• BIST 9079.97
  • Altın 2307.862
  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.03
  • İzmir 19 °C

Esnafın Emekliliği İçin Yeni Protokol İmzalandı

Esnafın Emekliliği İçin Yeni Protokol İmzalandı
Prim borcundan dolayı emekli olamayan esnaf ve sanatkârların emekli olabilmesi için SGK ile kamu bankaları arasında yeni bir işbirliği protokolü imzalandığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Sosyal Güvenlik Kurumu ile Ziraat Bankası, Halk

Palandöken, Esnafın Emekliliği İçin Yeni Protokol İmzalandı

Prim borcundan dolayı emekli olamayan esnaf ve sanatkârların emekli olabilmesi için SGK ile kamu bankaları arasında yeni bir işbirliği protokolü imzalandığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Sosyal Güvenlik Kurumu ile Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank arasında imzalanan protokol sayesinde esnafımızın düşük faizli krediyle emekli olabilmesi için yeniden fırsat verilmesi sevindirici. Geçmişte prim borcu bulunan ve emekli olmak isteyen çok sayıda esnafımız protokol sayesinde bankadan aldığı krediler ile prim borcunu yapılandırarak emekli olmuştu. Özellikle pandemi döneminde, TESK’in bu konudaki talebini dikkate alarak protokolün yeniden hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm yetkililere camiamız adına teşekkür ediyorum” dedi.

“Emekli Olmak İsteyen Esnafımız 1 Şubata Kadar Başvurmalı”
Emekliliği gelen ancak prim borcu olduğu için emekli olamayan esnaf ve sanatkârlarımıza bu dönemde emekli olabilmeleri için yeni bir hak tanınmasının sevindirici olduğunu dile getiren Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “SGK ile 3 kamu bankası arasında yapılandırma kanunu kapsamında birikmiş prim borçlarını ödeyerek ve dondurulmuş hizmet sürelerini tamamlayarak sigortalıların emekli olabilmesinin önünü açan protokol imzalandı. Bu protokol sayesinde emekli olmak isteyenler, yapılandırılan sigorta prim borçlarının peşin ödeme tarihinin son gününe yani 31 Marta kadar aylık 1,60 faiz oranı ve 36 ay vade ile kredi kullanabilecek. Bu protokolden faydalanmak isteyen esnaf ve sanatkarlarımız 1 Şubat 2021 tarihine kadar Sosyal Güvenlik İl Merkez Müdürlüklerine başvuru yaparak alacakları emekli olabilir yazısı ile birlikte ilgili bankaların şubelerine müracaatta bulunarak emeklililik işlemlerini yapabilecekler” diye konuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894