• BIST 9524.59
  • Altın 2487.739
  • Dolar 32.5521
  • Euro 34.6789
  • İzmir 16 °C

Makedonyalı Atatürkçülerden Dikili’ye Çıkartma

Makedonyalı Atatürkçülerden Dikili’ye Çıkartma
Makedonya’da yaşayan Türklerin bir araya gelip oluşturduğu heyet, Dikili ilçesine çıkarma yaptı. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’u da makamında ziyaret eden Makedon Türkleri, Atatürk sevgisi üzerinden tüm dünyaya barış ve dostluk mesajları verdi.

MAKEDONYALI ATATÜRKÇÜLERDEN DİKİLİ’YE ÇIKARTMA

Makedonya’da yaşayan Türklerin bir araya gelip oluşturduğu heyet, Dikili ilçesine çıkarma yaptı. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’u da makamında ziyaret eden Makedon Türkleri, Atatürk sevgisi üzerinden tüm dünyaya barış ve dostluk mesajları verdi.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te faaliyet gösteren Makedonya Atatürkçüler Derneği Başkanı Halil Abdullah’ın öncülüğünde gerçekleşen ve aralarında Rosoman Belediye Başkan Vekili Hristo Josev’in de bulunduğu Makedon heyeti, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'a nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

 Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol ile belediye meclis üyeleri Murat Durak, Hüsniye Yıldırım, Sunay Yarar ve Prof. Dr. Evren Evrenosoğlu hazır bulunduğu ziyarette Makedon Türkleri tarafından Başkan Tosun’a önemli bir jest yapıldı. Mülteci sorununa ilişkin gösterdiği hümanist duruşundan ve Atatürkçü düşünce çizgisindeki çalışmalarından dolayı heyet adına Başkan Tosun’a teşekkür eden dermek başkanı Halil Abdullah, Mustafa Kemal Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin Makedonya’da doğduğu evin, el işi bakır işlemeli tablosunu Başkan Tosun’a hediye etti.

“YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ İLKESİNİ GÜÇLENDİRECEĞİZ”
Başkan Tosun’a gerçekleştirilen ziyaretin ardından görüşmelerine devam eden Makedon Türkleri heyeti, Atatürkçü Düşünce Derneği ( ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan’la da bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Çölaşan’ın oldukça mutlu olduğu ziyaretten çalışmalarda işbirliği yapılması kararlığı çıktı.   ADD Genel Başkanı Çölaşan, “Bizler sosyal hukuk devletini, laik Cumhuriyeti savunan bireyleriz. Bugün güç birliği yapmaktan büyük onur duyuyoruz. Bu anın oluşmasını sağlayan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’a, Belediye Başkan Yardımcısı aynı zamanda dernek üyemiz Çiğdem Elibol’a gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Biz dünyanın neresinde yaşıyor olsak da Atatürkçüler olarak el ele verdiğimizde Atamızın “Yurtta Barış Dünyada Barış” ilkesini daha da güçlendireceğiz’ dedi.

“BİZ ATATÜRKÇÜYÜZ”
Makedonya’da yaşayan Türklerin kurduğu Atatürkçüler Derneği öncülüğünde gerçekleşen ve 1 hafta süren ziyarette oldukça duygusal anlara tanıklık ettiklerini ifade eden Makedonya Atatürkçüler Derneği Başkanı Halil Abdullah ziyarete ilişkin görüşlerini şöyle dile getirdi: “Bizler Makedonya topraklarında yaşayan ve her 23 Nisanı, 19 Mayısı, 30 Ağustosu, 29 Ekimi özünde kutlayan, Atatürk sevdalısı, Cumhuriyet sevdalısı Türkleriz. Atatürkçü düşünce ışığında bir araya gelerek Türklüğümüzü, Atatürkçülüğümüzü pekiştirmek, güçlendirmek için 19 Mayıs 2009'da Makedonya Atatürkçüler Derneği'ni kurduk. Kuruduğumuz günden beri Türkiye’den kardeşlerimizle önemli işbirlikleri gerçekleştirmek istiyorduk. Bu önemli işbirliğinin şuan ki halkası olan Dikili Belediye Başkanımız Mustafa Tosun’la bir araya gelmemiz bizi gerçekten mutlu etmiştir. Çünkü Başkan Tosun mülteci sorununda gösterdiği hümanist ve barışçıl duruşuyla tüm dünyanın takdirini kazanmış Atatürk sevdalısı bir dostumuz, kardeşimizdir. Atatürkçülüğün bilge savunucusu, güzel insan, saygı değer genel başkanımız Tansel Çölaşan hanımefendi ile de tanışmak bizim için gurur verici bir an. Bu güzel buluşmanın gerçekleşmesinde emeği geçen Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol hanımefendiye de teşekkürlerimi sunuyorum. Dikili ziyaretimiz çok anlamlı ve bizlere güç veren bir ziyaret oldu. Bundan sonra Türkiye’de Atatürkçü kardeşlerimizle daha çok bir araya gelecek ve Atatürk ilkeleri doğrultusunda ortak faaliyetlerde bulunacağız”

“ATATÜRKÇÜLÜK IŞIĞINDA BARIŞI VE KARDEŞLİĞİ EBEDİ KILACAĞIZ”
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmesinde gerek ülkemizin gerekse yakın coğrafyamızın sıkıntılı bir süreçten geçtiği bir dönemde gerçekleşen bu ziyareti çok önemsediklerine ve mutlu olduklarına dikkat çekerek, “Makedonya’da yaşayan Türk kardeşlerimize, Atatürk sevdalısı dostlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bugün Dikilimiz’de bir ilki daha tarihe kazıdık. Sadece ülkemizde değil yakın coğrafyamızda da Atatürkçülüğe ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu gördük. İfade etmek isterim ki, biz Atatürkçüler bir arada olursak, bir olursak, Kuvay-ı Milliye ruhunu güçlü kılarsak hem ülkemizde hem de coğrafyamızda barışı ve kardeşliği ebedi kılarız. Bugün Mustafa Kemal’in askerleri olan kardeşlerimizle bir arada olmak bizi oldukça mutlu etmiştir. Önümüzdeki süreçte hem eğitim, hem de bilimsel çalışmalarda birlikteliğimizi daha da güçlendireceğiz. Makedonya Atatürkçüler Derneği Başkanı Halil Abdullah ve Rosoman Belediye Başkan Vekili Hristo Josev beyefendiler başta olmak üzere tüm konuklarımıza nazik ziyaretleri için gönülden teşekkür ediyorum” dedi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894