• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İzmir 23 °C

İzmir'de Çevre Skandalı Tesadüfen Ortaya Çıktı

İzmir'de Çevre Skandalı Tesadüfen Ortaya Çıktı
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yüzülebilir hale geldiğini söylediği İzmir Körfezi ile ilgili skandal bir paylaşımda bulundu.

İZMİR'DE ÇEVRE SKANDALI TESADÜFEN ORTAYA ÇIKTI 
 
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yüzülebilir hale geldiğini söylediği İzmir Körfezi ile ilgili skandal bir paylaşımda bulundu.

Karşıyaka’nın Mavişehir sahilinden İzmir körfezine kirli suların akıtıldığını bildiren Hüsnü Boztepe, İZSU ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi’ni göreve çağırdı.  
 
BOZTEPE, İSİM VERMEDEN ELEŞTİRDİ
Sosyal medya hesabı üzerinden gündeme getirdiği iddiasını, paylaştığı fotoğraflarla belgeleyen Boztepe, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı isim vermeden eleştirdi.  

Paylaşımında ilgili makamlara seslenerek kirliliğin neden kaynaklandığını soran Boztepe’nin bu tepkisi İzmir kamuoyunda büyük yankı buldu. 
 
UTANÇ MANZARASI
İzmir’deki deniz kirliliğini bir kez daha gözler önüne seren Boztepe’nin paylaşımına adeta yorum yağdı. Fotoğrafları ‘utanç manzarası’ olarak niteleyen İzmirli vatandaşlar,  Boztepe’nin tepkisine birbirinden ağır eleştirilerde bulunarak destek verdi. 
 
DENİZE AKAN NEDİR?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Yüzülebilir Körfez ve Katı Atık projelerinde ÇED sürecini aşamadıklarına ilişkin attığı tweetlere,  atıfta bulunan Boztepe, “Hükümetin kendisini engellediğini söyleyenler üzerinize düşeni yapıyor musunuz? Dere yatakları ve denizi kirleten kirleticilerle ilgili proje geliştiriyor musunuz? Ne yaparsanız yapın görünen köy kılavuz istemiyor. Şimdi çıkın ve açıklayın. Şehrin göbeğinde, simsiyah, ne olduğu belli olmayan bu atık nedir?” diye sordu. 
 
DİKKAT ÇEKEN İDDİALAR
Kirli suların denize karıştığı noktadan numune alınarak analiz edilmesi gerektiğini savunan Boztepe, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü de göreve davet etti. 

Denize akıtılan kirli suyu işaret ederek,  Karşıyaka Belediyesi ile ilgili birbirinden ilginç iddialarda bulunan Boztepe,  Mavişehir mevkiinde bazı AVM ve tesislerin ÇED raporu olmadığını ve burada faaliyet gösteren oto yıkama servislerinin ruhsatsız olarak çalıştırıldığını öne sürdü. 

BAŞINIZI KUMA GÖMMEYE DEVAM EDİN
Karşıyaka Belediye Başkanı’nın Mavişehir’deki bir AVM’ye ayrıcalıklı imtiyazlar tanıdığını iddia eden Boztepe,  İzmir ve Karşıyaka Belediye Başkanlarına, “Her zaman olduğu gibi başınızı kuma gömmeye devam edip etmeyeceğinizi de İzmirliler olarak merak ediyoruz” diye seslendi. 
 
İŞTE O AÇIKLAMA 
AK Parti İl Başkan Yardımcılığı görevine getirildiği ilk günden bugüne CHP’li belediyelere yaptığı sıkı muhalefet ile öne çıkan Hüsnü Boztepe,  kamuoyunda büyük destek gören, ama bir o kadar da kafaları karıştıran paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “ Mavişehir’de ters rüzgar ve aşırı lodoslu zamanlarda dalgalar vurmasın diye İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kıyı seti ve pompa istasyonu. Bir dönem mahkemelik olan bu pompaların olduğu yerden denize simsiyah su akıyor. Malum hemen Mavişehir’de kıyıdaki büyük konutların arkasında yeni AVM’ler ve ÇED raporu bile olmayan tesisler inşa edildi. Kimileri de yerel yönetimlerin özverili çalışmaları ile hemen faaliyetine başladı. Karşıyaka’nın belediye başkanın da özellikle bahçesi olan bir AVM’ye özel ayrıcalıklarla izinleri verdiğini herkes biliyor. Burada birçok tesis nedeniyle ortaya çıkan atıklar, AVM’deki araba yıkama "RUHSATSIZ" yeri ve sonrasındaki kirler nereye gidiyor? Bir arıtma ve pis suların tahliyesi ile ilgili çalışma yapıldı mı? Bunların hiçbirisini biz vatandaş olarak bilmiyoruz. Buradan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni, İZSU ve Karşıyaka Belediyesi’ni göreve çağırıyorum. Bir yandan Körfez’deki ÇED izninden bahsederken, hükümetin kendisini engellediğini söylerken üzerinize düşeni yapıyormusunuz? Dere yatakları ve denizi kirleten kirleticilerle ilgili proje geliştiriyor musunuz? Ne yaparsanız yapın görünen köy kılavuz istemiyor. Şimdi çıkın ve açıklayın. Şehrin göbeğinde, simsiyah, ne olduğu belli olmayan bu atık nedir? 

Her zaman olduğu gibi başınızı kuma gömmeye devam edip etmeyeceğinizi de İzmirliler olarak merak ediyoruz. Not: Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü üzerine düşen görevini yapmalı buradaki sudan numune alarak analiz yapmalı”

adsiz-002.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894