• BIST 9524.59
  • Altın 2489.437
  • Dolar 32.5108
  • Euro 34.7039
  • İzmir 20 °C

Aliağa'nın Kararı Ya Turgut Ya Tansu

Aliağa'nın Kararı Ya Turgut Ya Tansu
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ 2013 yılı tüm ilçeler ve büyükşehirlerde en çok konuşulacak konulardan biri de belediye başkanlık seçimleri olacak. Şimdiden her yerde aday adaylıkları, meclis üyelikleri için yoğun kulisler ve çalışmalar başladı bile. Ancak bazı a

2014 YEREL SEÇİME DOĞRU

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ 2013 yılı tüm ilçeler ve büyükşehirlerde en çok konuşulacak konulardan biri de belediye başkanlık seçimleri olacak. Şimdiden her yerde aday adaylıkları, meclis üyelikleri için yoğun kulisler ve çalışmalar başladı bile. Ancak bazı aday adayları, adaylıklarını şansa bırakmamak adına seçimlerin iki yıl öncesinden bir telaş ve çalışma içerisinde zaman zaman görür olduk. Çeşitli söylentiler, söylemler üzerine stratejilerini kuranlara tanık olduk. Bazı adaylar il teşkilatlarında çözümü ararken, bazıları da parti genel merkezlerinin kapısını dövmeye başladılar. Bir kısmı da parti içi üyelikler de ön seçim ya da

delege seçimi ile sonuca gitme çalışmaları yapıyor. Tüm bu çalışmalar gösteriyor ki bu yıl çok hareketli geçecek. Bizlerde sorumlu gazetecilik anlayışı ile yayınımızın ulaştığı ilçelerde okuyucumuzu bilinçlendirmek adına bir araştırma yaptık. Bazı ilçelerde (Foça- Aliağa) bu çalışmayı bitirdik. Diğer ilçelerimizi de kapsayacak bu araştırmalarımızı siz okuyucularımız ile paylaşacağız. Büyük bir titizlikle yaptığımız çalışmanın içeriğini ilçe ve mahalle bazında siyasi partilere eğilimi tespit etmek. Bunun yerel seçime nasıl yansıyacağını bulmaktı hedefimiz. Araştırmamızı yaparken  vatandaşlarımız ilçelerine dair sorunların çözümünde ve gelişmesinde ne tür çalışmalar yapılmasını istiyor. Bunu tespit etmeye çalıştık. Mahallelerinde öncelikli sorunlar nelerdir sorusuna cevap bulmaya çalıştık. 2014 seçimlerinde nasıl bir belediye başkanı talepleri var? Ne tür projeleri hayata geçirilmesini istiyorlar. Seçilecek belediye başkanının hangi nitelikleri olsun istiyorlar. Seçmenin ne kadarı partim önemlidir ya da evet partim önemli fakat adayın nitelikleri de bir o kadar önemli diyor. Yaş grupları, eğitim düzeylerine göre tercihleri, esnaf-emekli-ev kadını- özel sektör çalışanı ya da devlet memuru ne düşünüyor? İşsiz iş arayan- evi olmayan(kiracı) evi olan- yaşlısı genci gelecek yeni yönetimden neler talep ediyor? Nasıl bir yönetim istiyor? Bu sorular ışığında hangi popüler ismin şansı ne? Sizler için bu ve bunun gibi bir çok soruya cevap bulmak adına gece gündüz çalıştık çabaladık. Popüler isimlerini bir kısmı adaylıklarını açıklayanlardı ancak siz okuyucularımızın da ortaya koyduğu, belediye başkanı ya da meclis üyesi olarak görmek istedikleri isimleri kendileri var etti. Bu tercihleri de ciddiye aldık sizler adına. Enteresan isimler ön plana çıkmaya başladı.

Geniş kapsamlı bu çalışmayı bundan böyle siz okuyucularımızın dikkatine sunacağız. Temel amacımız halkın sorunları için proje üreten aday adaylarımızın seçimler öncesinde ve sonrasında halkımızın sorunlarını ve çözüm önerilerini dikkate almalarını, çözüm noktasın da halkımızın katılımı ile ortaya çıkan sonuçlar üzerinden çözümler üretilmesi, bu mana da vatandaşlarımızın taleplerini gene onların talepleri doğrultusunda katkılarını dikkate alınması, uygulanabilir öneriler doğrultusunda projeler üretilmesi idi.

tansu.jpg

FOÇA PRESS İŞARET GAZETESİ’NİN YEREL SEÇİM ÖNCESİ ALİAĞA KAMUOYUNDA YAPTIĞI ANKET ÇALIŞMASI AÇIKLANDI

İLK YEREL SEÇİM ANKETİNDE ORTAYA ÇIKAN GERÇEK ALİAĞA’DA TARİHİN TEKERRÜR EDECEĞİNE İŞARET EDİYOR.

ALİAĞALILAR YA TURGUT YA TANSU DİYOR

Araştırmanın birincisi ve sokağın belediye başkan adayı olarak görmeyi en çok istediği kişi mevcut belediye başkanı Turgut OĞUZ.

Başkan Oğuz 2009 seçiminde yola çıkarken sadece bir dönem belediye başkanlığı yapacağını ve bir daha aday olmayacağını belirtmişti. Bu kararını ya da görüşünü geçtiğimiz dört yıl boyunca da her fırsatta dile getirdi. Aday olup olmayacağına dair soruları da "kesinlikle hayır" diye cevapladı.

tansu-ctm.jpg

Bu duruma rağmen araştırmamızda, % 22,23 ile sokağın belediye başkan adayı olarak en çok görmeyi istediği ilk sıradaki isim oldu.

Araştırmada sokağın belediye başkan adayı olarak görmeyi istediği ikinci isim ise geçen dönemin AK partili belediye başkanı Tansu KAYA.

Tansu Kaya Aliağa siyasetinin üzerinde en çok konuştuğu isimlerden birisi. Belediye başkanı olduğu dönemde Türkiye'nin en genç belediye başkanlarından birisiydi. Belediye başkanlığı yaptığı 5 yıl boyunca olumlu ve olumsuz olarak çok tartışıldı. deyim yerindeyse yeminli taraftarları ve yeminli karşıtları oluştu. 5 yıllık belediye başkanlığının ardından 2009

seçimlerinde yeniden AK parti adayı oldu ve Turgut Oğuz'a karşı seçimleri kaybetti. AK Parti içinde geniş kesimler seçimlerin kaybından Tansu Kaya'nın belediyecilik dönemini ve Tansu Kaya'nın o dönemdeki kadrosunu sorumlu tuttu. Bu nedenle Tansu Kayanın bir daha aday gösterilmesine parti yönetimi çevrelerinden bir direniş gözlendiği halde tabandaki taraftarları onun yeniden aday olmasını hep istedi. Tansu kaya deyim yerindeyse seçimleri kaybettiğinin ertesi gününden beri önümüzdeki yerel seçime hazırlanan bir aday. Adaylığı araştırmamızdan neredeyse 1 yıl öncesinden beri Aliağa Yeni Vizyon gazetesinde Aliağa'nın Belediye başkan adayları başlıklı tanıtım sayfasında her gün duyuruluyor, yani resmen aday. Bu tabloya rağmen sokak desteğinin Turgut Oğuz'un gerisine düşerek % 15,93 olduğu görülüyor. Denilebilir ki Tansu Kaya sokak desteğinin zirvesinde görünüyor, kanımızca daha fazla destek bulması mümkün değil. Çünkü sahada neredeyse kimse yokken o hep vardı ve geldiği en yüksek nokta burası.

Araştırmamızın Belediye başkan adaylığı konusunda 3. sırada destek bulan ismi ise Aliağa siyasetinin son 30 yılının en çok perde önündeki adı Hakkı ÜLKÜ.

Hakkı ülkü 1984 de belediye başkan adaylığı ile başlayan siyasi serüvenine 3 dönem Aliağa belediye başkanlığı, bir dönem milletvekilliği ve başkaca aday adaylıkları sığdırmış bir siyasetçi. Aliağa siyasetinin belki de artıları ve eksilerinde en çok payı olan aktörü.

Hakkı Ülkü de aynen Tansu Kaya gibi geçen seçimlerden beri 2014 yerel seçimlerine hazırlanan bir siyasetçi. Turgut Oğuz belediyeciliğini en çok eleştiren kişilerin başında geliyor. Son kongre sürecinde sürecin de ilçe başkanı başkanı özlem şan Oğuzhan ile birlikte Belediye başkanı Turgut oğuz'a karşı bir ittifak kurarak siyasi tarihinin belki de en hareketli çalışmalarından birisini sergiledi. O süreçte Özlem Şan Oğuzhan ile anlaştıkları, Özlem hanımın ilçe başkanı olduktan sonra Hakkı Ülkü'yü belediye başkan adaylığı konusunda destekleyeceği konuşulmuştu. Nitekim ilçe kongresinin hemen ardından belediye başkan Aday adaylığını hemen açıkladı ve o güne değin çok da açıktan sürdürmediği adaylık çalışmalarını tamamen sokağa taşıdı. Adı, Aliağa Yeni Vizyon gazetesinin Belediye başkan adayları başlıklı tanıtım sayfasında her gün duyuruluyor, yani resmen aday.

Ancak Aliağa siyasi tarihine damga vurmuş bu ismin bu kadar uzun süren adaylık çalışmalarından sonra, % 11,66 ile 3 sırada yer bulabilmiş olması bize biraz şaşırtıcı geldi. Hakkı Ülkü'nün de bu denli yoğun tanınmışlık ve uzun süreli çalışmadan sonra geldiği bu desteğin kendisinin pik noktası olduğunu düşünüyoruz. Tansu KAYA için söylediğimiz gibi kanımızca desteğinin daha fazla artması mümkün görünmüyor.

Son derece çalışkan genç biri arkadaşımız Serkan ACAR. Muhtemelen seçmen tabanına yeteri kadar ulaşamadığı için seçmen kitlesi % 12,67 civarında iken aldığı destek %4,02 lerde seyrediyor. MHP li oylar daha çok Turgut OĞUZ, bir kısmı da Tansu KAYA' ya gidiyor.

Sokağın belediye başkan adayı olarak görmek istediği 4. sıradaki isim ise Özcan DURMAZ. Bu durum araştırmanın en büyük sürprizi bize göre. Özcan Durmaz Aliağa siyasetinin en yeni isimlerinden birisi. 2010-2012 döneminde CHP Aliağa İlçe başkan yardımcısı olarak kendini gösterdi. 90'lı yıllarda Bergama belediye başkanı Sefa Taşkın'la belediyecilik ve siyaset yapmış birisi. Geçen yıl yapılan CHP İlçe kongresinde ilçe başkan adayı olarak yarışa katıldı, 6 oy gibi küçük bir farkla ilçe başkanlığı seçimlerini kaybetti. Parti içinde güçlü ve kararlı bir desteğe sahip olduğu görülüyor. Ancak sokakta tanınırlığı, araştırmamızda kendisinden önce çıkan 3 isime göre daha geride. Kendisi belediye başkan aday adaylığı konusunda herhangi bir açıklama ve saha çalışması yapmadı. Bu duruma rağmen araştırmamızdan % 8,78 oranında bir kamuoyu desteği ile 4. olarak çıktı.

Başta da söylediğimiz gibi araştırmamızın bize göre en sürpriz ismi Özcan Durmaz. Araştırma sonuçlarına bakıldığında Aliağa'nın karmaşık demografik yapısı içinde hemen her sosyal ve siyasi kesimden destek aldığı görülüyor ki bu son derece şaşırtıcı. (İşaret gazetesi)

MHP ALİAĞA İLÇE TEŞKİLATINDAN ANKET TEPKİSİ "ANKET VE HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR"   https://www.gunaydinaliaga.com/news_detail.php?id=8817

 

  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894