• BIST 9735.84
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 27 °C

Demokrasi ve Atatürk için adayım

Demokrasi ve Atatürk için adayım
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi CHP’de küçük bir grubun ‘partiyi kendi adamlarımızla yönetelim’ anlayışına karşı demokrasi ve Atatürk mücadelesi vermek için aday olduğunu belirten Demokratik Sol
TARTAN: DEMOKRASİ VE ATATÜRK İÇİN ADAYIM
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi  
CHP’de küçük bir grubun ‘partiyi kendi adamlarımızla yönetelim’ anlayışına karşı demokrasi ve Atatürk mücadelesi vermek için aday olduğunu belirten Demokratik Sol Parti(DSP) Konak adayı ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, ‘İzmir ve Konak halkına büyük yanlış yapıldı. Odun koysak kazanırız, diyorlar. Bu nasıl demokrasi? Atatürk rozeti çıkartıp Atatürk’ü tartışıyorlar. Burası Atatürk’ün İzmir’i. Her şey küçük tasfiyelerle başlar. Önce rozet, sonra ilkeler. Önce adliye, sonra, her yer. Lütfen bu oyuna gelmeyelim. Ben CHP’yi de kurtarmak için adayım’ dedi. 
 
Gezi olaylarının Türkiye için farklı bir süreç olduğunu hatırlatan Tartan, kimilerinin TOMA’lara su verdiğini, kimilerinin de destekçi işçilerin maaşını kestiğini söyledi. Tartan şöyle konuştu: "Biz onların yanında olduk. Tüm gereksinimlerini karşıladık. Sevgimizi ve enerjimizi verdik. Gençlerin dinamizminden yararlandık. Gezinin mesajlarını toplumsal yaşama aktardık. Her şeyi halka sorduk. Can dostlarımız hayvanlarımızı koruduk, kolladık, sevdik, sahip çıktık. Ben Atatürkçüyüm. Atatürkçülük, rahmetli babamdan en önemli miras. Onun için her 10 Kasım da O’nu tüm sevgimizle andık. Gün geldi, 30 bin kişiyle canlı Atatürk portresi gerçekleştirdik, gün geldi, 150 bin İzmirli Kordon boyunca atı üstünde kendilerini selamlayan büyük Atatürk’ü alkışladı, gözyaşı döktü. Atatürk’e sevgi ve minnet duygularımızı beylik törenlerle değil, yürekten sergiledik."
 
 CHP’nin Konak’ta kendisinin yerine  avukat Sema Pekdaş’ı aday gösterdiğine değinen Tartan,”  Hayırlı olsun. Başarılar dilerim. Ama seçime bir ay var, kendisinin bir projesi var mı? Şu sözler Sema hanımın: ‘Ne Atatürk rozeti, ne Türk Bayrağı, ne türban’. Baro Başkanı olunca dergiden Türk bayrağını da çıkaran O. Yani hem Atatürk’e mesafeli, türbanla Atatürk rozetini eşanlamlı görüyor, hem de Türk bayrağına tepkili. Bu nasıl iş? CHP Atatürk’ün kurduğu parti değil mi? Bir adayı O’nu neden tartışsın? Türkiye’nin başka sorunu yok mu? “ diye konuştu.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894