• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • İzmir 13 °C

İaü, ‘Diplomalı’ Diş Protez Teknikerleri Yetiştiriyor

İaü, ‘Diplomalı’ Diş Protez Teknikerleri Yetiştiriyor
Yrd. Doç. M. Baki Velibeyoğlu, diş hekimlerine yardımcı olabilecek, laboratuvar aşamalarını yürütebilecek nitelikli teknik elemanlar yetiştirerek bu alandaki ihtiyacı karşıladıklarına vurgu yapıyor.

Yrd. Doç. M. Baki Velibeyoğlu, diş hekimlerine yardımcı olabilecek, laboratuvar aşamalarını yürütebilecek nitelikli teknik elemanlar yetiştirerek bu alandaki ihtiyacı karşıladıklarına vurgu yapıyor.

Üniversiteye girmeye çalışan milyonlarca gencinhayallerini süsleyen birçok bölüm var. Bu bölümler içinde öne çıkan ‘diş protezteknolojileri’ programı da sağlık alanında önemli bir ihtiyacı gideriyor veuzmanlaştığı alanda diş hekimlerinin en önemli yardımcıları olarak dikkatçekiyor. İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ), ‘Diş Protez Teknolojileri Programı’ile diş hekimi ile koordineli şekilde hastalara ihtiyaç duyulan ağız içiprotezlerin yapımını sağlayacak ve laboratuvar aşamalarını yürütüpsonuçlandıracak nitelikli teknik personel yetiştiriyor. İAÜ Sağlık HizmetleriMeslek Yüksekokulu Diş Protez Teknolojileri Programı Başkanı Yrd. Doç. M. BakiVelibeyoğlu, diş protezlerini hazırlayacak teknik elemanların diş hekimleriiçin önemli bir destek sunduğuna dikkat çekiyor.

Diş Protez Teknolojileri Programının diş hekimlerineyardımcı olabilecek, laboratuvar aşamalarını yürütebilecek teknik elemanlaryetiştirmeye odaklandıklarını belirten Yrd. Doç. Velibeyoğlu, bunun dişalanındaki nitelikli ve diplomalı diş teknisyeni ihtiyacını gidereceğininaltını çiziyor ve “Diplomasız diş teknisyenlerinin çalışması ve laboratuvaraçmasının önü, çıkarılan yönetmeliklerle kapanmıştır. Bu nedenle, laboratuvarlardasağlık alanında çalışmalar yürütecek meslek yüksekokulu mezunlarına çok fazlaihtiyaç duyulmaktadır” diyor. ​

Yrd. Doç. Velibeyoğlu, diş protez teknolojileri bölümünütercih eden öğrencilerin; diş hekimi tarafından planlanan tedavi şekline görehastadan elde edilen ölçü model ve kayıtlar üzerinde meslek bilgisiningerektirdiği kurallara bağlı kalarak çene ve yüz bölgesine uygulanan hareketli,sabit diş ve çene protezlerinin laboratuvar çalışmalarını yapabilecek düzeydebir eğitim altyapısı ile donatıldığına vurgu yapıyor.

Yrd. Doç. M. Baki Velibeyoğlu, Diş Protez TeknolojileriProgramı’nın diş hekimi tarafından planlanan tedavi şekline göre hastadan eldeedilen ölçü model ve kayıtlar üzerinde meslek bilgisinin gerektirdiği kurallarabağlı kalarak çene ve yüz bölgesine uygulanan hareketli, sabit diş ve çeneprotezlerinin ve ortodontik apareylerin laboratuvar çalışmalarını yapabileceköğrenciler yetiştirdiğine vurgu yapıyor.

DİŞ PROTEZLABORATUVARI, ÖĞRENCİLERİN HİZMETİNDE

Yrd. Doç. M. Baki Velibeyoğlu, İstanbul AydınÜniversitesi’nde son teknolojiler ile donatılmış laboratuvarlarda çalışmaimkanı ile birlikte üniversitedeki diş protez laboratuvarının engeniş araç gereç parkını (laboratuvar içerisinde bulunan tüm cihazlar vesistemler) öğrencilere sunduğunu belirtiyor. Yrd. Doç. M. BakiVelibeyoğlu, üniversitenin sunduğu imkanları şöyle sıralıyor: “Meslek dersihocalarının özel ilgileri ve program başkanının koordinatörlüğünde müfredatdışında son sömestır içerisinde diğer okullarda yapılmayan 5 eğitim kursuücretsiz olarak gerçekleştirilmektedir. Örnek olarak müfredat içerisindediğer okullarda 1 üye metal porselen çalışması yapılabilirken, okulumuzda 7 üyemetal-porselen, ekstra olarak 1 üye zirconia-porselen ve porselen-köprüyaptırılmaktadır. Diğer meslek derslerinde de aynı farklılıklar mevcuttur.”

KARİYER OLANAKLARI

Diş protez teknolojileri alanının öğrenciler için idealbir çalışma ortamı sunduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. M. Baki Velibeyoğlu, dişprotez teknolojileri konusunda uzmanlaşarak mezun olan öğrencilerin çalışmaalanlarına ilişkin şunları söylüyor: “Mezunlar diş protez laboratuvarlarındaçalışabilirler. ​Diş hekimliği ekipman ve malzemelerini pazarlayan şirketlerdegörev alabilirler. Diş hekimliği ve diş protez teknikerliği ürünlerinipazarlayan şirketlerde demonstratör olarak rol üstlenebilirler.

Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2 yıllıkeğitim veren Diş Protez Teknolojisi Programı, YGS-2 puan türü ile öğrencialırken, eğitimlerini akşam almak isteyenler için ikinci öğretim modeli desunuluyor. Bölümden mezun olan öğrencilerin DGS ile Sağlık Yönetimi Programı'nageçiş imkanı da bulunuyor. / EGE HABER GRUBU

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894