• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İzmir 19 °C

Ekmeleddin İhsanoğlu Edirne’de

Ekmeleddin İhsanoğlu Edirne’de
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Edirne’yi ziyaret eden Türkiye’nin Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu: “Biz, ‘Mağrur olma padişahım, senden büyük Allah var’ diyen bir mil
PROF. DR. EKMELEDDİN İHSANOĞLU EDİRNE’DE...
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / 
Edirne’yi ziyaret eden Türkiye’nin Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu: “Biz, ‘Mağrur olma padişahım, senden büyük Allah var’ diyen bir milletin evlatlarıyız.” dedi. 
 
Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Edirne’yi ziyaret ediyor.
 
Öğle saatlerinde Edirne Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden İhsanoğlu, Edirne Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Gürkan, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle sohbet etti. 
 
Edirne Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne tarlalarından toplanan bir başak demetini Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na takdim etti.
 
Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Edirne Belediyesi ziyaretinin ardından Taşodalar Otel önünde vatandaşların da katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. 
 
İhsanoğlu, “Şehirlerin sultanı, sultanların şehri olan, Osmanlı’nın ikinci payitahtında bu başaklarla karşılanmak beni çok memnun etti” dedi.
 
Kampanya sloganı “Ekmek için Ekmeleddin”e de değinen Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, “Ekmek tıpkı bayrak ve kitap gibi bu ülkenin kutsalıdır” açıklamasını yaptı. 
 
Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, “Edirne’nin ekmek yolculuğu bizi çok memnun etti. Türkiye çapında milyonlarca esnafın esas gayesi ekmeğini kazanmaktır. Bizler, işlerimizi ekmek teknesi olarak adlandırırız. Sizin bu aziz ekmeği gaye edinmeniz bizi çok sevindirdi. Hayat felsefemizi bundan daha iyi bir kavram ifade edemez” ifadelerini kullandı.
 
Kampanyanın mesajının iyi algılandığını belirten İhsanoğlu, “Dün Bursa’da iftarda 10 bin kişiden fazla kişiyle ekmeğimizi bölüştük, lokma lokma yedik” dedi.
 
Edirne Büyükşehir Belediyesi’nde kendisine takdim edilen başak demetini gösteren İhsanoğlu “Dikkat ederseniz, başakların hepsi eğik. Çünkü bu toprakların mahsulü, bu toprakların insanları gibi mütevazıdır, gururludur” dedi.
 
“Bu demetin içindeki taneler bizim bereketimizdir, servetimizdir, soframızdaki ekmeğimizdir” diyen İhsanoğlu, başak demetinin bu olgun ve tevazu sahibi halinden herkesin nasibini alması gerektiğini belirtti. 
 
Selimiye Camii’nin de bu tevazu temelindeki yapısına dikkat çeken Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, “Selimiye Camii’ni başka mabetlerle mukayese ettiğinizde ihtişamın içindeki sadeliği, sadeliğin içindeki ihtişamı göreceksiniz. Tevazu temelindeki bu ölçülü yapı bizim kültürümüzün, medeniyetimizin bir uzantısıdır” dedi. 
 
İhsanoğlu, “Biz ‘Mağrur olma padişahım, senden büyük Allah var’ diyen bir milletin evlatlarıyız” açıklamasını yaptı. 
 
Seçim kampanyasının gidişatından da bahseden İhsanoğlu, “16 Haziran’da başlayan yolculuğumuzun amacı adı Türkiye olan büyük tarlanın içerisine sevgi, saygı, birlik ve dirlik tohumlarını ekmektir. Saygısızlık tohumlarından, nefret tohumlarından şikayetçiyiz. Şer odaklarının Türkiye üzerinde yaratmak istedikleri etkileri önleyeceğiz” ifadelerini kullandı. 
 
Dış politika gündemine dair mesajlar veren Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, “9 yıl boyunca dünyanın en büyük ikinci uluslararası teşkilatının başı olarak ülkemin hizmetindeydim. 100 ülke gezdim, 62 kez devriâlem yaptım. Kremlin’den Buckingham Sarayı’na, Afrika’dan Asya’ya, Arap ülkelerinden Orta Asya’daki kardeş ülkelerimize kadar tüm coğrafyalarda devlet başkanlarıyla yakın ilişkilerim oldu” dedi. 
 
Dış politikada yaklaşım konusunda “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh şiarına bağlı olarak gemiyi zor sulardan çıkartıp selamet sahiline götürmeyi, buna yönelik münasebetleri temellendirmeyi ve kurmayı biliriz” diyen Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu soğukkanlı dış politika vurgusu yaptı. 
 
Seçim gezilerinin yarattığı etkilere de değinen İhsanoğlu “Edirne’de aldığımız tepkilerle Yozgat’ta, Trabzon’da, Ege’de, Akdeniz’de aldığımız tepkiler arasında hiçbir fark yok. Hangi vatandaşla konuşsam aynı sözleri söylüyorlar. Millet ortak bir ruh halinde değişim talep ediyor. Bunu keşfeden iki parti, farklı siyasi programlara ve kitlelere sahip olmalarına rağmen uzlaştı. Bu tarihi adımı daha sonra farklı partiler de izledi. Bu çok önemli bir gelişmedir” dedi. 
 
Cumhurbaşkanlığı seçiminin yerel seçimler ve genel seçimlerden farklı olduğunu söyleyen İhsanoğlu, “Günlerdir, tüm Türkiye’de on binlerce kişiyle iftar yaptık. Sevgi ve saygı içerisinde orucumuzu açtık. AK Parti kurucuları arasında yer alan insanlar da bizimle beraberdi. Biz parti ayrımı yapmıyoruz. Vatandaşlarımızın seçeceği kişi kendi siyasi gündemiyle bu devletin başındaki makama gelirse ne olacak? Yurtdışındaki sıkıntılar karşısında ülkenin menfaatlerini iyi bilen birinin Cumhurbaşkanı olması tüm Türkiye’nin menfaatine uygun olacaktır” ifadelerini kullandı.
 
İhsanoğlu vatandaşlara “Oyunuza sahip çıkın” çağrısı da yaptı. “Burada parti flaması yok” diyen İhsanoğlu “Biz parti lideri seçmiyoruz, devletimizin başını seçiyoruz” dedi.
 
“Edirne ve Trakya her zaman en doğru kararları vermiştir” diyen İhsanoğlu, Trakyalıların Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de en doğru kararı vereceğine inandığını söyledi.
 
İhsanoğlu “Cumhurbaşkanının en hayırlı vazifelerinden biri ülkenin yurtdışındaki itibarını artırmak ve milletin sofrasına gelen ekmeği büyütmektir. Ben de bunun için çalışacağım” dedi.  
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894