• BIST 9879.45
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 23 °C

Alkışlar Niko Guido’ya

Alkışlar Niko Guido’ya
Türk fotoğraf sanatçısı Niko Guido, Temmuz 2007’de Venedik’de çekmiş olduğu nü fotoğraflarla, aynı şehirde sergi açarak İtalyan sanatseverlerle bir araya geldi. Sanatseverlerin yoğun ilgisi ve beğenisiyle karşılaşan sergi Galleria Imagina’da 14 Marta kada

TÜRKİYE TÜRBANI TARTIŞIRKEN, DÜNYA,  İZMİRLİ SANATÇI NİKO GUİDO"NUN NÜ FOTOĞRAFLARINI ALKIŞLIYOR.

Türk fotoğraf sanatçısı Niko Guido, Temmuz 2007"de Venedik"de çekmiş olduğu nü fotoğraflarla, aynı şehirde sergi açarak İtalyan sanatseverlerle bir araya geldi. Sanatseverlerin yoğun ilgisi ve beğenisiyle karşılaşan sergi Galleria Imagina"da 14 Marta kadar gezilebilecek.

 

 

Niko Guido 1966 yılında İstanbul"da doğdu. Mühendislik eğitimi aldıktan sonra uzun yıllar yöneticilik yaptı. Daha sonra kendi kurduğu işletmeleri devrederek fotoğrafı meslek edindi. Nü ve moda fotoğrafı alanlarında çalışmalarını sürdüren Niko Guido"nun fotoğrafları bütün dünyada ilgiyle izlenmektedir. Geçtiğimiz ay Kaz Dağları"ndaki altın arama çalışmalarını protesto etmek için çektiği “Ölü Altın Bedenler” adlı fotoğrafıyla kendisinden söz ettiren Niko Guido özellikle çevrecilerin büyük beğenisini kazandı.

Niko Guido “Neden Türkiye"de değil de yurt dışında sergi açtınız?” sorusuna “Gönül isterdi ki, ilk sergimi ülkemde açayım ve fotoğraflarımı Türk sanatseverlerle paylaşayım. Fakat, tüm uğraşlarıma rağmen, görüşmelerim sonucunda, şu ana kadar sadece "İstanbul Fotoğraf Merkezi Leica Gallery" beni 2009 yılı programına aldı. Diğer girişimlerim sonuçsuz kaldı. Bu sebeple ilk sergimi Venedik'te açıyorum” diye cevap verdi.

Sanatçının Venedik"te açacağı sergiyi Montpellier, Valensiya, Buenos Aires, ve Bangkok"ta açacağı sergiler izleyecek. Ayrıca bu yıl içinde Niko Guido"nun nü fotoğraflarından oluşan bir kitap sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894