• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 17 °C

İKÇÜ’de Örnek Stratejik Planlama Çalıştayı

İKÇÜ’de Örnek Stratejik Planlama Çalıştayı
2020-2024 Dönemi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Stratejik Planlama Eğitimi ve Çalıştayı tamamlandı.

2020-2024 Dönemi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Stratejik Planlama Eğitimi ve Çalıştayı tamamlandı. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’ndan Strateji ve Bütçe Uzmanı Merve Bener Karabıyık ve Ayşegül Şahin’in gerçekleştirdiği eğitim ve çalıştay ile hazırlık süreci devam eden stratejik plan çalışmalarının son virajına girildi.

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve iki gün süren program; Strateji Geliştirme Kurulu'na, Stratejik Planlama Ekibi'ne, Rektör Danışmanlarına, Harcama Yetkililerine ve Gerçekleştirme Görevlilerine eğitim, Stratejik Planlama Ekibine ayrıca bir çalıştay olmak üzere organize edildi.

Programa, Rektör Prof.Dr.Saffet Köse, Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Turan Gökçe, Prof.Dr.Adnan Kaya, Prof.Dr.Dr.İrfan Karadede, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Erkan Küçükkılınç önderlik etti.

“NİSAN AYINDA TAMAMLANACAK.”

Gelinen süreç hakkında bilgi veren Strateji Geliştirme Daire Başkanı Erkan Küçükkılınç, Ağustos 2018’de başlayan ve üç aşamadan oluşan planlama sürecinde artık son aşamaya gelindiğini söyledi. Başkan Küçükkılınç, “Hazırlık aşaması oldukça güçlü ve başarılı bir süreç oldu. İkinci aşamamız durum analiziydi. Yaklaşık 16 ayrı analiz çalışması bilimsel yöntemlerle, katılımcılık maksimize edilerek yürütüldü. Geldiğimiz aşamada ise planlama sürecine geçilmiş oldu. Şubat ayı itibariyle başlayan süreci nisan ayında tamamlamayı planlıyoruz.” dedi.

“KATILIMCILIK ŞART.”

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’ndan gelen ekibe katkıları ve destekleri için teşekkür eden Küçükkılınç, “Bu eğitim ve çalıştay üçüncü aşamaya sağlam ve güçlü bir başlangıç yapmak için düzenlendi. Bu program, çalışmalarımıza değer katacak, farkındalık düzeyini artıracak, Cumhurbaşkanlığı ile üniversitemiz arasında iş birliğini geliştirecektir. İstediğimiz plan; gerçekçi ve oldukça kapsayıcı içerikte. Bu nedenle analizlere özel bir önem verdik. Üniversitemiz, 2020-24 dönemini kapsayacak stratejik planını katılımcılık esası ile tüm iç ve dış paydaşlarını sürece dahil ederek hazırlıyor” diye konuştu.

“NEREYE ULAŞMAK İSTEDİĞİMİZİ İKÇÜ’YE ÖZGÜ BİR YAKLAŞIMLA ELE ALIYORUZ.” 

Stratejik Planlama sürecinin önemli bir dönemecine gelindiğini ifade eden Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Turan Gökçe ise; düzenlenen eğitim ve çalıştay programının bu çalışmalara ivme kazandırdığını ifade etti. “Üniversitelerin rekabetçi bir ortamda yer almaları, idari, mali ve bilimsel özerkliğe sahip olmaları stratejik planların üniversiteye özgü bir yaklaşımla geliştirilmesini gerektirmektedir.” diye konuşan Prof.Dr. Turan Gökçe şöyle devam etti: “nereye ulaşmak istiyoruz sorusunu cevaplandıracağımız planın geliştirilmesi aşamasına, esasen açılışını yaptığımız bu çalıştayla, daha bilinçli, sağlam ve güçlü bir başlangıç yapmış olacağız. 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarıyla belirlenen hedefler doğrultusunda geleceğini kurgulamaya çalışan ülkemiz yükseköğretim kurumlarından biri olan üniversitemizin yeni stratejik plan çalışmalarında Rektör Yardımcısı olarak yer almaktan mutluluk ve heyecan duyuyorum.”dedi.

“GÜÇLÜ BİR EKİPLE, BİLİMSEL ANALİZLER IŞIĞINDA HAZIRLANAN BİR PLAN.”

Üniversitelerin dijitalleşmesi adına YÖK’te ciddi atılımların yapıldığını ifade eden AR-GE prosesinden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Adnan Kaya da; “YÖK’te katıldığımız toplantılarda Endüstri 4.0’ın üniversitelerde kurgulanması adına birçok projenin başladığını görüyoruz. İKÇÜ olarak biz, AR-GE adına 4.0’a nereden başlanması gerektiğine dair çalışmaya başlamıştık. Çok ciddi iş birliklerimiz de başladı. Konum olarak İKÇÜ oldukça stratejik bir bölgede yer alıyor. Bu önemli noktada paydaşlarımızın çoğuna ulaştık. Üniversite- sanayi işbirliğine önem veriyoruz. Görüşmelerimize devam ediyoruz. İKÇÜ’nün ve ülkemizin vizyonuna katkı sunacak, yapay zekâ, bulut teknolojisi gibi geleceğin teknolojileri hakkında önemli çalışmaları olan çok değerli akademisyenlerimiz var. Bir yandan geldiğimiz noktayı ileri taşıyacak bir planlama sürecini tamamlıyoruz. Bu anlamda güçlü bir ekiple bilimsel analizler ışığında planlama sürecimizi tamamlayacağız.” dedi.

“ARAŞTIRMA ODAKLI PERSPEKTİF”

YÖK’ün araştırma üniversitelerine verdiği öneme dikkat çeken Rektör Prof.Dr. Saffet Köse de stratejik planda bu noktaya özel bir önemle bakılması gerektiğini belirtti. “Eğitim zaten üniversitelerin görevi.” diyen Rektör Prof.Dr. Köse, sanayiyle iç içe olmanın avantajlarının farkında olduklarını vurgulayarak şöyle devam etti: “Oldukça stratejik bir yerde olmanın ayrıcalıklarını ARGE çalışmalarımıza aktarıyoruz. Araştırmayı sadece teknik konularda anlamamak lazım. Sosyal bilimlerin de artık dünyada çok önemli bir noktada olduğunu düşünüyorum. Türkiye bunun henüz yeterince farkında değil. Şu anda dünya sosyal bilimlerle dizayn ediliyor. O yüzden sosyal bilimleri güçlendiren araştırmaları da ön plana çıkarmalıyız. İKÇÜ, hem teknik bilimlerde, hem sosyal bilimlerde hem de sağlık bilimlerinde dengeli gidiyor. İyi kurgulanmış bir üniversiteyiz. Bu ülkenin bize verdiğini, devletimizin, milletimizin bizden beklediğini karşılayarak hedeflerimizi gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’ndan, Strateji ve Bütçe Uzmanları Merve Bener Karabıyık ve Ayşegül Şahin tarafından “Üniversitelerde Stratejik Planlama” sunumu yapıldı. Ardından Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı ve uzmanlar koordinasyonunda gruplar oluşturularak, kart tekniği uygulamasıyla verimli bir çalıştay programı gerçekleştirildi. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894