• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İzmir 10 °C

Alto Emlak Sektöründe Belgelendirme Sınavlarına Devam Ediyor

Alto Emlak Sektöründe Belgelendirme Sınavlarına Devam Ediyor
Aliağa Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kurulan TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri ile birlikte “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen “Soruml

Aliağa Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kurulan TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri ile birlikte “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5” ve “Emlak Danışmanı Seviye 4” alanlarında mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme hizmetine devam ediyor.

Bu kapsamda Aliağa’da faaliyet gösteren gayrimenkul sektöründeki firma yetkilileri ile çalışanlarının katıldığı sınav, teorik ve uygulamalı olarak iki aşamalı gerçekleştirildi. Yazılı ve uygulamalı sınav sonucunda başarılı olan emlak danışmanları, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanacak.

Belgesi Olmayanlar Emlak Danışmanlığı Yapamayacak

Emlakçılık ve gayrimenkul sektörünün kurallarını yeniden belirleyen “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” kapsamında 5 Aralık 2019 tarihinden itibaren mesleki yeterlilik belgesi olmayan kişilerin, pazarlama ve satış faaliyeti yapamayacağını hatırlatan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Ülkemizde mesleklerin standartlarının belirlenmesinin ardından, artık söz konusu işi standarda göre yapan yetkili kişilerin belgelendirilmesi süreci hızla devam ediyor.5 Haziran 2018'de Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre emlak danışmanlığı mesleği sadece yetki belgesi olanlar tarafından yapılabilecek ve yetki belgesi olmayan işletmelere ruhsat verilmeyecek. Tapu dairesi de bu belgeleri isteyecek, ilan portalları da. Dolasıyla sektörde faaliyet gösteren firmaların ve çalışanların bu belgeleri alması onları bir adım öne geçirecek.  Bu hususta firmalarımızın bilgi edinmelerini ve konunun hassasiyetine özen göstermelerini istiyoruz” dedi.

Sınavlar için ALTO’da talep toplanıyor

MEYBEM ile yapılan iş birliği doğrultusunda, inşaat, metal, makine, asansör, kaynakçılık gibi alanlarda mesleki yeterlilik belgelendirme hizmetini üyelerinin ayağına getirdiklerini kaydeden Başkan Ertürk, belge başvurularının MEYBEM’e iletilmek üzere ALTO tarafından alındığı ve gruplandırıldığı, gerekli kontenjanlar tamamlandıkça da sınavların gerçekleştirileceği bilgisini verdi.

Üyelerinin ve çalışanlarının herhangi bir idari yaptırıma ve mağduriyete maruz kalmamaları için mesleki yeterlilik belge başvurularını en kısa sürede tamamlamaları tavsiyesinde bulunan Ertürk, sınav başvurularının ALTO’dan temin edilebilecek formlar aracılığıyla yapılabileceğini kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894