• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İzmir 17 °C

İzmir Aşkına büyük alkış aldı

İzmir Aşkına büyük alkış aldı
İzmir Aşkına Müzikali, 80 kişilik kadrosuyla ilk gösterisini Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yaptı.

İzmir Aşkına Müzikali, 80 kişilik kadrosuyla ilk gösterisini Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yaptı. Çocukların eğitimi ve sağlığı için bir araya gelen ve 2 yıllık bir çalışmanın ardından sahneye çıkan farklı meslek dallarından İzmirliler, büyük alkış aldı. İlk gününde kapalı gişe perde diyen müzikal, bir Rum olan Raşel ile Yahudi Niko'nun aşkları üzerinden İzmir'in yakın dönemine ışık tutuyor. Ünlü sunucu Murat Can Canbay'ın anlatımıyla o dönem İzmir'de yaşananlar, İzmir'in ticaret, sanat, eğlence ve sosyal hayatı müzikalde yer aldı. Büyük bölümü bir tavernada geçen müzikalde 12 İzmir şarkısı, Ottoman Dans Akademisi dansçılarının dans gösterileri ve Murat Can Canbay'ın sunumu seyircilerden alkış topladı.

ÇOCUKLARA YARDIM

Bin 130 kişilik salon İzmir şarkılarına eşlik ederken İzmir Aşkına Müzikali aynı sahnede bir gün sonra da seyirci ile buluşuyor. Müzikalden elde edilecek gelir ile Behçez Uz Çocuk Hastanesi'ne, Namık Kemal Lisesi'ne ve BATÜDER'in okuttuğu çocuklara destek olmayı amaçlanıyor. Projede gönüllü olarak sahne alan ve performanslarından dolayı büyük alkış toplayan isimler ise şöyle: Ali Kâya, Ayşegül Demiray Dirik, Barış Kınav, Berrin Akar, Burak Pelit, Ceren Bağbozan, Dilek Köktaş Gündoğdu, Fabio Fantasia, Fadime Bilir, Filiz Güleç, Gökmen Küçüktaşdemir, Hakan Yılmaz, Kerem Akar, İlgi Oğuzbayır,  Mehmet Irmak, Mercan Reis Çolak, Özlem Çağlayan, Pelin Uğur, Rana  Özkan, Selin Ece Özgen,Tarkan Ayhan, Yağız Kaan Kazançoğlu var. Müzikalin koro şefi Süleyman Alasulu ve sanat yönetmeni ise Levent Yılmayan.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

Müzikalin yaratıcısı, İzmirli turizmci Filiz Güleç, keyifli geçen gecenin sonunda bir konuşma yaptı. Oyuncuları, dansçıları, müzisyenleri ve sahne arkası ekibiyle 80 kişilik büyük bir kadro kurduklarını anlatan Güleç, İzmir Aşkına Müzikali'ni hem yurt içine hem de yurt dışına taşımak istediklerini, bunun görüşmeler yaptıklarını söyledi. Daha sonra Güleç, müzikale destek olan Enginar Yemek ve Catering, Ashina Records, Rolpar, Kuartz İnşaat, Pastamar, Tamnot Patent, Viessman, Bahçe Dekor, Kudret Tuğla San. Tic. ve Poyraz Garimenkul Yatırım Tic. Ltd. Şti gibi firmalara ve derneklere teşekkür ederek plaket verdi. Ayrıca Güleç, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay'a da etkinliğe ve İzmir Aşkına Platformu'na katkılarından dolayı plaket vererek teşekkür etti.

Müzikal daha sonra 2 Haziran Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde Karşıyaka'da, 14-15 Haziran Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu'nda Bornova'da ve 1 Temmuz Sığacık Kale İçi Açıkhava Sahnesi'nde Seferihisar'da sahne alacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894