• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Biz Suriyeli Mi Olalım

Biz Suriyeli Mi Olalım
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, katıldığı bir televizyon programında, Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

BİZ SURİYELİ Mİ OLALIM

Vatandaşlarla sohbet ederken, ''Biz Suriyeli mi olalım'' sorusu ile karşılaştığını ifade eden Bayır, Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin, ülkemizde yaşayan vatandaştan daha fazla olanak aldığını belirtti. Bayır, ''Sağlıktan, eğitime, sosyal yardımlaşmadan taşıt alımı ve işyeri harcına kadar Suriyelilere birçok hak tanınıyor. Vatandaşımızda doğal olarak, ''Biz niye bu haklardan yararlanamıyoruz'' diye hayıflanıyor. İlk öncelikle, bu adaletsizliği ortadan kaldırmamız gerekiyor.'' dedi.

FATURASINI NE YAZIK Kİ İNSANLARIMIZ ÖDÜYOR

Suriyeli mültecilerin, ülkemize girişleri sırasında, kayıt altına almada bir takım sıkıntıların yaşandığı ve Avrupa'da aranan bazı Suriyeli mültecilerin topraklarımızda elini kolunu sallayarak gezdikleri ifade ediliyor. Daha 1 hafta önce, Reyhanlı'da, üretilen bombanın infilak etmesi sonucu, terörist mi, mülteci mi olduğunu anlamadığımız Suriyeliler öldü. İnsanlarımız ister istemez bu gibi durumlar karşısında huzursuz oluyor. Kapıları ardına kadar açıp, hiçbir kontrol yapmadan, giren çıkanı kayıt altına almayıp sadece ama sadece, iktidarımı nasıl korurum, ileride ben nasıl bu insanlara, Akp için oy kullandırırım düşüncesi içerisinde olan zihniyetin faturasını, ne yazık ki insanlarımız ödüyor. İnsanlarımız ülkemizde yaşanan gerçekleri görmesin diye de, yandaş kesim medya aracılığıyla, toplumumuzun çok büyük bir bölümü hipnotize ediliyor. Evlilik programları, Issız ada yarışmaları insanlarımızın, gerçek dünya ile ilişkini kurmasını engelliyor. Vatandaşlarımız gündemi takip etmiyor.

AKP, ARTIK TOPLUMUN SABRINI ZORLAMASIN

İnsanlar, uğradığı tüm haksızlıklara rağmen sokaklara dökülmüyorsa, bunun nedeni halkımızın; Ata'mıza, Ülkemize ve Bayrağımıza olan sevgisinden kaynaklanmaktadır.  Kimse bu durumdan kendine ufak bir pay bile çıkartmasın. Akp, artık toplumun sabrını zorlamasın. Hükümeti uyarıyorum, ''Daha önceden biriken sıkıntılar, ufak bir kıvılcımla alevlenebilir.'' şeklinde konuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894