• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 19 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan Doğru Söylüyor Ama…

Cumhurbaşkanı Erdoğan Doğru Söylüyor Ama…
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çıkışıyla başlayan ‘Lozan Antlaşması’ tartışmalarını değerlendirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DOĞRU SÖYLÜYOR AMA…

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çıkışıyla başlayan ‘Lozan Antlaşması’ tartışmalarını değerlendirdi.

ANADOLU’NUN TAPUSU 1071 MALAZGİRT MEYDAN SAVAŞIDIR.

Partisinin Genel Merkez Binasında düzenlediği basın toplantısında ülke gündemine oturan konuları ele alan Genel Başkan Mustafa Kamalak, dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin gerçek gündemine ilişkin çözüm üretemeyenlerin polemik siyasetinden medet umduklarını öne süren Mustafa Kamalak, tartışmaların iflas etmiş bir tüccar mantığında olduğunu söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin “1923 Lozan Anlaşması, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusudur”  şeklindeki söylemlerine de eleştiri getiren Genel Başkan Kamalak, “ Anadolu’nun tapusu 1071 Malazgirt meydan savaşıdır” dedi.

İFLAS ETMİŞ BİR TÜCCAR MANTIĞI

Gerek Türkiye’nin , gerekse İslam dünyasının  tarihin en zorlu ve en hassas günlerini yaşadığını söyleyen Kamalak, şöyle konuştu: “İslam dünyası adım adım parçalanırken, coğrafyamız hızla büyük bir savaşın içine itilirken, içeride terör yoluyla fitne tohumları ekilirken, maalesef ülke siyaseti kısır polemiklerle, suni gündemlerle meşgul ediliyor. İktidar ve ana muhalefet arasında baş gösteren Lozan tartışması bunun son örneğidir. Bakın, Türkiye, işi gücü bıraktı, 10 gündür neyi tartışıyor? Lozan hezimet mi, zafer mi? Abdülhamit Han baskıcı mı demokrat mı? Allah aşkına soruyorum, elimizi vicdanımıza koyalım, her gün, ama her gün ocaklarımıza ateş, yüreklerimize kor düşerken, Türkiye’nin en öncelikli meselesi bunlar mıdır? Açık söylüyorum, bu iflas etmiş bir tüccar mantığıdır!”

YENİKAPI RUHUNU ESKİ KAPI RUHUNA ÇEVİRDİLER

Bugüne dair söyleyecek bir şeyi olmayanların eski defterleri açıp gündem saptırmaya çalıştığını öne süren Kamalak, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkenin gerçek gündemine ilişkin çözüm üretemeyenler, polemik siyasetinden medet umuyorlar. Bu yüzden Lozan tartışması samimi bir tartışma değildir.İyi niyetli bir tartışma değildir. Yenikapı ruhunu 1,5 ayda hak ile yeksan edip eski kapı ruhuna çeviren siyaset anlayışının tezahürüdür.”

CHP’YE CEVAP!

Eski defterleri karıştırmak yerine, Bugünün sorunlarına odaklanılması gerektiğini savunan Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Lozan üzerinden, Abdülhamit Han üzerinden, toplumda kutuplaşmayı arttıracak yeni fay hatları oluşturmak yerine, birlik ve beraberliğimizi güçlendirecek adımlar atmalıyız. Şimdi ana muhalefet mensupları kalkıyor, 1923 Lozan Anlaşması, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusudur diyor. Hayır,  Anadolu’nun tapusu 1071 Malazgirt meydan savaşıdır. Siz bu tarihi Lozan’la başlatırsanız bin yıllık bir geçmişi, bin yıllık bir tarihi inkâr etmiş olursunuz. Bu yaklaşım doğru değil.”

KIBRIS’I MASAYA YATIRIP PAZARLIK KONUSU YAPMAK BİR ZAFER MİDİR?

Lozan’ın hezimet olduğunu savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Kamalak, şunları söyledi: “Biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanı çıktı; ‘İşte şu an Ege’yi görüyorsunuz değil mi? Bağırsan sesinin duyulacağı adaları biz Lozan’da verdik. Zafer bu mudur?’ dedi ve bu tartışmanın filini ateşledi. Evet, Lozan bir zafer değil. Ama bugün benzer bir soruyu biz de kendisine sormak istiyoruz: Sayın Cumhurbaşkanım, işte şu Akdeniz’i görüyorsunuz değil mi? Peki bağırsak sesimizin duyulacağı Kıbrıs’ı masaya yatırıp pazarlık konusu yapmak bir zafer midir?”

İKTİDAR VE MUHALEFETİN KISIR ÇEKİŞMELERİ, SEVR’E HİZMET EDİYOR

Sevr-i Osmanlı’ya dayatan ülkelerin Türkiye Cumhuriyeti’ni Lozan anlaşmasına ikna ettiklerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğru söylediğini sözlerine ekleyen Kamalak, “Peki, bugün Amerika’ya, İngiltere’ye, Fransa’ya, İtalya’ya İncirlik’te, Kahramanmaraş’ta, Gaziantep’te, askeri üsler vermek zafer midir? Filistin işgal ve terör altında iken İsrail ile anlaşma yapmak zafer midir? Hayim Nahum Doktrini tıkır tıkır işliyor. Hayim Nahum Doktrinine göre Lozan Anlaşması bir ara verme, bir moladır. Asıl olan Sevr’dir. İktidar ve muhalefetin kısır çekişmeleri, Sevr’e hizmet etmektedir: Türkiye’yi hızlı bir biçimde Sevr’e yaklaştırmaktır. Türkiye bir an evvel gerçek gündemine dönmelidir” diye konuştu.

YANLIŞI BAŞKA BİR YANLIŞLA DÜZELTMEYE ÇALIŞIYORLAR.

Türkiye’nin dış borcunun 750 milyar dolarlara ulaştığını kaydeden Kamalak, “İşsizlik çift haneli rakamlara çıkmış. Üniversite mezunu her 4 gençten biri işsiz.  Toprak ayağımızın altından kayıyor. Her gün şehit üstüne şehit haberleri geliyor. Gencecik fidanlarımızı hayatının baharında toprağa veriyoruz. Millet mutsuzdur, millet umutsuzdur, Millet moralsizdir. Millet endişe içindedir. ‘Türkiye’yi ETÖ’den (Ergenekon Terör Örgütü’nden) kurtaracağız diye 15 yıl boyunca FETÖ’ye teslim edenler, şimdi de FETÖ’den kurtaracağız’ diye yeniden ETÖ’ye teslim ediyorlar. Bir yanlışı başka bir yanlışla düzeltmeye çalışıyorlar. Bu yüzden, başta iktidar ve ana muhalefet olmak üzere bütün partileri sorumluluğa davet ediyorum. Biz, Lozan demogojileriyle vakit geçirmek yerine, herkesi, Milletimizin 15 Temmuz’da ortaya koyduğu, asalet, basiret ve ferasetten ders almaya ve bu asalete uygun davranmaya çağırıyoruz. Aksi takdirde ne millet vicdanında, ne de tarih önünde hesap veremezler” diyerek sözlerini noktaladı./Ege Basın Grubu

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894