• BIST 8908.35
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İzmir 18 °C

Aliağalı Şehit Oğuz Özgür Çevik İçin Anma Programı Düzenlendi

Aliağalı Şehit Oğuz Özgür Çevik İçin Anma Programı Düzenlendi
20 Ekim 2016’da Hakkari'nin Çukurca ilçesi Hisar Dağı’nda bölücü terör örgütü PKK üyeleriyle girdiği çatışmada şehit düşen Aliağalı Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik, ikinci şehadet yıl dönümünde anıldı.

ALİAĞALI ŞEHİT OĞUZ ÖZGÜR ÇEVİK İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

20 Ekim 2016’da Hakkari'nin Çukurca ilçesi Hisar Dağı’nda bölücü terör örgütü PKK üyeleriyle girdiği çatışmada şehit düşen Aliağalı Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik, ikinci şehadet yıl dönümünde anıldı.  

Aliağalı Şehit Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik için düzenlenen anma programına; Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zehra Tuba Kabakçıoğlu, Şehit Annesi Gülperi Çevik, Şehit Babası Recep Çevik ile şehit yakınları katıldı.

Anma programı Şehit Oğuz Özgür Çevik’in Aliağa Şehitliğinde bulunan kabir ziyareti ile başladı. Şehitlikte yapılan duaların ardından Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde anma programı gerçekleştirildi. Aliağa Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının hep bir ağızdan okunması ve protokol konuşmaları ile başladı.

ALİAĞA ŞEHİT OĞUZ ÖZGÜR ÇEVİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRÜ ÖNDER ERDURMUŞ: “NİCE ÖZGÜRLER YETİŞTİRMEK İÇİN YORULMADAN ÇALIŞACAĞIZ”

Programın açılış konuşmasını Aliağa Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi Müdürü Önder Erdurmuş yaptı. Aliağa Şehit Oğuz Özgür Çevik’i minnetle yâd ettiklerini belirten Erdurmuş, “Vatanın bekası için canlarını seve seve veren tüm kahramanlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Eğitimciler olarak nice Özgürler ve vatanına, milletine sahip çıkan nice asımlar yetiştirmek için yılmadan yorulmadan çalışacağız” dedi.

ALİAĞA KAYMAKAMI ERHAN GÜNAY: “HEPİMİZ OĞUZ ÖZGÜR ÇEVİK OLMAYA HAZIRIZ”

Şehitliğin bir mertebe olduğunu ve herkese nasip olmadığını ifade eden Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, “Zor bir coğrafya üzerinde yaşıyoruz. Öyle ümit ediyoruz ki acı haberlerin devamı gelmesin bir daha böyle acılar yaşamayalım. Ancak gerektiği taktirde her zaman hepimiz birer Oğuz Özgür Çevik olmaya hazırız. Maalesef yaşadığımız topraklar üzerinde kurtuluş savaşından bu yana çok fazla şehit verdik. Çünkü bu ülke çok değerli bir miras üzerinde oturuyor. Bu ülke dünyada pek çok milletin ilerlemesini istemediği konumda bulunuyor. Bu hainliklerine devam etmek isteyenler, üzerimize bu eşkıyaları salmaya devam ediyor. Biz de azimle ve kararlılıkla mücadele etmeye devam ediyoruz. Etmeye de her zaman hazırız” dedi.

OZAN ERDEM ÇEVİK: “KARDEŞİM KENDİSİNİ VATANINA BAYRAĞINA ADAMIŞ İDEALİST BİR SUBAYDI”

Şehit Oğuz Özgür Çevik’in kardeşi Ozan Erdem Çevik ise duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Kardeşim Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik, kendisini vatanına bayrağına adamış idealist bir subay, aldığı görevleri layıkıyla yerine getirmek için canla başla çalışan örnek bir insan, askerlerine kendisine emanet edilen ana kuzuları olarak davranan, onları her zaman koruyan, gözeten, üstün kabiliyete sahip liyakatı yüksek bir subaydı. Ayrıca ailesine çok bağlı olup günlerce süren operasyon dönemlerinde dahi annesine anneler günü için çiçek gönderen, görev aldığı Afganistan’daki çocukların burnunu kendi mendiliyle temizleyecek kadar kalbi çocuk sevgisiyle dolu, bulduğu her fırsatta kitap okuyan kendisini tanıyan herkesin sevgisini, saygısını ve güvenini kazanmış büyük yürekli sevecen bir insandı. Onu rahmetle, özlemle ve minnetle anıyoruz”

ŞEHİT OĞUZ ÖZGÜR ÇEVİK ANISINA ŞİİR VE KOMPOZİSYONLAR OKUNDU

Protokol konuşmalarının ardından Şehit Oğuz Özgür Çevik’in yakınlarının, askerlerinin ve arkadaşlarının hazırladığı video gösterime sunuldu. Şehit Oğuz Özgür Çevik’in devresi Piyade Yüzbaşı Murat Karaaslan’ın yazdığı mektubu 12/A sınıfı öğrencisi Gürkan Özveren okudu. Şehidin anısına düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan 9/A sınıfı öğrencilerinden Verda Ekici, Şehit Oğuz Özgür Çevik için yazdığı ‘Oğuzların Oğuzu’ isimli şiirini, kompozisyon yarışmasında birinci olan 12/G sınıfı öğrencilerinden Sena Nur Işık ise ‘Koca Yürekli Özgür Şehit’ adlı kompozisyonunu okudu.

Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen programın sonunda Aliağa Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi’nde şehidin kullandığı askeri eşyalardan oluşan sergi ziyaret edildi. Program okul bahçesinde gerçekleştirilen lokma hayrı ile son buldu./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894