• BIST 9679.8
  • Altın 2487.427
  • Dolar 32.4232
  • Euro 34.4091
  • İzmir 18 °C

Gökhan Demirağ Beyliği Yıkılır mı?

Gökhan Demirağ Beyliği Yıkılır mı?
Hasan Eser / Yeni Vizyon Gazetesi / Ege Haberleri / Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber /
GÖKHAN DEMİRAĞ BEYLİĞİ  YIKILIR MI? 
 
Foça’da siyaset mühendisliği konusunda,  Gökhan Demirağ’ın eline kimse su bile dökemez.
 
Oyunu kuralına göre oynayan Başkan Demirağ, dostunu da düşmanını da kendisi tayin ediyor.
 
Demirağ’ın Foça’yı 3 dönemdir yönetiyor olmasını birileri şans olarak tanımlıyor.  Hatta gazeteci Şenol Gök gibi,  “Anası onu kadir gecesi doğurmuş” diyerek,  kutsiyet katanlar da var Demirağ’ın siyasi başarısına… 
 
Ama yanılıyorlar. Hertfordshire Üniversitesi’nden Richard Wiseman’ında da dediği gibi; İnsanlar şanslı ya da şanssız doğmaz, düşünceleri, hisleri ve davranışlarıyla iyi ve kötü şanslarını kendileri yaratır. 
 
Koltuğunu korumasını iyi bilen Demirağ da,  gerek 12 yıldır muhafaza ettiği iktidarın gücünü kullanarak,  gerek Foça siyasetini dizayn ederek, gerekse de satranç ustalarını aratmayan siyasi hamleleriyle kendi şansını yine kendisi yaratıyor.  
 
Demirağ, CHP Foça İlçe Örgütü’nü muhafaza etme konusunda Kemal Kılıçdaroğlu’nu, koltuğunu koruma noktasında Sultan 2. Abdulhamid’i, Foça siyasetini şekillendirme de ise Recep Tayyip Erdoğan’ı örnek alıyor olsa gerek kendisine…
 
Foça’da hiç kuşkusuz onun için kim ne düşünüyor veya söylüyorsa herkesten önce yine onun haberi oluyor.
 
Koltuğunu tehdit edebilecek tehlikelere karşı,  avına bir aslan sinsiliğinde yaklaşıyor ve bir şekilde bertaraf etmeyi başarıyor.
 
Önce insanların zayıf yönlerini tespit ediyor ve bu tespitlerini doğru zamanda doğru yerlerde ustaca kullanıyor. 
 
KEMAL ANADOL'UN TALEBESİ 
Foça siyasetinde 3 dönemdir çeşitli senaryolar yazıldı. Birileri de bilerek ya da bilmeyerek bu senaryolara alet oldu. 
 
Nihayetinde Foça’da siyaset yapan ya da yaptığını zanneden herkes dolaylı veya dolaysız olarak Gökhan Demirağ’ın beyliğine taş taşımış oldu.
 
Foça için yazılan  senaryoların kuşkusuz iki tane başrol oyuncusu var. Bu iki oyuncudan biri iyi çocuğu, diğeri ise agresif Abi'yi oynuyor. Hal böyle olunca da ölümü gören Foça halkı, çaresiz sıtmaya razı oluyor.  
 
Hiç kimse kusura bakmasın, bir siyasetçi 6 defa üst üste aday olup kaybediyor ve buna rağmen 7’inciye de aday olacağını söyleyebiliyorsa; ben bu söylemin altında art niyet ararım.
 
Belediye başkan adaylığını meslek haline getiren Abi’nin siyasi egosu yüzünden, Foça yıllardır büyük sıkıntılar yaşıyor. Abi ise halen umut olma peşinde…   
 
Türkiye’de AK Parti’nin iktidarda kalmasına sebep olan Kemal Kılıçdaroğlu ne ise,  Foça’da Başkan Demirağ’ın her dönem kendine rakip olarak tayin ettiği öcü de pardon Abi'de odur.
 
Yineliyorum Gökhan Demirağ, siyaseti iyi öğrendi. Ee nihayetinde Kemal Anadol’un talebesi değil mi?
 
ilk defa 2004 yılında Foça Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Başkan Demirağ, bu birinci döneminde bazı hizmetleri  kötü de olsa Foça’ya bir şeyler yaptı, ya da yapmaya çalıştı.
 
Ancak, 2'inci döneminde bazı gerçeklerin farkına varan Demirağ,  koltuğunu Foça’ya yatırımlar yaparak değil, aksine hiçbir şey yapmayarak koruyabileceğini anladı. Zira son derece anti demokratik bir parti olan CHP’de hizmet, yatırım ve başarı gibi kavramların kıymeti harbiyesinin de olmadığını gördü.
 
Başkan Demirağ’ın beyliğini koruyabilmesi için yapması gerekenler de belliydi.
 
Özetle: 
 
-Foça’da ideoloji üzerinden seçim kazanan CHP’nin delege yapısını elinde tutmak…
 
- Bazı yerel muhalefet partilerinin de yönetici kadrolarına kendine yakın adamları yerleştirmek…  
 
-Tepeden inme aday olabilmesi için CHP’nin üst düzeyinde sırtını dayayabilecek bir isim bulmak, kaldı ki 2009’da Kemal Anadol’un, 2014’te ise Aziz Kocaoğlu’nun torpiliyle aday gösterildiğini sağır sultan bile biliyor.
 
-Foça’nın ekonomi de kalkınmasını ve turizm alının da gelişmesini istemeyenlerin isteğini yerine getirmek, yani Foça’ya hiçbir yatırım yapmamak, mevcudu korumak ve mevcudun korunmasından doğan gebeliklerden siyasi beslenmeyi sürdürmek…
 
-Yerel seçimlerde seçmenin CHP’de birleşmesine vesile olan ve insanlara, “yahu bu agresif adam geleceğine, bizim Gökhan devam etsin, vallahi bundan daha iyidir” dedirten sözde rakip Abi’yi siyasetin gündeminde tutmak…
 
TIPKI KANUNİ GİBİ 
Siyasetin meşhur deyimidir; “Hiç iş yapmayan hiç hata yapmaz”
 
Başkan Demirağ,  hiçbir iş yapmayınca, bazı konularda riskte almamış oluyor. Doğal olarak birinci döneminde yasalara yönelik yaptığı hatalara da düşmüyor. Atalarımız ne güzel demiş; At Binenin Kılıç Kuşananın.
 
İnşallah yanılıyorumdur. Ama Gökhan Demirağ, 46 yıl saltanat süren Kanuni misali,   hakkın rahmetine kavuşmadıkça, ya da kendi isteğinle bırakmadıkça o koltuktan biraz zor indirilir.
 
Hay Allah, şimdi böyle dedim diye neden kızdınız ki bana, bu 'beyliği' siz yaratmadınız mı en nihayetinde?
 
Son olarak, ilerleyen günlerde de detaylı bir şekilde kaleme alacağım. Bazı Foçalı hemşerilerim, Gökhan Demirağ’dan kurtulmak adına CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer’in yıldızını parlatmaya çalışıyor.
 
Siz şimdi  gerçekten inanıyor musunuz bu kayıkçı kavgalarına?   
 
Eğer inanıyorsanız; 2019'da Foça'nın bir beş yılı daha şimdiden kayboldu demektir. 
 
Anlaşılan  o ki; Foça'nın işi yine zor. Çünkü insanları kandırmak, kandırıldığına inandırmaktan daha kolaydır.
 
Ne yalan söyleyeyim insan, "Bizans'ta oyun bitmez de Foça'da biter mi?" diye sormadan edemiyor. 
 
2014 yerel seçimlerinde yaklaşık 18 Bin seçmenden  6700'ünün  oyunu  alarak seçilen Başkan Demirağ,  2019'da Foça'nın sağ cenahında ciddi bir birliktelik olması halinde  beyliğinin  tehlikeye düşeceğinin bilincinde. 
 
Bunun içindir ki; kendisine tepkili olan insanları sakinleştirmeye, çatlak sesleri susturmaya, bazı heyecanlı arkadaşlarımızın gazını almaya, karşısında örgütlenebilecek olası oluşumların önüne geçmeye ve  'Foça'da CHP'nin rakibi yine CHP'dir' algısını zihinlere yerleştirmeye çalışıyor. Daha açıkça ifade etmek gerekirse; Başkan Demirağ, ilçe başkanı ile el ele vererek, adeta algı yönetimi yapıyor Foça siyasetine...
 
Son olarak ta gelelim şimdi yazımızın başlığında sorduğumuz soruya;
 
Tarih boyunca nice beyliklere ev sahipliği yapan Anadolu'nun yıkılmayan tek ve son  beyliği olan  'Gökhan Demirağ Beyliği Yıkılır mı?' 
 
Elbet yıkılır,  ama kişisel ikbal uğruna siyaset yapan, rol icabı belediye başkan adayı olan, sağ gösterip sol vuran ve  'sağda siyaset yapıyorum' kisvesi altında CHP'ye hizmet eden  İrlandalıları temizlemek ve oyun içinde oyun oynayanların oyununa gelmemek kaydıyla... 
 
Günün sözü: "Ben Bu Oyunu Bozarım"  (Tatar Ramazan) 
 
Ege Haberleri / Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber /
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894