• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İzmir 17 °C

Halk Bankasına 90 Milyon Euro

Halk Bankasına 90 Milyon Euro
Türkiye’nin ilk ve lider KOBİ Bankası Halkbank, Türkiye’de KOBİ’lerin orta ve uzun vadeli kredi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla “Avrupa Yatırım Bankası KOBİ Kalkınma Global Kredisi” kapsamında Avrupa Yatırım

AVRUPA YATIRIM BANKASI’NDAN HALK BANKASI’NA 90 MİLYON EURO

Türkiye’nin ilk ve lider KOBİ Bankası Halkbank, Türkiye’de KOBİ’lerin orta ve uzun vadeli kredi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla “Avrupa Yatırım Bankası KOBİ Kalkınma Global Kredisi” kapsamında Avrupa Yatırım Bankası ile 90 milyon €’luk bir anlaşma imzaladı.

KOBİ’lerin üretim, verimlilik ve istihdamın artırılmasına yönelik yatırımları desteklemeye yönelik program kapsamında, imalat sanayi, tarımsal sanayi, turizm, eğitim, sağlık ve doğrudan bu sektörler ile ilgili faaliyet gösteren KOBİ’lerin yatırım projeleri finanse edilecek.

Toplam yatırım maliyeti en fazla 25.000.000 EURO olan projelerin %50’sinin finanse edileceği projede verilecek kredinin üst limiti 12.500.000 € olacak ve sabit sermaye yatırımları ve projeye ilişkin işletme sermayesi ihtiyacı krediye dâhil olacak.

Çalışan işçi sayısı 500’ün altında ve bilânçolarındaki net sabit kıymetler toplamı 75 Milyon €’nun altında olan KOBİ’lerin yararlanabileceği projede çevre koruma, altyapı, eğitim ve sağlık sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların yatırımları ile bilgi ve teknoloji tabanlı yatırımlar KOBİ tanımına bağlı olmaksızın finanse edilecek.

Uluslararası Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat ÇETİNKAYA, 2 yılı anapara ödemesiz dönem olmak üzere orta ve uzun vadeli olarak kullandırılacak kredinin uzun vadeli kaynak olarak ülkemiz ekonomisinin belkemiğini oluşturan KOBİ’lerin, dolayısıyla Türkiye ekonomisinin gelişimi açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Çetinkaya, sözlerine şöyle devam etti: “KOBİ’lerin finansman ihtiyaçlarını vade ve maliyet avantajı sağlayarak karşılamak için yurtdışından kaynak temin etmeye devam ediyoruz. Avrupa Yatırım Bankası bu alanda çok yakın ilişkide olduğumuz bir iş ortağımız. Nitekim Bankamızın yüksek performansının da etkisiyle geçen yıl 45 milyon EURO olarak tespit edilen kredi tutarı bu yıl iki katına çıkarak 90 milyon €’ya ulaştı.

Banka olarak hedefimiz bu tarz kaynakların tutarını arttırarak çeşitlilik elde etmek, müşterilerimize daha kaliteli hizmet ve ürünler sunmak. Önümüzdeki dönemde benzer ürünlerle Bankamızın ana misyonu doğrultusunda ülkemiz KOBİ’lerini desteklemeye devam edeceğiz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894