• BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • İzmir 17 °C

Kazım Ulaş'tan 18 mart Mesajı

Kazım Ulaş'tan 18 mart Mesajı
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Bizler, büyük bir millet olarak her güçlüğün üstesinden gelmesini bilmiş, tarihi çağlar içinde büyüklüğünü, gücünü dosta düşmana göstermiş bir milletin mensuplarıyız.

AK PARTİ ALİAĞA İLÇE BAŞKANI KAZIM ULAŞ’TAN 18 MART MESAJI                                                     

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Bizler, büyük bir millet olarak her güçlüğün üstesinden gelmesini bilmiş, tarihi çağlar içinde büyüklüğünü, gücünü dosta düşmana göstermiş bir milletin  mensuplarıyız.

Yüce Allah milletimizi birçok sınavla sınamıştır. Milletimiz bu sınavlardan daima başarıyla geçmiş, her zaman karanlık günleri aydınlığa çevirmesini bilmiştir. Çünkü bizler doğru olmasını hep bildik.. Doğru olmayı da büyük bir değer olarak kabul ettik.

Allah milletimizi bir kez de Çanakkale’de sınadı: Alnımızın yazısı bir kez de Çanakkale’de yazıldı. Çanakkale Deniz Zaferi , tarihin akışını değiştiren, bağımsızlık ve özgürlük inancının işgal teşebbüslerini alt ettiği bir destan olarak dimağlara yazılmıştır. 'Çanakkale Geçilmez' dedirten kahramanlarımız, milletimizin gücünü tüm dünyaya bir kez daha duyurmuş, vatana sahip çıkma ve özgür yaşama kararlılığımız güçlü biçimde ortaya konulmuştur.

Bu bakımdan bizler Çanakkale’ye sadece topla, tüfekle, kazmayla, kürekle yapılan bir savaş olarak bakamayız. Çünkü yazgı dediğimiz o   ince çizginin kopup kopmayacağını da belirleyen bir dönüm noktasıdır Çanakkale. İnsanlık tarihine bir ‘’insanlık’’ dersi verilmiştir. insanlığı yok sayanlara inat bu savaşta.büyük bir askeri destan yazan ecdadımız, aynı hüneri düşmanlarının yarasını sarmakta da göstermiştir. Bize karşı kıyasıya çarpışan ,niçin oraya getirildiklerini bilmeyen Afrikalıları, askerlerimizin saflarında yer açarak beraber namaz kılmaları tüm dünyayı hayrete düşürmüştür.

Anzakların,  Yunanların, İngilizlerin ve daha nicelerin bizim Mehmetçiklerimizle aynı toprakta yan yana yatması ibretlik bir durumdur.. Acaba hangi ülkeye gidip bizim ülkemizde yaptıkları gibi şafak ayinleri yapabilirler?

Bu durum sadece bizim büyüklüğümüze ve bize özgü bir durum değil midir? Çanakkale bir olduğumuzun ayrıntılı bir resmidir.

Çanakkale, bir milletin var olma mücadelesinden öte nasıl bir olunduğunu da göstermiştir. Kimler yok ki orada yatan, bölgenin insanının dışında: İzmirli Tayfun, Aydınlı Koca Mehmet efe, Diyarbakırlı İsmail, Trabzonlu Remzi, Antepli Halil, Antalyalı Mestan, Kırşehirli Bekir, Erzurumlu Seyfettin,Gazze li Huseyin ,Koyalı Ömer,… orada değiller mi?

Araya hiçbir tefrika girmeden var olmak, bir olmak için canlarını veren şehitlerimiz bizlere insanlık dersinin dışında milli birlik dersi de vermemişler dir.Bu günler de de milletimizin Çanakkale de Şehitlerimizin gösterdiği birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır.

Çanakkale dünyaya insanlığı öğrettiğimiz, milletçe bir olduğumuzu hatırlatan bir yerdir. Bir olmanın en zor döneminde var olmak uğruna ne kadar zorluk varsa Ecdadımız hep birlikte göğüs germiştir. Var olmak için bir olmak, aslında bir olduğumuz için var olduk demek tir.

İnsan olan ayrıyı gayrı yı düşünmediği gibi varlığının da birliğine borçlu olduğunu bilir. Var olanı yok kılmak zor bir şey olmasa gerek ama; bir olanları asla ve asla iki, üç olmadıkları sürece yok etmek mümkün değildir.

Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiği bugünlerde herkesin el ele vererek, birlik, beraberlik içinde hareket etmek gibi bir mecburiyeti vardır. 

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde,başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere  ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

 

                                                                                            Kazım ULAŞ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894