• BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • İzmir 8 °C

ESBAŞ, Türkiye’nin En çok Toplumsal Fayda Sağlayan Şirketleri Arasında

ESBAŞ, Türkiye’nin En çok Toplumsal Fayda Sağlayan Şirketleri Arasında
Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra İzmir, Türkiye ve yurt dışına yönelik yürütülen yardım kampanyalarında öncü rol alan ESBAŞ, Türkiye’de en çok kurumsal sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren şirketlerin yer aldığı, ‘Sosyal Sor

Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra İzmir, Türkiye ve yurt dışına yönelik yürütülen yardım kampanyalarında öncü rol alan ESBAŞ,  Türkiye’de en çok kurumsal sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren şirketlerin yer aldığı,  ‘Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük 2022 En İyi İşverenler Listesi’ne girdi.   

İşyeri kültürü ve çalışan deneyimi konusunda global otorite konumunda bulunan Great Place to Work Enstitüsü’nün, Özel Sektör Gönüllüleri Derneği işbirliğinde, Türkiye genelinde en çok toplumsal fayda sağlayan şirketleri belirlemek için hazırladığı ‘Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük 2022 En İyi İşverenler Listesi açıklandı. ESBAŞ’ın da yer aldığı listeye, Türkiye genelinden 8 firma girmeyi başardı. 

ESBAŞ, yaşlılara, kadınlara ve öğrencilere yönelik hizmet vermek amacıyla İzmir’e kazandırdığı sosyal tesisler ile  eğitim kurumlarının yanı sıra, doğal felaketler ve pandemide uzattığı yardım eli başta olmak üzere, düzenlenen ulusal ve uluslararası kampanyalardaki öncü rolüyle listedeki yerini almaya hak kazandı.

 GPTW’nin, ‘Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük 2022 En İyi İşverenler Listesi’ni açıkladığı YouTube yayınında konuşan ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, herkesin daha iyi hissetmeye en çok ihtiyaç duyduğu bu zorlu dönemde, şirketlerinin topluma, diğer canlılara ve doğaya en çok fayda sağlayan 8 firma arasına girmiş olmasından dolayı gurur duyduğunu belirtti.

Şirket kaynaklarının yanı sıra insan kaynağının yetkinlik ve potansiyelinin de gönüllülük yoluyla toplumsal faydaya dönüştürülmesini hedefleyerek kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarını yürüttüklerini vurgulayan Dr. Faruk Güler, “ Sosyal sorumluluk çalışmalarında bize özel belli başlı 3 temel yaklaşımımız var. Birincisi, kurumsal sosyal projelerimiz başta insana ve çevreye yönelik olacak. İkincisi mutlaka stratejik işbirliği yapabileceğimiz, beraber projeleri yürütebileceğimiz işbirliklerimiz olacak. Özellikle çevremizdeki kamu, sivil toplum kuruluşları, belediyeler, okullar ve üniversitelerle bu tür işbirlikleri yürütüyoruz. Üçüncü olarak da yerelden başlayıp ulusala doğru gidiyoruz. Öncelikle şirketimizin bulunduğu Gaziemir’de insana ve çevreye ne yapabiliriz diye bakıyoruz. Sonra şehrimiz, ülkemiz ve dünya içir neler yapabiliriz diye bakıyoruz. Bu alanda da yine partnerlerimiz oluyor” diye konuştu.

ESBAŞ’ın Sosyal Projeleri Her Kesime Dokunuyor

Güler, ESBAŞ’ın kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde maddi katkıda bulunurken, çalışanlarının da mutlaka kendi emek ve özverileriyle bu projelerde yer almaları için onları teşvik ettiklerini vurguladı.

Tüm canlılara, doğaya ve  topluma dokunan, cinsiyet ayrımcılığı başta olmak üzere her türlü ayrımcılığa karşı duran ve herkes için harika işler inşa eden bir şirket olmayı amaçladıklarını vurgulayan Dr. Faruk Güler, şunları söyledi: “

“Çalışanlarımıza, sadece iş yerlerinde değil, içinde bulundukları sosyal çevre ve toplumda da kendilerini güçlü ve iyi hissedebilecekleri anlamlar  kazandırmak için, onlara çalışan gönüllülüğü ve sosyal sorumluluk konularında yer alabilecekleri alanlar yaratıyoruz. Sosyal altyapı ne kadar güçlü ise sürdürülebilir gelişim o derece sağlam olur. Bu bakımdan şirketimizde kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin sahiplenilmiş olması ve bu yaklaşımların çalışanlarımızın davranışlarına işlemiş olması şirketimizin sürdürülebilirlik yolculuğundaki başarısını da arttırmaktadır.” 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894