• BIST 8766.62
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İzmir 13 °C
» »

Cumhuriyet Bayramı’nın 95.Yılı Aliağa’da Törenlerle Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı’nın 95.Yılı Aliağa’da Törenlerle Kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının Türk milletine armağan ettiği Cumhuriyet'in 95’inci yıldönümü

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının Türk milletine armağan ettiği Cumhuriyet'in 95’inci yıldönümü Aliağa’da törenlerle kutlandı.

Aliağa Kaymakamı Erhan Günay’ın makamında tebrikatları kabul etmesiyle başlayan kutlama programı, Cumhuriyet alanındaki törenle devam etti. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, askeri erkân, daire amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK’lar, gaziler, şehit yakınları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Meydanda öğrenci gruplarının yerlerini almaları ile birlikte Kaymakam Erhan Günay, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar alanda halkı selamladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Erhan Günay, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yaptı.

ALİAĞA KAYMAKAMI ERHAN GÜNAY: “CUMHURİYETE SONSUZA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Cumhuriyetin siyasal, toplumsal ve kültürel alanda bir yenilenme projesi olduğunu belirten Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, şunları söyledi: “En geniş anlamda halkın insiyatifi ile kendi kendisini yönettiği idare şeklidir. Aydınlık bir geleceğe geçişin en büyük köprüsü, millet ve devlet hayatında yapılabilecek devrimlerin en büyüğü, insana insan olma onurunu veren ve bunun devamını sağlayan dinamik atılımlar bütünüdür. Cumhuriyetin ve geleceğimizin teminatı sevgili gençler. Cumhuriyet, ilim ve ahlakın, adalet ve faziletin iktidarıdır. Bunların fiilen yaşanmadığı şekil ve yerlerde iddia ne olursa olsun Cumhuriyet yoktur. Unutmayınız ki Cumhuriyet hürriyeti sevenlere ve koruyanlara layıktır. Cumhuriyet yeni ufuklar demektir. Aydınlık bir gelecek demektir. Bu milletin doğulusuyla batılısıyla, kuzeylisiyle güneylisiyle, kadın erkek, yaşlı genç demeden kan ve gözyaşı ile yazdıkları eşsiz bir destandır cumhuriyet. Milletimizin ortak bilinci, birlik ve beraberliği bizi geleceğe taşıyan en büyük güç olacaktır. Unutulmamalıdır ki bizler ulusal birliğimizi zayıflatmaya yönelik hareketlere, terör belasına ve şer odaklarının 15 Temmuz’da kalkıştıkları gibi darbe girişimlerine asla izin vermeyecek ve bu cumhuriyete sonsuza kadar sahip çıkacağız.”

Kaymakam Günay’ın konuşmasından sonra Kıbrıs Gazisi Doğan Kılıç, Atatürk için yazdığı şiirini okudu. Aliağa Özel Fen Lisesi öğrencilerinden Kardelen Aydın “Atatürk ve Cumhuriyet”, Deniz Müslim Taşkın ise “On Beş Yılı Karşılarken” isimli şiirlerini seslendirdi. Okunan şiirler duygu dolu anlar yaşatırken Helvacı Gençlik ve Dayanışma Derneği Halk Oyunları Ekibi’nin zeybek gösterisi de büyük alkış aldı. Ortaokul ve liseler arasında düzenlenen cumhuriyet konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Cumhuriyet alanındaki program resmi geçit töreni ile son buldu. Cumhuriyet alanındaki programın ardından Engelsiz Kafede şehitler için lokma hayrı düzenlendi. Engelsiz Mehteran Takımı da katılımcılara mini bir konser verdi.

ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN COŞKULU KUTLAMA PROGRAMI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, gerçekleştirilen resmi programın ardından Aliağa Belediyesi tarafından hazırlanan etkinliklerle doludizgin kutlanacak. Kutlamalar saat 15.00’te “Cumhuriyete Pedallıyoruz” etkinliği ile başlayacak. Sanat Sokağı’ndan başlayacak olan bisiklet turu Atatürk Caddesi, ENKA Spor Salonu, Siteler Mahallesi, İstiklal Caddesi güzargahı üzerinden Sanat Sokağı’nda son bulacak.

ON BİNLERCE ALİAĞALI FENER ALAYI’NDA BULUŞACAK

Saatler 19.00’u gösterdiğinde ise on binlerce cumhuriyet sevdalısı Aliağalı Fener Alayı’nda buluşacak. Fener Alayı’nın Sanat Sokağı’na varması ve gerçekleştirilecek olan havai fişek gösterisi Cumhuriyet coşkusunu zirveye taşıyacak. Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASE) Halk Oyunları, animasyon ve canlı heykel gösterimleri de geceye renk katacak. Coşku içerisinde kutlanacak olan 95.yıl özel programı Grup Ağaband’ın mini konseri ile son bulacak.

İzlenme: 5813
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894