama getirmek istiyorum.  Vatandaş 3 tane pazar arabasını arabaya koyuyor sonra da bir öğrenciyi başına bırakıp gidiyor.  Biz bir öğrenci ücretine 3 tane pazar arabası taşıyoruz. Şimdi buradaki çelişkiye bakın. Haklı ve haksızı vatandaşların vicdanına bırakıyoruz" diyerek Aliağa ilçesinde yaşadıklarını sıkıntıları AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı ve meclis üyelerine ilettiler. Kazım Ulaş bu konuları not aldıklarını bu sorunların Aliağa halkının ortak sorunu olduğunu belirti. Yapılması gereken her şeyi yapmayı çalışacaklarını ve gerekli mercilere bu konuları aktaracaklarını ifade etti.

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894