• BIST 9474.29
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İzmir 22 °C

Eski Sosyalist Şenliği

Eski Sosyalist Şenliği
Ne yazık ki bu hastalık Aliağa da bazı Sosyalist CHP’lilerde kronik hale gelmiş ve düzeleceği de yok. Panellere baktığımızda komiklik insanı kahkahalarla güldürecek durumda idi.

ALİAĞA ESKİ SOSYALİST ŞENLİĞİ
Program kitapçığı elime geçtiğinde CHP içerisinde bulunan radikal sosyalistlerin yaşadığı hastalıklar aklıma geldi. Halk adına hareket ettiğini haykıran bu grup ama ne hikmetse sadece kendine yakın insanları kucaklamak, kendi gibi düşünmeyeni dışlamak yani hoşgörüsüzlük içerisinde hareket eden ve değişen dünyaya direnen guruptur. Ne yazık ki bu hastalık Aliağa da bazı Sosyalist CHP"lilerde kronik hale gelmiş ve düzeleceği de yok.
Sosyalist Şenliği başladığı günden itibaren hep eskiyi yâd eden ama geleceğe ışık tutan hiçbir düşüncenin olmadığı bir program yoğunluğu vardı.  Benimde sevmediğim Sabih Kanadoğlu gibi toplumda hep tartışılan konuşmacılar vardı.  68 hareketi veya Termik santral gibi emekle hiçbir ilişkisi olmayan sadece 70 li yıllarda kalan ve ne yazık ki sadece Türkiye de küçük bir guruptaki sosyalist egoyu tatmin etmeye çalışan bir sosyalist şenlik oldu.
Panellere baktığımızda komiklik insanı kahkahalarla güldürecek durumda idi. Aderde toplanan 40 bilemedin 50 kişi paneli izliyor aynı izleyiciler sanki ayakları uyuşmuşçasına Başta Belediye Başkanı topluca kalkarak sahil kafeye gidiyorlar Aderde kalan kimse yok 50 kişi Sahil kafede aynı kitle, Halktan katılan kimse yok. Bu durum tüm panellerde aynı idi.
Çok sevdiğim Bora GEZMİŞ"İ aslında dinlemeye gelecektim ve bir sorumda vardı kendisine ama tüm arkadaşlarım gidersen sana sataşmalar olur dayanamaz cevap verirsen oyunlarına gelir provokatör ilan edilirsin o yüzden gitme tavsiyeleri üzerine gitmedim. Birazda Bora GEZMİŞ"İ zor durumda bırakmak istemedim. Soracağım soruyu buradan soruyorum iletirseniz sevinirim ve merakla cevabını bekliyorum. 
SORUM Sayın Bora Gezmiş 12 Mart Muhtırası Ağabeyiniz Deniz Gezmiş gibi Yusufların, Hüseyinlerin, Mahirlerin, Ulaşların ve binlerce devrimcinin üzerinden silindir gibi ezdi geçti. Silindir gibi geçenler bunu sözde bu ülke için yaptılar. Yine 12 Eylülde Cunta yine binlerce yurtsever devrimcilerin üzerinden silindir gibi geçti 17 yaşında bir çoçuğu gözlerini kırpmadan idam ettiler, Yine bunu sözde bu vatan için yaptılar.12 Eylülden sonra 90 lı yıllarda yine vatansever geçinen bazıları köyleri yaktılar insanları göçe zorladılar, Asit kuyularına attılar. Tüm bunları yine sözde bu vatan için yaptılar ve bunların hiçbiri yargılanmadı yargılanamadı. Geçtiğimiz aylarda Ak Parti hükümeti Askerlerin disiplin suçları dışında işledikleri suçlarla ilgili olarak sivil mahkemelerde yargılanmaları sağlayan maddeyi meclisten geçirdi. CHP Bu yasanın iptali için Anayasa Mahkemesine dava açtı. Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum şeklinde olacaktı. Şenlik komitesinden ricam bu sorumu Sevgili BORA GEZMİŞE iletirse sevinirim.
Aliağa da yaşayan insanların büyük bir bölümü CHP li veya sosyalist değil, Bu kadar radikal şenlik her şeyden önce kendileri gibi düşünmeyene saygısızlıktır. Şenlik bir fikri veya bir zümreyi kapsamamalıdır. Aliağa Hoşgörü festivalinde 4 festival komitesinde bulundum tek amacımız vardı toplumun tüm katmanlarına hitap etmek. Başkanımız Tansu KAYA nın Festivale asla politik bakmayın politik tema işlemeyin emirlerini hatırlıyorum da ne kadar haklı olduğunu görüyorum. 
Bu arada sosyalist ve CHP"li olmadıkları halde hemşericilik adına veya kişisel kızgınlıkla ve en kötüsü kişisel çıkar uğruna Belediye seçimlerinde CHP ye oy veren başta Karadenizliler, MHP"liler Anavatan Partililer, Demokrat Partililer kısaca tüm muhafazakâr Aliağalılarda umarım bu sosyalist şenlikten iyi bir ders almışlardır.
Servet YURTTAGÜL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894