• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 18 °C

Aliağalılar Tansu Kayayı İSTİYOR

Aliağalılar Tansu Kayayı İSTİYOR
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa’da seçimin favorisi olarak gösterilen Tansu Kaya’nın AK Parti’nin ilçe belediye başkan adayı olarak açıklanmaması ilçede infiale yol açtı....Aliağa’da seçimin favorisi olarak gösterilen Tansu Kaya’nın AK Parti’nin ilçe beled

AK PARTİ ALİAĞA’DA ADAY ŞOKU

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa’da seçimin favorisi olarak gösterilen Tansu Kaya’nın AK Parti’nin ilçe belediye başkan adayı olarak açıklanmaması ilçede infiale yol açtı....
resim
Aliağa’da seçimin favorisi olarak gösterilen Tansu Kaya’nın AK Parti’nin ilçe belediye başkan adayı olarak açıklanmaması ilçede infiale yol açtı.
Dün İzmir’de AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım başkanlığında,  milletvekilleri ve teşkilat mensuplarının katılımıyla Kaya Termal Otel'inde yapılan değerlendirme toplantında 3 ilçe haricinde ilçe belediye başkan adayları açıklanmıştı.
Alfabetik sıraya göre ilerleyen görüşmelerde AK Parti’nin Aliağa Belediye Başkan adayı olarak bütünşehir yasası ile tüzel statüsünü yitiren Yenişakran beldesinin Belediye Başkanı İbrahim Ethem Yorulmaz’ın belediye başkan adayı olarak açıklanması ilçede soğuk duş etkisi yaptı.
Aliağa’da bir önceki dönem belediye başkanlığı yapan ve seçimin en büyük favarisi olarak gösterilen AK Parti Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Tansu Kaya’nın isminin aday olarak açıklanması ilçede infiale yol açtı. 
Kararı duyan partililer Tansu Kaya’nın ilçedeki işyerinin önüne akın etti. İbrahim Ethem Yorulmaz’ın aday gösterilmesine tepki gösteren 500’ü aşkın partili saatlerce Tansu Kaya’nın İzmir’den dönmesini bekledi. 
 
 
Adayı 100 kişi Kaya’yı 500 kişi karşıladı
Öte yandan AK Parti’nin Aliağa Belediye Başkan adayı olarak duyurulan İbrahim Ethem Yorulmaz için de ilçe binası önünde karşılama organizasyonu yapıldı. İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’un sosyal medya ve cep mesajları aracılığıyla yaptığı tüm karşılama çağrılarına rağmen ilçe binası önünde ancak 100 kadar kişi toplanabildi.
 
 
İlerleyen saatlerde kararın düzeltilmesini isteyen Tansu Kaya taraftarı partililerin kalabalığı da giderek arttı. Sosyal medya üzerinden örgütlenen ve imza kampanyası başlatan partililer bugün saat 17.00’de Aliağa Çok Amaçlı Sosyal Kompleks önünde toplanma çağrıları yapıyor. Tansu Kaya’nın işyerine de yakın olan Aliağa Çok Amaçlı Sosyal Kompleks önünde toplanan partililerin yarın büyük bir kalabalıkla AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı binasına yürümesi bekleniyor.  
 
 
Yapılan temayül yoklamaları ve Anketlerde oldukça önde görülen Tansu Kaya’nın isminin açıklanmaması ve aday adaylığı müracaatı dahi bulunmayan Yenişakran Belediye Başkanı İbrahim Ethem Yorulmaz’ın isminin aday olarak duyurulmasının ilçede yarattığı şok devam ediyor. İlçede Tansu Kaya’nın AK Parti adayı olarak gösterilmemesinin CHP’liler tarafından da sevinçle karşılandığı konuşuluyor.
Gelen tepkiler üzerine AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın Aliağa adayı için verilen kararı gözden geçireceği de gelen bilgiler arasında
 
 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894