• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İzmir 18 °C

Healthcare'den Online Destek

Healthcare'den Online Destek
Florence Nightingale’in İstanbul Kızıltoprak’taki hastanesinde hızla artan radyoloji hasta veri ve görüntülerindeki yoğunluğa uyum sağlayabilmek için GE Healthcare’in Centricity RIS/PACS (Radyoloji Bilgi Sistemi / Görüntü

GE HEALTHCARE'DEN SAĞLIK SEKTÖRÜ'NE ONLİNE DESTEK

Florence Nightingale’in İstanbul Kızıltoprak’taki hastanesinde hızla artan radyoloji hasta veri ve görüntülerindeki yoğunluğa uyum sağlayabilmek için GE Healthcare’in Centricity RIS/PACS (Radyoloji Bilgi Sistemi / Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi) sistemi kuruldu. Önceki dönemlerde hastanın sağlık durumuyla ilgili uzman görüşlerini, röntgen filminde görülenler dışında hızlı bir şekilde almak mümkün olmuyordu. Bu sistem ile artık, günümüzde doktorlar sağlık kurumları içerisinde tıbbi raporları, görüntüleri ve hastaya ait her türlü veriyi, filmsiz ve kağıtsız ortamda hızlı bir şekilde paylaşabiliyor

Mayıs 2007’de hizmete giren Florence Nightingale Kadıköy Hastanesi en gelişmiş sağlık teknolojilerini bünyesinde barındırıyor. Florence Nightingale Kadıköy Hastanesi, Şişli Florence Nightingale, Gayrettepe Metropolitan ve Mecidiyeköy Avrupa Hastaneleri’ni içeren sağlık ağının dördüncü kurumu. Florence Nightingale Kadıköy Hastanesi, 74 yatak, 3 ameliyathane ve 10 cerrahi YBÜ (Yoğun Bakım Ünitesi) ile birlikte dermataloji, kadın doğum, fizik terapi, kardiyovasküler cerrahi, üroloji, radyoloji ve nükleer tıp alanlarında hizmet veriyor. GE Healthcare, Florence Nightingale Kadıköy Hastanesi'ne kapsamlı Centricity Bilgi Teknoloji çözümlerinin yanısıra, radyoloji bölümünde GE 3T MR Signa Excite HD Manyetik Rezorans, Dijital Mamografi'den, çok çeşitli Ultrasound görüntüleme sistemlerinden Kardiak Görüntüleme için kullanılan GE LightSpeed VCT sistemlerine kadar her türlü görüntüleme cihazını da kurarak yenilikçi tanısal görüntüleme ürünleriyle tam donanım sağladı.

 

Florence Nightingale Kızıltoprak Hastanesi’nden Dr. Mustafa Şirvancı açılış ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Centricity RIS/PACS gibi modern bir Bilgi Teknolojileri çözümünün kurulumu biz radyologlar için çok sevindirici bir gelişme. Bu projeye başladığımızda, tıbbi personel, teknisyenler, Bilgi Teknolojileri uzmanları ve tedarikçilerden oluşan ekibimiz yeni bir hastane açarken ortaya çıkabilecek muhtemel zorlukların üstesinden gelmek zorundaydı. GE Healthcare’in profesyonel desteğinin de büyük yardımıyla, projede yer alan herkesin gösterdiği mükemmel ekip çalışması sayesinde bugün Florence Nightingale Kadıköy Hastanesi'nin kapsamlı bir Bilgi Teknolojileri çözümü ve toplam 13 adet Centricity RIS/PACS çalışma istasyonu bulunmaktadır” dedi.

Modern RIS/PACS sistemleri, iş akışlarını hızlandıracak, tıbbi kararları destekleyecek klinik araçlar sağlamaktadır Centricity, yeni teknolojik gelişmelerden faydalanmak için, bir PACS içerisinde basit 3 boyutlu görüntülemeden daha fazlasını sunmaktadır. Centricity PACS içerisinde çok sayıda farklı veriler görüntülenebilmekte, büyütülebilmekte ya da gerektiğinde saniyeler içerisinde üç boyutlu olarak kullanıcıya sunulabilmektedir Centricity PACS ayrıca Ultra-hızlı resim görüntüleme ve saklama, sanal kolonografi ve damar analizi amaçlı 3 boyutlu inceleme gibi yeni özelliklere sahiptir. Bu özelliklerinin yanında Centricity’ye entegre konuşma tanıma sistemi ile kontrol paneli, bekleme zamanlarını azaltma ve tıbbi hizmet verilmesini hızlandırmada yardımcı olmaktadır. Gerçek anlamda bütünleşik Centricity RIS/PACS sistemi, Florence Nightingale Hastanesinde radyoloji bölümünün etkin çalışmasını sağlayacak çevrim-içi kontrol paneli özelliğine sahiptir. Centricity ürünleri iş akışlarındaki iyileştirmeleri sağlamakla birlikte bölüm içerisinde yoğunluktan oluşan bekleme sürelerindeki sıkıntıların tespitinde önemli bir rol oynamaktadır. Bu sayede üretkenlik artmakta, kesintisiz bir iş akışı sağlanmakta ve hastaya daha hızlı tedavi sağlama potansiyeli oluşturulmaktadır. Centricity, radyoloji, nükleer tıp, kardiyoloji, onkoloji ve dermatoloji gibi alanlarda bölümlere özel hizmet verebildiği gibi ayrıca hastane çapında kullanılan bir çözümdür.

Florence Nightingale Hastanesi Bilgi İşlem Müdürü Filiz Güler yaptığı açıklamada; “Günümüzde, tıbbi görüntülemeyle çalışan tüm bölümlerin en son teknoloji Bilgi Teknolojileri çözümleri kullanmasıyla birlikte bir radyolog ya da doktorun, hastasının dijital görüntülerini hastane ağı üzerinden paylaşmasını, bakmasını ya da saklamasını kısıtlayacak hemen hiç bir şey kalmadı. Ayrıca, bu dijital bilgi yönetimi sisteminin faydalarından yararlanan sadece Florence Nightingale Kadıköy Hastanesi olmayacak. Hastaların Florence Nightingale’deki filmleri artık Internet yoluyla, istenilen yerden veya kurumsal ağımızda yer alan diğer hastaneler tarafından da paylaşılabilecek” dedi.

Röntgen filmlerine ışıklı kutular üzerine asarak bakma tekniği artık Florence Nightingale Hastanesi için geçmişte kaldı. Radyolog ve doktorlar hastane ağının herhangi bir noktasından hastanın dijital verilerine ulaşabilecek ve tanı koyma aşamasında yeni çalışmaları eskileriyle kolaylıkla karşılaştırma olanağından faydalanabilecek. Bir sonraki aşama; BT ağını genişletmek, uzaktan raporlamayı geliştirmek ve bilgi alışverişini artırmak. Uzmanların iletişimi geliştirme ve daha da önemlisi hastaya verilecek olan tıbbi hizmetleri artırmaya yönelik bir teleradyoloji topluluğu oluşturmak olacaktır.

GE Healthcare IITS Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Genel Müdürü Juergen Reyinger, “Avrupa ve Ortadoğu’da 400’ün üzerinde hastane Centricity çözümlerimizi klinik derinliği olduğu için seçti. Gelişen görüntüleme teknolojileri ile birlikte İstanbul Florence Nightingale Hastanesi gibi teknolojik açıdan gelişmiş hastane ortamlarında ancak ileri düzeydeki RIS/PACS sistemlerinin üstesinden gelebileceği güçlükler ortaya çıkar” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894