• BIST 8737.87
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İzmir 13 °C

Araçlara ilan bırakanlara ceza yağacak

Araçlara ilan bırakanlara ceza yağacak
Karşıyaka Belediyesi, ilçe genelinde park halindeki araçların camlarına el ilanı ve kartvizit bırakan kişi ve işletmelere karşı harekete geçti.

Karşıyaka Belediyesi, ilçe genelinde park halindeki araçların camlarına el ilanı ve kartvizit bırakan kişi ve işletmelere karşı harekete geçti. Vatandaşların da yoğun şikayetlerine neden olan sorunla mücadele için, Zabıta Müdürlüğü bünyesinde özel ekip kuruldu.

TEK TEK TESPİT EDİLECEK 

Uygulama kapsamında, araçlara reklam amaçlı olarak ilanı ya da kartviziti bırakılan ticari işletmeler tek tek tespit edilecek. Zabıta ekibi tarafından sorumlulara Kabahatler Kanunu’na göre 320 liradan başlayan para cezaları kesilecek, ruhsat denetimleri de yapılacak. Suçun tekrarı halinde, üst sınır 9 bin 898 lira olmak üzere, giderek artan miktarlarda para cezaları verilmeye devam edilecek. Özellikle masaj salonları sıkı takip altına alınacak, gerekli durumlarda Emniyet’e de ihbar yapılacak.

KARARLI MÜCADELE 

Sorunla kararlılık ile mücadele edeceklerini vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Bu tür tanıtım faaliyetleri zaten yasak olsa da ne yazık ki giderek yaygınlaşıyor. Bu yolla izinsiz şekilde reklam yapılırken, denetim dışı faaliyetler kolaylaştırılıyor ve vatandaşlarımız açısından da güvenlik tehdidi oluşuyor. Diğer yandan, broşür ve kartvizitlerin yerlere atılması ciddi bir çevre kirliliği yaratıyor. Biz bu sorunla etkin şekilde mücadele edebilmek için özel bir ekip kurduk. Cezaların fazla caydırıcı olmamasına rağmen, bu reklam yolunu tercih edenleri vazgeçirene kadar takiplerinde olacağız. Aynı şekilde sokaklarda ilan ve broşür dağıtılmasına karşı mücadelemiz de yoğun şekilde devam edecek” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894