• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 13 °C

Estonlular, Paylaşıyor

Estonlular, Paylaşıyor
Bir yıla yakın bir süredir “Yaşama Dair Söyleşiler” kapsamında, farklı alanlardaki ilgi çekici konu ve konuklarla her ay bir Cuma gününü farklılaştıran Eston çalışanları, mitolojiden teknolojiye kadar her boyutta

ESTONLULAR, “YAŞAMA DAİR” NE VARSA PAYLAŞIYOR

Bir yıla yakın bir süredir “Yaşama Dair Söyleşiler” kapsamında, farklı alanlardaki ilgi çekici konu ve konuklarla her ay bir Cuma gününü farklılaştıran Eston çalışanları, mitolojiden teknolojiye kadar her boyutta sürükleyici maceralar yaşıyorlar.
“Yaşama Dair Söyleşiler”in Şubat ayı programında tarihin belki de en gizemli uygarlığı ile tanışma fırsatı bulan Eston çalışanları, piramitleri, firavunları ve papirüsleri ile tarihe damgasını vuran, Mısır İmparatorluğu’nun bilmedikleri yönlerini öğrendiler. Diplomat bir ailenin çocuğu olması nedeniyle Arap ülkelerinde uzun yıllar kalan, Mısır uzmanı profesyonel tur rehberi Ahmet Muhaffel, birikimi ve akıcı sunumu ile Eston çalışanlarını gizemli bir dünyaya götürdü. “Yaşama Dair Söyleşiler” in Nisan ayı konuğu ise ABD ve Japon Uzay Havacılık Daireleri NASA ile JAXA’da Uzay Asansörü Teknoloji Platformu’nu yöneten Tokyo Üniversitesi öğretim üyesi, ilk Türk astronot adayı, mimar Doç. Dr. Serkan Anılır oldu. Genç yaşına rağmen, yurt dışında uzay ve teknoloji alanında bir çok önemli projenin yönetim sorumluluğunu üstlenen mimar gelecek bilimci Doç. Dr. Serkan Anılır, Eston çalışanlarına Uzay Asansörü başta olmak üzere, insanlığın geleceğine yön verecek uzay çalışmalarını anlattı.
Eston İnsan Kaynakları Bölümü’nce düzenlenen söyleşilere Mayıs ayında da, dünyada en çok ödül alan mimar olarak, Guiness Rekorlar Kitabı’na ve ABD’de son yüzyılın 500 büyük lideri arasına adını yazdıran Prof. Dr. Metin Hepgüler katıldı. Çağın Sinan’ı kabul edilen ve dünyanın mimar liderleri arasında sayılan Prof. Dr. Metin Hepgüler, Eston çalışanlarına, “Organik Binalar ve Yüksek Yapıların İnsan Sağlığına Etkileri”ni anlattı. Haziran ayında, “Yaşama Dair Söyleşiler”, dünyaca ünlü petrol şirketi Mobil’in, yönetim eğitimcileri eğitmeni Remzi Çetindağ’ı konuk etti. İş hayatının en önemli halkalarından birini oluşturan insan kaynakları yönetiminin önemli başlıklarını ele alındığı söyleşide, yönetim alanında uzun yıllar uluslararası eğitimcilik yapan ve Mobil’de, farklı ülkelerden yönetim eğitimcilerini eğiten Remzi Çetindağ, “İnsanları Yönlendirme Başarısı” konulu bir sunuş gerçekleştirdi. Çetindağ, Eston çalışanları tarafından ilgiyle dinlenen söyleşisinde, insanları yönlendirebilmenin esaslarını anlattı.
Eston çalışanları “Yaşama Dair Söyleşiler” gelecek aylarda da, birbirinden ilginç konu ve konukları ağırlamaya hazırlanıyor. / Yeni Vizyon Gazetesi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894