• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İzmir 7 °C

Bu Yurt Sizin İçin

Bu Yurt Sizin İçin
Bu Yurt Sizin İçin

Bayraklı Belediyesi Nene Hatun kız öğrenci yurdu 2017-2018 eğitim öğretim yılında yeni misafirlerini bekliyor. İzmir’deki üniversiteleri kazanan ve kalacak yer sıkıntısı çeken öğrenciler, geçtiğimiz yıl baştan sona yenilenen yurttan uygun fiyatlardan yararlanabilecek.

Bayraklı Belediyesi, kent dışından gelen kız öğrencilerin barınma sorununu 2011’de Mansuroğlu Mahallesi’nde hizmete soktuğu Nene Hatun kız öğrenci yurduya çözüyor. Öğrencilerin ekonomik fiyatlardan yararlandığı yurtta kayıtlar başladı.

HEM GÜVENLİ HEM KONFORLU

Nene Hatun kız yurdunda iki, dört ve altı kişilik odalarda her öğrenci için kişisel eşyalarını koyabileceği dolaplar, banyo ve tuvalet bulunuyor. Öğrenciler yurtlarında sabah kahvaltısı yaparak okullarına gidiyor ayrıca yurdun içinde bulunan spor merkezinde spor yapabiliyor. Etüt odası da bulunan yurtta öğrencilerin ders çalışırken ulaşmak istedikleri kaynaklar için bilgisayar, internet ve kütüphane yer alıyor. Ayrıca yurtta 24 saat güvenlik bulunuyor.

KENDİ EVLERİ GİBİ…

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 6 yıl önce hizmete giren kız öğrenci yurdundan yüzlerce öğrencinin faydalandığını söyledi. Karabağ, “İl dışından İzmir’e okumak için gelen kız çocuklarının aileleri evlatlarını yurdumuza gönül rahatlığıyla bırakıyor. Burada ev ortamı var. 24 saat güvenliğimiz var. Her türlü ihtiyaçlarıyla yakından ilgileniyoruz. Atatürk ve cumhuriyet ilkelerine bağlı çocukların yetişmesi için eğitime olan desteğimiz bundan sonra da sürecek” dedi. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894