• BIST 8895.18
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İzmir 18 °C

Makinenizi Kiralayın Vergi Ödemeyin

Makinenizi Kiralayın Vergi Ödemeyin
Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, makine sektöründe kiralama işlemine talebin arttığını belirterek “Bu şirketler açısından çok daha karlı bir operasyon” dedi.

MAKİNENİZİ KİRALAYIN VERGİ ÖDEMEYİN
 
Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, makine sektöründe kiralama işlemine talebin arttığını belirterek “Bu şirketler açısından çok daha karlı bir operasyon” dedi. Kiralamanın yeni ve daha teknolojik makinelerin kullanımına olanak sağladığını da söyleyen Aydoğdu “Ayrıca şirketler bakım, servis, yedek parça gibi işlemlerden kurtuluyor. Kiralama bedelini de gider olarak gösterebiliyor” dedi.
 
Son dönemde artan maliyetler üretim sektöründe kiralamaya ilgili artırdı. Özellikle ihracata yönelik üretim yapan işletmeler, hem giderlerini düşürmek hem de teknolojilerini daha sık yenileyebilmek adına makine kiralamaya yöneliyor.  Türkiye makine sektörünün pazar lideri Tezmaksan’ın Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, özellikle son 2 yıldır kiralamaya talebin ciddi oranda arttığını belirterek “Bu yöntem şirketlere büyük avantajlar sağlıyor. Özellikle ihracata yönelik üretim yapan işletmeler rekabet edebilmek amacıyla teknolojilerini daha sık aralıklarla yenilenmek durumunda oldukları için bu konularda kendilerinde destek sağlıyoruz. Diğer etken de kiralama yöntemi ile işletmeler ihtiyacı olan yatırımı çok daha uygun imkanlarla gerçekleştirmekte, herhangi bir nakit çıkışı olmadan teknolojisini yenileyebiliyor” dedi.
 
ÜRETİM KAYBI ‘SIFIR’A İNİYOR

Kiralama yapan şirketlerin bakım kayıplarının sıfıra indiğini söyleyen Aydoğdu “Takım tezgahlar üretimde kullanıldıkça kira bedellerini ödeyerek işletmeye ilave katkı sağlamaktadır. İlgili tezgahların bakımı düzenli olarak tarafımızca yapıldığı için tezgah duruşlarına bağlı üretim kayıpları neredeyse sıfıra yaklaşmaktadır. Kira faturalarının tamamının gider olarak kaydedilmesi de mali açıdan işletmelerin vergi yükünde nispeten azaltmaktadır. Kiralama işlemlerimiz ihtiyacı olan doğru işletmelerde devam etmekte olup, planlamayı müşterilerimizle birlikte yapmaktayız” ifadelerini kullandı.
 
ÇOK DAHA KARLI BİR MODEL

Satınalma veya kiralama işlemini şirketlerin yapısına göre tavsiye ettiklerini söyleyen Aydoğdu “Kiralama yapacağımız işletmelerde bu üç faydayı sağlayıp sağlayamadığımızı veya bunların işletmeye gerekli olup olmadığına göre değerlendirme yapmaktayız. İşletme için karlı olup olmadığını geniş bir perspektifte değerlendirmek gerekiyor. Örneğin  4 yıl sürecek bir proje için satın almak mı, kiralama mı diye sorarsanız cevabımız tabi ki kiralama olacaktır. Türkiye’deki imalatçılar artık yurtdışı üreticilerle rekabet etmek durumundalar. İşçilik maliyetimiz ne kadar düşük olursa olsun, yeni teknolojilerle rekabet edebilmek giderek zorlaşıyor. Bu anlamda teknolojinizin belli dönemlerde yenilenmesi açısından kiralama çok daha uygun bir model” açıklaması yaptı.
 
GİDER OLARAK DA GÖSTERİLEBİLİYOR

Şirketlerin kiralama faturalarını gider olarak da gösterebildiklerini söyleyen Aydoğdu şu açıklamayı yaptı: “Kiralanacak tezgahların  kira tutarları, 2 el değeri, sigorta bedeli, bakım servis giderlerine göre değişkenlik göstermekte olup, en önemli faktör tezgahın gelecekteki 2. el değeri olmaktadır. Aslında burada Tezmaksan olarak biz risk alıyoruz, 2. el piyasası otomotiv sektöründeki gibi oturmuş bir piyasa olmadığı halde taşın altına elimizi koyarak yatırımcıya destek olmaya çalışıyoruz. Ama kıyaslama olması açısından finansal kiralama ile yapılan yatırımın ödemelerine göre yaklaşık yüzde 25 daha düşük bir kira bedeli bulunmakta olup, yukarıda paylaşmış olduğum bakım, servis, yedek parça vs hizmetlerin finansal kiralama kuruluşları tarafından verilmediğini, kira faturasının tamamının gider olarak kullanılabildiğini hatırlatmak istiyorum. Ayrıca kiralama dönemi sonunda müşterinin talep etmesi durumunda ilgili tezgahı yeniden çok daha uygun bir bedelle kiralamaya devam edebilir.”

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894