• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C

Belediye Yolsuzluk İle Anılmadı

Belediye Yolsuzluk İle Anılmadı
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / 2000’li yılların ilk yarısında dönemin belediye başkanı Hakkı Ülkü’ye karşı aktif bir muhalefet yaparak Aliağa siyasetinin bir dönemine damgasını vuran Yücel Karaşan, AK Parti’nin iktidara geldiği 3 kasım 2002 seçimleri

“Sert üslubuyla” tanınan Tecrübeli Siyasetçi Yücel Karaşan Gazetemize konuştu: 

TURGUT OĞUZ, ADAM GİBİ ADAMDIR

Siyasette bir dönem ara veren Yücel Karaşan’dan değerlendirmeler:

ALİAĞA BELEDİYESİ YOLSUZLUKLA ANILMADI

 TURGUT OĞUZ, MASAYA YUMRUĞUNU VURUR, TAVİZ VERMEZ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / 2000’li yılların ilk yarısında dönemin belediye başkanı Hakkı Ülkü’ye karşı aktif bir muhalefet yaparak Aliağa siyasetinin bir dönemine damgasını vuran Yücel Karaşan, AK Parti’nin iktidara geldiği 3 kasım 2002 seçimlerinden sonra siyasetten elini uzun süre çekti. Halen akü imalatı ticareti yapan Yücel Karaşan, gündeme ilişkin konularda ve Aliağa’nın sorunlarına yönelik görüşlerini gazetemiz YeniVizyon’a değerlendirdi.

Demokrat Parti yerel seçim için geç kaldı

3 Kasım 2002 seçimlerinde Doğru Yol Partisi’nden 2. sıra milletvekili adayı olan ancak partinin baraj altında kalmasının ardından siyasete ara veren Karaşan, siyasete kırgın olduğunu söyledi. Karaşan, Demokrat Parti üyesi olduğunu belirterek, “Demokrat Parti’nin şu anda Aliağa’da belli bir teşkilatı yok. İzmir’de kan değişikliği yapıp toparlanmaya çalışıyorlar. Bazen İl yönetiminden arkadaşlar geliyorlar. Ama yerel seçimlere hazırlanabileceklerini zannetmiyorum. Çok geç kalındı.” Dedi.

Belediye Yolsuzlukla anılmadı

CHP’li Aliağa Belediyesi’nin icraatlarını değerlendiren Karaşan, “Belediyeye bana göre başarılı da denmez, başarısız da denmez. Turgut Oğuz, göreve geldikten itibaren 2-2,5 yıl boyunca Tansu Kaya döneminin borçlarını ödedi. Son sohbetimizde borçların ödendiğini söylemişti. Hiç olmazsa, eski yönetim gibi her gün bir yolsuzlukla anılmıyor. Yolsuzluk olduğunu duymadım, görmedim. Benim belediyeyle bir işim yok ama bir başıboşluk varmış gibi geliyor” dedi.

Turgut Oğuz, adam gibi adamdır

Aliağa belediye Başkanı Turgut Oğuz’la geçmişte siyaset yaptıklarını vurgulayan Yücel Karaşan, “Turgut Oğuz,  Doğru Yol Partisi meclis üyesiydi. Adam gibi adamdı. Dört dörtlük bir insandı. Sol görüşlü biri olmasına rağmen sağ bir parti olan DYP’de tüm toplantılarımıza katılırdı. Siyaseti, siyasetçi gibi yaptı. DYP’den meclis üyesi Seçilince bu partiyle işim bitti gibi düşünmedi.  Hakkını vermeliyiz.” Dedi.

Turgut Oğuz, masaya yumruğunu vurur, taviz vermez

Turgut Oğuz 2009’da başkan adayı olduğunda çok sayıda seçmenin, “Turgut Oğuz adam gibi adamdır, masaya yumruğunu vurdu mu, Hiç kimseye taviz vermez. Maddi Manevi bir beklentisi yok” diyerek oy verdiğini söyleyen Karaşan, “Ama sonra aldığımız duyumlar biraz değişti. Sanki, Belediyeyi Turgut Oğuz değil de, belediye başkan yardımcıları yönetiyor şeklinde bir algı oluştu.  Turgut Oğuz’u severim. Turgut Oğuz, Turgut Oğuz gibi belediyeyi yönetseydi, kimsenin Aliağa Belediyesine ve Turgut Oğuz’a laf söyleyeceğini zannetmiyorum. Ama siyaset bu. Siyasette her zaman düşündüklerinizi yapamıyorsunuz. Ama Turgut Oğuz, bunlara pabuç bırakacak, taviz verecek bir insan olduğuna hala inanmıyorum.” Dedi.

Aliağa Esnafından Alışveriş yapılmalı

“Sadece Aliağa’nın değil, tüm belediyelerin önce kendi esnafından alışveriş yapması lazım” diyen Karaşan, “Aliağa Belediyesi nereden alışveriş yapıyor, bilmiyorum. Kendi esnafında bulamıyorsa dışarıdan almalı. Mesela ben akü satıyorum; Kendim imal ediyorum, kalitemden taviz vermiyorum. 1,1.5 sene benden aldılar. Sonra kesildi. Araştırmam da, sormam da. 1,5 yıldır bir teklif, ihaleye davet de gelmiyor. İhtiyacı olan gelir benden alır. Almıyorsa diyecek bir şey yok. Ben gidip asla sormam, araştırmam” dedi.

Aliağa’da otopark sorunu var

Aliağa kent merkezinde büyük bir otopark sorunu olduğunu iddia eden Yücel Karaşan, istiklal Caddesi’nin de satılık araçlarla açık galeriye dönüştüğünü söyledi. Karaşan, “Aliağa’da çok ciddi bir otopark sorunu var. Bankaların önüne gittiğinizde aracınızı park edecek yer yok. İstiklal Caddesi açık oto galeriye dönüşmüş. Duran araçların yüzde 90’ında “Satılık” ibaresi var. Normal vatandaş gidiyor bankada işini halletmek için aracını bırakamıyor, kimi uyanıklar da caddeyi oto galeri gibi kullanıyor. Bu yetki kimdeyse bu sorunun çözülmesi lazım. Belediyeyse belediye. Büyükşehirse büyükşehir.” Dedi.

Kent Merkezi’nden Metroya otobüs konmalı

Dolmuşların şehir içindeki durumundan vatandaşın rahatsız olduğunu söyleyen Karaşan, Belediye, metroya bir iki otobüs koymalı. Şehir içinden metroya otobüs kaldırılabilir. Öğrenciler, yaşlılar için de çözümler üretilebilir. Her 10 dakikada olmayabilir ama yarım saatte, saatte bir otobüs konulmalı. Vatandaşa hizmetse, yapılmalıdır.” Dedi. 

Aliağa’nın en büyük problemi, İmar Sorunu

Yücel Karaşan, “Aliağa’nın yeni yerleşim alanlarıyla genişlemesi, rahatlaması gerekiyor. Aliağa, bana göre Güzelhisar tarafına, baraja doğru genişleyebilir. Şimdiden o bölgenin iyi planlanarak çok iyi bir imar uygulaması yapılmalı.” dedi. Karaşan, “Bence Aliağa’da en büyük problem, İmar sorunu. Siteler mahallesinde TOKİ konutları var, 9-10 kat. Müteahhit yapıyor, 4 kat. Zemin aynı, yer aynı. Bu nasıl iştir? Devlet gelir istediğini yapar da vatandaş yapamaz mı. Bu ciddi bir imar haksızlığıdır. Büyükşehir mi Aliağa Belediyesi mi bilmiyorum, kim yaparsa yapsın bu durum düzeltilmeli.” Dedi.

    YARIN: Yücel Karaşan’dan Aliağa siyaseti değerlendirmesi:

   SEÇİMDE ÖNEMLİ OLAN ADAY VE EKİP

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894