• BIST 9036.18
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İzmir 23 °C

Armutlar Ballı Olur

Armutlar Ballı Olur
Fakat benim kuşlarım var her sabah salıyorum onları kafeslerinden sol görüşlü seçmenlerin kulislerini dinleyip gelip bana anlatıyorlar. Nemi anlatıyorlar? Kuş işte çen kuvvetli…yukarıda anlattıklarımda kafanıza basmayan bir şey varsa valla ben kuşların y

BU SENE ARMUT  İRİ VE BALLI OLUR

2009"a doğru başlıklı yazımda demiştim sizlere bu yazının mutlaka arkası gelir , arkası yarın misali diye!. Yazılarımı takip eden okuyucularım hatırlayacaktır .2009"a doğru  başlıklı yazımda  29 mart 2009"da yapılacak olan  yerel seçimlerde kulislerde adı geçen muhtemel belediye başkan adaylarının isimlerinden söz etmiştim. İtiraf ediyorum  bugüne dek onlarca yazı yazdım  fakat bu kadar ses getireni olmamıştı. 2009"a doğru yazısından sonra Olumlu ve olumsuz bir takım  tepkiler aldım. Hatta "bende aday olmayı düşünüyorum. Benim adımı neden yazmadın? " diyenlerde oldu. Bende onlara  "kulislerde kimin adı geçiyorsa  o kişilerin adını  yazdım sizin adınız bir yerde konuşulmuyorsa bende kafamdan çıkıp ta  işte filanca kişide aday diyemem ki!" diye cevapladım….. 
                                      ***                                Her neyse  ne diyorduk bu yazı 2009"a doğrunun devamıdır. ; Son zamanlarda katıldığım ve  kulak misafiri olduğum kulislerde  Mevcut başkan Gökhan Demirağ "ın  CHP misyonunu taşımadığını , geçmişte babası Erineri Demirağ "ın da  sağ görüşün çeyrek asırlık lideri Serdar Mersin "in listesinden belediye meclis üyesi adayı olduğu ve Başkan Demirağ"ın   atalarının  Demokrat Partili olduğundan  Foçalı gerçek CHP "li lerin bunu içine bir türlü sindiremediği fısıltı halinde konuşuluyor. Aslında çok doğru bir düşünce değil. Yılların sol  görüşlü siyasetçisi  Ertuğrul Günay   Ak  Parti "den milletvekili seçilip bakan oluyorsa , Gökhan Başkan"ın çıkıp ta CHP "den belediye başkanı olması o kadarda yadırganacak bir konu değil diye düşünüyorum. Kaldı ki bugün kim olursa olsun dedesinin veya babasının desteklediği partiyi destekleyecek veya aynı görüşe sahip olacak diye bir mantık yok! Son zamanlarda bana sık sık sorulan sorulardan biride CHP Foça"da 2009 "da yine Gökhan Başkan ile mi arenaya çıkacak  diye soruluyor? Bende bu soruyu soranlara sadece gülerek nerden bileyim diyorum. Fakat aldığım haber kaynaklarından biraz tahmin ve biraz da benzetmelerden yola çıkacak olursam bu sorunun cevabına sizlere verebilirim.
 Aslında teşbihte hata olmazsa hani sormuşlar ayıya "bu sene armut nasıl olur?" diye.Ayıda cevaplamış "şöyle iri iri ve ballı olur" demiş.Bu seferde "nereden biliyorsun?" diye sormuşlar.  Ayı da “Canım Öyle İstiyor” diye cevaplamış! Evet birilerinin canı nasıl isterse öyle konuşuyor. Birileri diyor ki  "Mevcut başkan kesin CHP"den çıkar" , birileri diyor ki “aday gösterilmez ise ona parti çok DP"den aday olur”. Hatta kamuoyunda tıpkı Ertuğrul Günay gibi Ak partiden aday olur diyenler bile var
                                                      ***
Her neyse ben zaten  hiçbir yazımda herkesi memnun edemedim. Her zaman  birkaç memnun olmayan kişi çıktı karşıma! Evet konuyu dağıtmayalım ne diyorduk? Mevcut başkan yine CHP"den  aday olabilir mi?  Kulislerde konuşulanlara bakacak olursak tabi ki bunu ikiye ayırmak gerek sağ görüşlü kulislerde bir çok sağ görüşlü seçmen kesin çıkar zaten çıkması da bizim işimize gelir diye konuşuyor . İşimize gelir diye konuşanlar ise buna  gerekçe olarak ilginç iddialarda bulunuyorlar. Mesela benim sık sık duyduğum Gökhan Başkanın eski Serdarcılar olarak bilenen  bazı sağ seçmenlere kucak açması parti teşkilatında çokta olumlu karşılanmadığı ve partinin tabanındaki bazı kişilerin "biz burada 4 seçimi üst üste teşkilat olarak el ele verip  kazanmadık mı da ?  Gökhan Başkan eski Serdarcılara kucak açtı" diye yadırgandığı söyleniyor. Tabi ki bana göre aslında bu eleştirilecek bir konu değil çünkü seçilmiş bir başkanın halk arasında ayrımcılık yapmaması bence taktire şayandır. Kulislerde konuşulduğu gibi hakikat CHP tabanı Gökhan Başkanın bu siyasetini olumlu karşılamıyorsa bunun sebebinin de  600 yıllık Osmanlı imparatorluğunun içerden yıkılma nedeniyle yada TRUVA şehrinin düşürülmesinin stratejisiyle aynı paralelde olduğunu tahmin ediyorum.
                                                      ***
Bölgesel basını takip edenler de iyi bilir ki Anakent belediye başkanı olan Aziz KOCAOĞLU"nun  bile  CHP "sinden aday olacağı kesin değil gibi görünüyor. Kaldı ki Gökhan başkanın adaylığı kesin olsun! Çünkü hayat sürprizlerle doludur! Tabi ki şimdi insanın aklına gelmiyor değil hani! Nasıl oldu da Gökhan başkan 2004 seçimi öncesinde CHP"de ön seçim kazandı?  Öyle ya CHP "sinde çok fazla bir mazisi olmayan aday nasıl olurda tepeden inme ön seçim , kazanır aday olur? Bunun cevabı aslında  çok basit , tek kelime  ile  DELEGE !   Güçlü bir partide parti başkanlığı veya ön seçim kazanmak istiyorsanız  birkaç yıl öncesinden eşinizi dostunuzu akrabanızı hısımınızı  getirip o parti"ye kayıt edersiniz. Bu zincirlemedir getirdikleriniz de bir iki kuşak daha partiye kazandırırsa iyi bir çalışma ile o partinin delege seçiminde ve ön seçiminde etkili olursunuz! Benim  aldığım duyumlara göre CHP tabanı Gökhan başkandan çokta memnun değil. Fakat delegelerin Gökhan Başkanın elinde olması , memnun olmayanların ister istemez memnunmuş havasında görünmesini sağlıyor diye geliyor kulağıma. Şimdi sıra geldi sol görüşün kulislerinde neler konuşuluyor vallaha doğrusunu söylemek gerekirse  sol görüşlü seçmenler  yanlarına geldiğimde konuyu değiştirip Fenerbahçe Beşiktaş"tan söz ediyorlar! Fakat benim kuşlarım var her sabah salıyorum onları kafeslerinden  sol görüşlü seçmenlerin kulislerini dinleyip gelip bana anlatıyorlar. Nemi anlatıyorlar? Kuş işte çen kuvvetli…yukarıda anlattıklarımda kafanıza basmayan bir şey varsa valla ben kuşların yalancısıyım.
ha bir şey daha var..daha 2009"a çok var her şeyi bir günde yazarsak sonra neyi yazacağım ben? Bitmez bu yazı bitmez!

 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894