• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 14 °C

Hyundaı'den Yeni Konsept: Portıco

Hyundaı'den Yeni Konsept: Portıco
Hyundai'nin Chicago Otomobil Fuarı'nda dünya lansmanını gerçekleştirdiği üstün teknolojiye sahip Portico konsepti, isteğe göre ayarlanabilen 6 kişilik koltuk sistemi, elektrikli ve benzinli motorları ve 6 kademeli yeni otomatik şanzımanıyla geleceğin Hyun

Hyundai'nin Chicago Otomobil Fuarı'nda dünya lansmanını gerçekleştirdiği üstün teknolojiye sahip Portico konsepti, isteğe göre ayarlanabilen 6 kişilik koltuk sistemi, elektrikli ve benzinli motorları ve 6 kademeli yeni otomatik şanzımanıyla geleceğin Hyundai modellerine ışık tutuyor.

Hyundai, yeni geliştirdiği üstün teknoloji ürünü konseptlerle firmanın gelecekteki tasarım ve teknoloji çizgisini oluşturmaya devam ediyor. Chicago Otomobil Fuarı'nda dünya lansmanı yapılan Portico konsepti, Hyundai'nin gelecekteki modelleri hakkında önemli ipuçları veriyor. Hyundai'nin yeni tasarım konsepti Portico hakkında açıklamada bulunan Ürün Geliştirme ve Stratejik Planlama Başkan Yardımcısı John Krafcik, "Portico, Hyundai'nin keşfettiği yeni araç sınıflarının en son örneği. Hyundai'nin gelecekteki modelleri hakkında ipucu veren araç, 6 kişinin rahat yolculuk yapmasını sağlarken geniş ve esnek bir bagaj hacmi de sunuyor. Bu özellikler, yakın gelecekte çıkacak yepyeni Hyundai modellerinde kullanılacak. Planlar arasında bulunan 7 yeni modelin ilki, geçen yıl tüm dünyada yollara çıkan ve Türkiye'de de büyük bir beğeniyle karşılanan Tucson modeliydi. Portico'dan yola çıkılarak hazırlanacak olan ve yedi kişilik oturma grubu bulunan iki adet yeni araç da, bu yedi yeni model arasında yer alıyor" dedi.

Hyundai, Amerika'da kurulmakta olan Alabama fabrikasıyla yakın gelecekte daha da büyümeyi hedefliyor. Portico konsepti; otomobil, ağır vasıta ve teknolojik konseptleri üretecek Hyundai'nin Amerika'daki ilk adımı olarak kabul ediliyor. Kalabalık ailelerin ulaşımında geleceğin yeni çizgisini oluşturan Hyundai Portico'nun amacı modern ailelerin değişen ihtiyaçlarını karşılamak. Portico, bir sedan ya da SUV değil ancak otomobil tarzında sürüşü ve SUV gibi büyük, değişken ve geniş ailelere hitap eden kabiniyle her iki tasarımın artı yönlerini bünyesinde barındırıyor. Kısacası Portico, güncel aile otomobillerinin fonksiyonelliğini daha iyi sürüş özellikleri ve çekici tasarımla bir araya getiriyor.

EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ 3'ER KİŞİNİN OTURABİLDİĞİ ÇAPRAZ KOLTUK DÜZENİ

Hyundai Portico, tasarımıyla oldukça estetik bir görünüşe sahip. Aracın tavanında, güneş ışınlarından korunmak amacıyla karartılabilen panoramik cam tavan bulunuyor. Portico'nun kendine özgü çift sıralı koltuk yerleşimi sayesinde altı yolcu araca rahatlıkla inip binebiliyor. Ayrıca Portico'da 3 koltuk sıralı araçlara göre daha uzun diz mesafesi sunuluyor. Hyundai Portico'da B-sütunu bulunmadığı için ön ve arka kapılar birbirine ters şekilde açılıyor. Hyundai'nin Güney Kore'deki Tasarım Merkezi'nde görevli olan Gelişmiş Tasarım Ekibi'nin hazırladığı Portico'nun geniş eni ve uzun dingil mesafesi oldukça kullanışlı bir kabin sağlıyor. Portico'nun en önemli özelliği geniş, konforlu ve esnek kabininde 3'er kişinin oturabildiği ve çapraz şekilde konumlandırılan koltuk düzeni. Birbirinden bağımsız olarak konumlandırılan koltuklar isteğe bağlı olarak öne ve arkaya doğru ayarlanabiliyor ve bu sayede üçüncü koltuk sırasına sahip olan diğer araçlara göre daha geniş bir bagaj hacmi elde edilebiliyor. Hyundai Portico'da elektrikli ön ve arka koltuklar bulunuyor ve arkada oturan yolcular için DVD'li eğlence sistemi kullanılıyor. Ön taraftaki yolcular ise orta konsolda yer alan navigasyon ekranından, yol ve araçla ilgili tüm bilgileri görebiliyor.

YÜKSEK TEKNOLOJİLİ YENİ LAMBDA V6 BENZİNLİ MOTOR

Portico'da Hyundai'nin yüksek teknolojili yeni Lambda V6 benzinli motoru bulunuyor. Üstten çift egzantrikli ve 24 supaplı bu motor, alüminyum silindir başları ve motor bloğuna sahip. Bu motor gücünü, kısa bir süre sonra Hyundai'nin seri üretim modellerinde de sunulmaya başlanacak olan 6 kademeli Shiftronic otomatik şanzımanla yola aktarıyor. Araçta bu motorun yanı sıra, ön ve arka tekerlekleri ayrı ayrı kontrol eden 2 adet elektrikli motor da yer alıyor. Bu sayede araçta, tüm tekerleklerden çekişli AWD (All Wheel Drive) sistemi sunulmuş oluyor. Ön tekerleklere güç ileten elektrikli motor 100 kW (136 HP), arka tekerleklerde kullanılan motor da 60 kW (83 HP) güç üretiyor.

Hyundai yetkilileri, Portico'nun Hyundai'nin gelecekte çıkacak yeni modellerine öncülük edeceğini ve araçta kullanılan teknolojilerin kısa bir süre içinde seri üretim modellerinde kullanılmaya başlanacağını belirtiyorlar.

Hyundai Portico'nun teknik özellikleri ise şöyle:

Konfigürasyon: Hybrid AWD: Öne yerleştirilen motor / önden çekişli, arkaya yerleştirilen motor / arkadan itişli

Dingil mesafesi: 3070 mm

Uzunluk: 5000 mm

Genişlik: 2000 mm

Benzinli motor: Lambda V6

Elektrikli ön motor: Lityum iyon batarya, 100 kW

Elektrikli arka motor: Lityum iyon batarya, 60 kW

Şanzıman: 6 kademeli Shiftronic otomatik

Lastikler: P225/60 R18

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Volvo Kamyon Ve Temsa'dan, Stratejik Iş Birliği05 Eylül 2016 Pazartesi 16:25
  • Aston Martın Db11’e Dünya Basınından Tam Not02 Eylül 2016 Cuma 19:35
  • Bajaj Discover 150F Türkiye’de!27 Nisan 2015 Pazartesi 10:12
  • Yeni Skoda Superb24 Şubat 2015 Salı 17:02
  • Mercedes-Benz’in yepyeni modeli16 Ocak 2015 Cuma 13:40
  • Nıssan’dan yılın son fırsatı...01 Aralık 2014 Pazartesi 09:55
  • Nissan,1.2 X-Tronic ile Daha Güçlü23 Kasım 2014 Pazar 16:48
  • Nissan Cenevre Motor Show’da07 Mart 2014 Cuma 15:08
  • En çok gözlük yakışan kişisi01 Mart 2014 Cumartesi 18:14
  • 2014 Yılının 5 Yıldızlı Crossoverı28 Şubat 2014 Cuma 12:28
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894