• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İzmir 7 °C

Koç’un 2018 Yılı Cirosu 143,2 Milyar

Koç’un 2018 Yılı Cirosu 143,2 Milyar
Koç Holding, 2018 yılında konsolide bazda toplam 143,2 milyar TL gelir elde ederken; 5,5 milyar TL ana ortaklık payı

Koç Holding, 2018 yılında konsolide bazda toplam 143,2 milyar TL gelir elde ederken; 5,5 milyar TL ana ortaklık payı net dönem kârı gerçekleştirdi. 2018 yılı finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, 2018’in ekonomik ve politik belirsizlikler nedeniyle küresel ölçekte pek çok zorlukla karşılaşılan bir sene olduğuna dikkat çekti. Levent Çakıroğlu, “2018’de piyasalarda yaşanan dalgalanmalar nedeniyle, büyüme, kârlılık ve verimlilik hedeflerimizle birlikte, likidite ve borçluluk yönetimine her zamankinden daha fazla önem verdik. Dengeli portföy yapımız, güçlü ihracat performansımız, etkin bilanço ve risk yönetimi anlayışımız finansal sonuçlarımıza olumlu olarak yansıdı. 2018 yılını sağlam bilanço yapımızı koruyarak tamamlamaktan memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.

LEVENT ÇAKIROĞLU: “YATIRIMLARIMIZA HIZ KESMEDEN DEVAM ETTİK.”

Koç Topluluğu’nun geçmişten bugüne “Ülkem varsa ben de varım” diyerek yatırım yapmaya devam ettiğini anlatan Levent Çakıroğlu, “2018 yılındaki 9 milyar TL’lik kombine yatırımla, son 5 senedeki toplam yatırımlarımız 37 milyar TL’ye ulaştı. Türkiye’nin özel sektör Ar-Ge harcamalarının yaklaşık yüzde 11’ini gerçekleştirerek yurt dışında ve yurt içinde rekabetçiliğimizi artırdık, teknoloji gücümüzü ve markalarımızın değerini yükselttik, birçok yenilikçi ürün ve hizmeti hayata geçirdik” dedi. Levent Çakıroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Sene içinde Yapı Kredi’nin sermayesini 4,1 milyar TL artırarak Türkiye’deki son 10 yılın en büyük bedelli sermaye artırımlarından birini başarılı bir şekilde tamamladık. 2019’un Ocak ayında da Yapı Kredi yurtdışı piyasalarda 650 milyon dolarlık ilave ana sermaye niteliğine sahip tahvil ihracını gerçekleştirdi. Ayrıca, enerji üretim şirketimiz Entek, Eylül 2017’de Menzelet ve Kılavuzlu hidroelektrik santrallerinin özelleştirilmesi ihalesinde 1,3 Milyar TL’lik en yüksek teklifi vererek ihaleyi kazandı ve Mart 2018’de gerekli süreçlerin tamamlanması sonrasında santralleri devralarak işletmeye başladı. Bu gelişmeler hem bizim hem de yurtdışındaki yatırımcıların ülkemize duyduğu güvenin somut göstergeleridir.”

LEVENT ÇAKIROĞLU: “FAALİYET GÖSTERDİĞİMİZ SEKTÖRLERDE KONUMUMUZU GÜÇLENDİRDİK.”

Zorlu piyasa koşullarına rağmen Koç Topluluğu Şirketleri’nin başarılı performanslarına dikkat çeken Levent Çakıroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Tüpraş, 2018 yılında da üretim faaliyetlerini güçlü bilançosu ve etkin finansal risk yönetimi politikaları ile destekleyerek, ülkemiz akaryakıt ihtiyacının karşılanmasındaki sorumluluğunu başarıyla gerçekleştirdi. Aygaz, etkin bayi ve dağıtım ağıyla pazar liderliğini korumaya devam etti ve toplam 2 milyon ton LPG satışı gerçekleştirdi. Opet istasyon sayısını 1.615’e çıkarırken; müşterisine daha da fazla değer yaratma hedefiyle, istasyonlarında bulunan ‘Fullmarket’leri 10 kategoride 1.000’den fazla ürünün yer aldığı ‘Ultramarket’e dönüştürmeye başladı.”

LEVENT ÇAKIROĞLU: “KÜRESEL ÖLÇEKTEKİ VARLIĞIMIZI YATIRIMLARIMIZ, SUNDUĞUMUZ ÜRÜN VE HİZMETLER İLE GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYORUZ.”

Koç Topluluğu olarak 2018 yılında ihracat alanındaki başarılı performansları ile ülke ekonomisine katkı sağlamayı sürdürdüklerini de vurgulayan Levent Çakıroğlu, şöyle devam etti: “Ford Otosan, ihracat adetlerini yüzde 11 artırdı ve son 3 yılda olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin ihracat şampiyonu olmayı sürdürdü. Bu sene piyasaya sunduğu F-Max kamyonu ile ‘Uluslararası Yılın Kamyonu’ ödülüne layık görüldü. 2018 yılında dünyanın birçok ülkesine ihraç ettiği 243 bin adet araç ile Türkiye otomotiv ihracatının yüzde 18'ini gerçekleştiren Tofaş, 3 milyar dolarlık ihracat geliri elde etti ve 1,28 milyar dolarlık dış ticaret fazlası vererek ülke ekonomisine katkısını sürdürdü. Satışa sunulduğundan bu yana ülkemizin en çok satan otomobili olan Fiat Egea, 2018 yılında da en çok tercih edilen otomobil olarak bu geleneği bozmadı. TürkTraktör, ihracat adetlerini yüzde 21 artırarak Türkiye traktör ihracatının yüzde 91’ni gerçekleştirdi; ilk yerli Tier 4 motorlu traktörlerini Amerika ve Avrupa’ya ihraç etti. Otokar, 2018’de ticari ve askeri araçlar alanlarında yurt dışı pazarlara odaklanarak, bağlı ortaklık ve iştiraklerinin de katkısı ile ihracat cirosunu ikiye katladı. İhracatının ciro içindeki payını yüzde 65’e çıkardı. Otokoç Otomotiv, en büyük yurt dışı yatırımı olan Yunanistan araç kiralama şirket satın alımını Avis Budget Group ile gerçekleştirerek yurt dışı gelirlerini artırdı. Şirketin, 2018 vergi öncesi karının %50’si yurt dışı operasyonlarından elde edildi. Küresel konumunu güçlendiren Arçelik yurtdışı pazarlarda rekabetçi ürünleri ve güçlü markaları ile pazar payı kazanmaya devam ederken; uluslararası büyüme stratejisinin önemli bir ayağı olan Hindistan’daki buzdolabı fabrikasının temellerini attı. Ayrıca yurt dışında Endüstri 4,0 standartlarına sahip ilk üretim tesisi olan Romanya çamaşır makinesi fabrikasını tamamladı. Bütün bu gelişmeler doğrultusunda Koç Holding’in kombine yurt dışı gelirleri 20 milyar dolar seviyesine ulaştı. Küresel ölçekteki varlığımızı yatırımlarımız, sunduğumuz ürün ve hizmetler ile güçlendirmeye devam ediyoruz.”

LEVENT ÇAKIROĞLU: “ÜLKEMİZİN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜNE ÖNCÜLÜK EDİYORUZ.”

Koç Topluluğu genelinde yürüttükleri Dijital Dönüşüm Programı açısından 2018’in önemli bir yıl olduğunu vurgulayan Levent Çakıroğlu, “Hep vurguladığımız gibi Topluluk olarak bir yandan kısa vadeli dalgalanmaları en iyi şekilde yönetmeye çalışırken, diğer yandan uzun vadeli hedeflerimiz doğrultusunda teknolojiye, insan kaynağımıza ve inovasyona yatırım yapıyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl KoçSistem bünyesinde kurulan yeni teknoloji şirketimiz KoçDigital, ileri veri analitiği ve nesnelerin interneti konularında fark yaratan uygulamaları hayata geçirdi. Dijital Dönüşüm Programımız ile Topluluk olarak çevikliğimizi, verimliliğimizi ve rekabetçi gücümüzü daha da artırırken; ülkemizin dijital dönüşümüne öncülük ediyoruz. Bu çalışmalarımızın geçtiğimiz günlerde alanında saygın ve öncü bir kurum olan International Data Corporation tarafından ödüllerle taçlandırılmasından gurur duyduk. IDC Türkiye Dijital Dönüşüm Ödülleri kapsamında verilen 26 ödülün 13’üne Koç Topluluğu Şirketleri lâyık görülürken, Türkiye’nin Dijital Dönüşüm Lideri ödülü Koç Holding’in oldu” dedi. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894