• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 18 °C

Hasan ESER Yazıyor

Hasan ESER Yazıyor
Uzun süredir Foça’da bir türlü çözümlenemeyen Ak Parti düğümü galiba yavaş yavaş çözülüyor. 2004 yerel seçimlerinde belediye başkanlığına aday bulmakta zorlanan ve ilçemizde son yerel seçimde

YORGAN GİDER KAVGA BİTER
Uzun süredir Foça"da bir türlü çözümlenemeyen Ak Parti düğümü galiba yavaş yavaş çözülüyor. 2004 yerel seçimlerinde belediye başkanlığına aday bulmakta zorlanan ve ilçemizde son yerel seçimde 280 civarında oy alarak üçüncü parti olan Ak Parti nedense 2009 yerel seçiminde aday bolluğu yaşıyor. Hatta parti ilçe teşkilatı içinde söz sahibi olmak için bile büyük bir rekabet yaşandığı gözleniyor. Ne garip değil mi?

DÜN DÜNDÜR BUGÜN BUGÜNDÜR 
Ak Parti"nin 22 Temmuz genel seçimlerinde yeniden tek başına üstelik oyunu artırarak %47 ile iktidara gelmesi ilçemizde Ak Parti"nin değerini epeyce arttırdığını düşünüyorum. Çünkü 2004 yerel seçimi öncesinde " Bu AKP tepki oylarını aldı, tesadüfen iktidar oldu" diyerek yerel seçim için başka siyasi partileri tercih eden siyasiler (özellikle 2004 yerel seçiminde başarısız olanlar), şimdilerde ise nedense fanatik Ak Parti"li oldular. Bazen 22 Temmuz öncesini hatırlıyorum da göğsünü gere gere “Ben Ak Parti"liyim” diyebilen insanların sayısı bir elin parmaklarını geçmiyordu. Partili olup ta oyunu Ak Parti"ye vereceğini telaffuz dahi edemeyenler vardı. (Dün dündür, bugün bugündür)…
 
ADAYLIĞINA SICAK BAKMADIĞI İÇİN
Her neyse, herkesin kendine göre bir hesabı vardır. Foça Ak Parti camiası oldukça hareketli bir hafta geçirdi. Duyumlarımıza göre İlçe Teşkilatı"na, İl Başkanlığı tarafından gönderilen faks ortalığı karıştırmış. İl Başkanlığı, Foça İlçe Başkanlığı"nı münfesih ederek görevden düşürmüş. 2005 yılında göreve gelen İlçe Başkanı Ramazan Genç adına parti içinde bir muhalif gurubun olduğunu Foça"da sanırım bilmeyen yoktur. Yaptığım araştırmalar neticesinde konu çok derinlere iniyor. İlçe yönetiminin düşürülmesinde 9 Mart tarihinde Başbakan tarafından rozet takılarak Ak Parti"li olan Serdar Mersin"in bu konuda parmağı olduğu Ak Parti kulislerinde dile getirilirken, gerekçe olarak ise mevcut ilçe yönetiminin 2009 yerel seçimlerinde Mersin"in adaylığına sıcak bakmadığı için yaşandığı kanısı oldukça yaygın.
 
HAKİM OLABİLECEĞİ BİR YÖNETİM
Geçenlerde Ak Parti ilçe yönetim kurulu üyesi olan bir arkadaşımla yaptığımız sohbette arkadaşım bana biraz bu konuda dert yanmıştı. Bende o sohbet sonrasında teşkilat içersinde böyle bir tezat yaşanacağını az çok sezinlemiştim. Çünkü duyduklarım oldukça ilginç konular idi. Örneğin 9 Mart tarihinde rozet takarak Ak Parti"li olan Serdar Mersin"in rozetini taktıktan 24 saat geçmeden parti yönetim kurulu üyelerini kapı kapı gezerek istifa dilekçesi toplandığını ve bunu da yalnızca adaylığına sıcak bakmayan yönetimi düşürüp kontrol edebileceği, yani tek başına hakim olabileceği bir yönetimi getirmek için yaptığını iddia etmişti.

O DÖNEMDE KAN KAYBEDEN
Şimdi, akla ilk gelen soru şu; mevcut yönetimin, Serdar Mersin tarafından toplanan istifa dilekçeleri nedeni ile düşürüldüğü iddia ediliyor. Peki, o zaman Serdar Mersin"in topladığı iddia edilen istifa dilekçelerinin üzerinden altı ay gibi bir süre geçmiş olmasına rağmen neden bu kadar geç kalınmış? Akla ilk gelen şu; Ak Parti kapatma davasının açılmış olduğu dönemde kan kaybetmeye başlamış bir parti konumunda idi. herhalde ülkenin en batısında mücadele veren bir ilçe teşkilatını görevden düşürecek kadar düşüncesiz olamazdı (sanırım bugünü bekledi). 

PEMBE SENARYO
Foçalı Ak Partililerin kulislerinde geçtiğimiz hafta boyunca konuşulan üç senaryo vardı. Birincisi pembe senaryo; tam ortadan ikiye bölünmüş durumda olan parti içinde mevcut yönetim ve parti içi muhalif guruptan oluşturulan karma halinde bir yönetim listesi ile ortak bir ilçe başkanı adayında uzlaşarak tek liste ve tek başkan seçeneğiyle hareket edip ilçe teşkilatını yerel seçim öncesinde güçlendirmek… ( Tarihte bile, yönetimde iki başlılık olmasını önlemek için çok hükümdar, kendi hükümdarlığına rakip, hatta tehdit oluşturacak potansiyeli bulunan, hükümdar olma hakkına sahip çok kişinin ortadan kaldırılmasını sağlamışlardır). 

HAYAL SENARYO
Kulislerde konuşulan, “hayal senaryo” diye adlandırılan ikinci senaryoya göre, Parti içinde Serdar Mersin"in Belediye Başkan adayı olmasını isteyen grubun gösterdiği bir ilçe başkan adayının tek başına kongreye girmesi akabinde seçilmesi ve 20 yıldır seçim kaybeden Serdar Mersin"in ortadan ikiye bölünmüş Ak Parti ile 2009"da Foça"da iktidar olması… (halamın bıyığı olsa amcam olurdu misali).
 
KABUS SENARYO
Üçüncü senaryo ise kabus senaryo olarak değerlendiriliyor! Bugüne kadar parti içinde iki kutup haline gelen ve bir türlü bir araya gelemeyen Serdarcılar ve anti Serdarcıların bu çekişmeleri sırasında kimsenin tahmin etmediği Ak Parti"nin yüksek makamlarında sözü geçen büyük bir ailenin  Foça Ak Parti Teşkilatı"nı radikal şekilde ele alarak partiyi paylaşamayan her 2 gruba da “eeee artık yorgan gitti kavga bitti” demesi ihtimali… ( Sizce bu ihtimal her iki gurubu başka bir çatı altında kardeş yapabilir mi?) 
 
NETİCEDE
Benim kişisel fikrimi merak eden varsa diye söylüyorum, tüm bu yaşananlardan ve olabileceği düşünülen varsayımlardan pembe senaryo haricinde, gerçekleşen her oluşumda Ak Parti"nin gözünü diktiği CHP"nin yirmi yıllık kalesi Foça"nın düşürülmesi yine başka bir bahara kalır diye düşünüyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894