• BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • İzmir 23 °C

İşiniz Foça Gücünüz Foça

İşiniz Foça Gücünüz Foça
İlçemiz Foça’da rahmetli dedemden kalma aileme ait çok eski bir evimiz var. Gerçi ev demeye bin tane şahit lazım. Başka şehirde olsa içine hayvan bağlamazlar ama Foça’da olduğu için ev yerine geçiyor. Kısa bir süre önce bahsettiğim bu evden kiracımız, ç

ADI KONUT, HADİ CHP"NİN BU VAAD" İNİ DE UNUT
 İlçemiz Foça"da rahmetli dedemden kalma aileme ait çok eski bir evimiz var. Gerçi ev demeye bin tane şahit lazım. Başka şehirde olsa içine hayvan bağlamazlar ama Foça"da olduğu için ev yerine geçiyor. Kısa bir süre önce  bahsettiğim bu evden kiracımız, çatısı akıyor, rutubet yapıyor, gibi çeşitli rahatsızlıklardan dolayı  daha iyi bir ev bulduğunu belirterek  evimizi  tahliye etti. Aradan 48 saat geçmedi ki  cep telefonum neredeyse   kilitlenmek üzereydi. Şaşkınlığımı görmenizi isterdim. Arayan arayana. “Hasancım size ait bir ev varmış İçinden kiracı çıkmış Allah aşkına ne olursun o evi biz tutalım.”  Diyenler mi ararsınız, evi kiralayabilmek için en samimi arkadaşlarımı  aracı olarak gönderenler mi? O gün Arayanlara ev"in çok  kötü durumda olduğunu söyledim. Ancak dinleyen  kim? Vatandaş ev diye ağlıyor. Akar kokar ama tok tutar  hesabı. Başımızı sokalım da gerisi Allah kerim diyor. Özel nedenlerden dolayı ailemin  evi  kiraya vermek istemediği  için,  telefon açıp rica minnet edenlerin ses tonlarında ve ikamet ettiğim evimin kapısına gelip minimum yarım saat  boyunca  evi kiraya tutabilmek için yalvarırcasına dil dökenlerin yüz ifadelerinde  ki çaresizliği halen unutamıyorum. Ben siyasetçi değilim telefonumun sık sık  çalması, vatandaşın beni  araması beni asla rahatsız etmez. Lakin, Türkiye"nin batıya açılan kapısı Foça"da  yaşayan insanların  kulübeye benzeyen bir evde kiracı olup, orada yaşamaya razı olmaları beni derinden üzdü. Bu nedenle de evimize “kiralık değildir” diye tabela asmak zorunda kaldım.   Keşke mağdur hemşehrilerim için yapabileceğim bir şeyler olsaydı, keşke 50 tane evim olsaydı da kapıma her geleni sevindirebilseydim. Benim 50 tane ev alıp Foça"da ki mağdurlara dağıtmam bana piyangodan büyük ikramiye çıkmadıktan sonra maalesef imkansız. Ancak ilçemizin genç, yakışıklı belediye başkanı var. Belediyemiz nede olsa  başkanımızın babasının belediyesi değil. Tüm Foça halkının belediyesidir. Evet  Başkan Demirağ'ın  her ne kadar ilçemizde  konut avantajı olan tuzu kurular ile Foça"da  yılın iki ayı oturan sayfiyecilerin oyları ile seçildiği siyasi kulislerde  iddia edilse de,  bu kentin belediye başkanı olarak  burada yaz, kış yaşayan  insanların  vebalini de omuzlarında taşıdığını zatıalilerine bilhassa buradan  hatırlatırım. 

 "BİZ SİZİ ELEŞTİRMEYE DEVAM EDELİM SİZ DE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİN". Yanlış hatırlamıyorsam, 28 Mart 2008 tarihinde Foça Belediye Meydanında gerçekleştirilen CHP mitinginde Foça halkına seslenen Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Toplu konutla ilgili büyük şehir belediyesi ile ortaklaşa çalışmamız var” diyerek bir nevi Foça halkının en önemli sorunlarından biri olan konut sorununun çözüleceğini müjdelemişti. Bu müjdenin üzerinden yaklaşık bir yıl geçti. Foçalı ihtiyaç sahiplerine CHP"li yerel yönetim tarafından  verilen bir çok vaatler gibi, toplu konut müjdesini  de,  Başkan Demirağ, acaba   CHP  mitingde kalabalığın verdiği coşku ile mi, yoksa, laf olsun torba dolsun mantığı ile mi söyledi? Bilmiyorum ama  hazır konu açılmışken  buradan sormak istiyorum, Sevgili Başkan ne oldu sizin o toplu konut  çalışmanız?  Çalışmaya devam ediyor musunuz? Halen  ortada somut bir proje göremediğimize göre  anladığım kadar ile çalışmalarınız devam ediyor. Neyse sizin deyiminizle biz sizi eleştirmeye devam edelim siz de çalışmaya devam edin. 2014"te CHP"li  Foça Belediyesi  25. yılını tamamlayacak. Nasıl olsa malum tuzu kurular ile sayfiyeciler olduğu sürece  bir 25 yıl daha iktidarda kalırsınız. Ben  şimdi yine papağan gibi cefakar Foça halkına  verdiğiniz  vaatler ile yerine getiremediğiniz sözlerinizi  tekrarlamak istemiyorum. Gerçi 21 yıldır Foça"yı yöneten CHP"li  yerel yönetimin  kentin en önemli ihtiyaçlarını  her yerel seçim öncesinde tekrar tekrar  yineliyor vaat ediyorken,  benimde vaat edilip de  yapılmayanları  gündeme getirmem her ne kadar en doğal hakkım da olsa, artık  sizin başarısızlığınızı  her hafta   yüzünüze  vurmaktan dolayı da her şeyden önce bir Foçalı olarak bu durumdan artık ben  utanıyorum..

"FOÇA CENNET HERKESE FOÇA"DA YAŞAMAK NASİP OLMAZ"
Foça arkeolojik sit alanı olduğu için yapılaşmaya kapalı bir kent. Hal böyle olunca da mevcut evler kıymetli sayılıyor. Çünkü alternatif yok. Foça"nın askeri bölge olması da  sınırlı sayıda olan konutlarımızın her anlamda  değerine değer katıyor. Ev sahipleri  evlerini kiraya verirken  ordu mensubu olan kiracıları tercih ediyor. Kimi ev sahipleri de evini 12 ay kiraya vermek yerine  yaz sezonlarında 3 aylığına  tatilcilere kiralıyor. Ayrıca hani hep derler ya “Foça cennet herkese Foça"da yaşamak nasip olmaz” diye. Yalan ben bir çok kez şahit oldum Foça"da görev yapan devlet memurları Foça"nın  bir sürgün yeri olduğunu söylüyor. Çünkü Foça"da kümes kadar evlerin kirası memur vatandaşlarımızın aldığı maaşın yarısına tekabül ediyor.

 "FOÇA"NIN GELİŞMESİNİ, İSTEMEYEN İNSANLARIN BİR ARADA OLDUĞU CHP FOÇA İLÇE ÖRGÜTÜNE ÜYE OLANLARDAN DEĞİLİM"
Bu arada yanlış anlaşılmak istemiyorum. Belirtmek isterim ki, ben de Foça"da yapılaşmaya karşıyım. Ancak ben  hani tarlalarını  değerinden 5-6 kat  yukarısına termik santral yapmak isteyen şirketlere büyük bir keyifle sattıktan  hemen sonra termik santrale karşı olanların bir arada olduğu gruplara katılıp  bir anda fanatik çevreci olanlar misali, Foça"da Anavatan Partili yerel yönetimin döneminde eski evlerini mütahite verip, üç, beş daire sahibi olup ekonomik anlamda kendini garantiye aldıktan sonra, nasıl olsa ben yerimi yaptırdım, bana ne başkalarından düşüncesi ile bir anda Foça"nın gelişmesini, istemeyen insanların bir arada olduğu CHP Foça ilçe örgütüne üye olanlardan  ya da uzun  yıllar önce  “Aman ne yapalım edelim de Foça"ya siti bir şekilde getirelim,  Foça"yı yapılaşmaya kapatırsak bizimde Bağarasında  ki yerlerimiz değerlenir” mantığına  sahip olan siyasilerden de  değilim.

 ALDIĞINIZ OYLARIN HAKKINI BU  ŞEKİLDE VEREMEZSİNİZ.
Altını çizerek  bir kez daha yineliyorum.Ben de Foça kent merkezinde  yapılaşmaya  karşıyım. Zaten  bu asla mümkün olmayan bir durum. Ayrıca kabul ediyorum, Foça"da  yaşayıp hayattan çok fazla beklentisi olmayan hayatlarının sonbaharını yaşayan, Foça"nın gelişmesini istemeyen  entel,dantel vatandaşlarımız da CHP"li başkanlara  Foça"nın geliştirmemek şartı ile oy veriyor olabilirler. Ancak Foça artık sadece Fevzi Paşa,İsmet Paşa ve Atatürk mahallerinden ibaret değil. Foça  büyüdü. Artık Foça, Yeni Foça, Bağarası, Gerenköy ile birlikte  bir bütün olarak düşünülmek zorunda. Foça bu beldeler ile bir bütün oldu. CHP"li Yerel yönetim bu beldelerde büyük şehir belediyesinin  çok büyük bir  yatırımmış gibi gösterdiği spor salonlarında 2 konser, 1 tiyatro  düzenleyip ya da Bağarası"nda bildiğimiz ana yolu,  yani bildiğimiz asfaltı  belediyenin süpürge aracı ile süpürterek  beldelerde yaşayan vatandaşlarımıza büyük hizmet verdiğini düşünüyor. Ama yanlış düşünüyor. Sizin o entel dantel faaliyetleriniz sadece Foça"da  yaşayan emeklileri memnun eder. Beldelerde yaşayan vatandaşlarımızdan aldığınız oyların hakkını bu  şekilde veremezsiniz.

" NASIL OLSA SİZİN İŞİNİZ FOÇA GÜCÜNÜZ FOÇA.."
Evet tekrar ediyorum. Foça ve Yeni Foça  mutlaka korunmalıdır. Lakin bölgemizin konut sorunu Bağarası yöresine  yapılacak olan bir toplu konut projesi ile çözülebilir. Tabi ki bu tip projeler, ne İzmir metrosunu yılan hikayesine çevirip arap saçı durumuna sokan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ne de  21 yıldır  Foça küçük sanayi sitesini bırakın inşa etmeyi bir kenara, daha  ihalesini yapmayı dahi başaramayan Chp"li Foça Belediye"sinin başarabileceği  projeler değildir. Ben burada Foça Belediye Başkanına tavsiye ediyorum. Sayın Başkan şu iktidar partisi ile  hiç olmazsa ilçenizde yaşayan mağdur vatandaşların hatırana biraz iyi geçinseniz de,  toplu konut ve benzeri  sorunları çözmek adına   Ak Parti iktidarından  yardım isteniz? Acaba sizden çok şey istemiş olur muyum? Canım hiç olmazsa ilçemizin sorunlarını çözene kadar çözdükten sonra merak etmeyin yine dönersiniz özünüze, eylemciler ile çıkarsınız yine Foça Belediye Meydanına ABD İmamı kaça sattın vatanı diye bağırır halay çekersiniz.Olmaz mı? olur,olur hiç olmazsa  köprüyü geçinceye kadar olur.tıpkı  her yerel seçimde seçimi kazanmak için  herkese ret edemeyeceği vaatler verip oyunu alıp, seçimi kazandıktan sonra unuttuğunuz gibi.. Nasıl olsa sizin İşiniz Foça Gücünüz Foça..   Hasan ESER/ FOÇA
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894