• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İzmir 23 °C

Mevlüt Uygun Yazdı

Mevlüt Uygun Yazdı
Yorulduğunuz anlarda, kendinizi güçsüz hissedip başkalarının sizi tükenmiş sandığında dönüp sorarsınız kendinize tamam mı devam mı? Kendinize inanıyorsanız hala, cevap devamdır.

Tamam mı? Devam mı?

Yorulduğunuz anlarda, kendinizi güçsüz hissedip başkalarının sizi tükenmiş sandığında dönüp sorarsınız kendinize tamam mı devam mı? Kendinize inanıyorsanız hala, cevap devamdır. Yola koyulursunuz yeniden bu defa dibe vurmanın enerjisi (hırsı) ile daha bir azimli, güçlü hissedersiniz kendinizi ve bilirsiziniz limitlerinizi kullandığınızı. Son defa diye bir şansınızın kalmadığını bilir ve her işinize daha bir önem verirsiniz. Hayatınızı itinayla şekillendirirsiniz. Cevabınızı vermişsinizdir çünkü daha zor ama daha mutlu bir hayat adına devam demişsinizdir, Kendinize olan güven ve inançla sorduğunuz en zor sorunun cevabına. Verdiğiniz cevap artık hayatınızı farklılaştırmıştır. Siz başarısızlığı yaşamış biri olarak başarı yolunda inatla yürümeye devam ettikçe hayatınız da güzelleşmektedir artık. Hastalanınca sağlığın değerini anlayan bir insan gibi başarının değerini en iyi siz biliyorsunuzdur. Başarı yolundaki engellerle daha kuvvetli bir şekilde yüzleşmeye hazırsınızdır. Başarının diyet ödemek yerine gerekliliklerini yerine getirerek elde edebileceğinizi öğrenmişsinizdir. Yaşadığınız bütün olumsuzluklara, yaşayacağınız güzel günlerin kıymetini artıracak bir cila olarak görmektesinizdir. Hayatın artı yönlerini yaşayabilmek için, iki eksinin bir artı ettiği formülünü bilip yaşamınızda uygulayabilmektesinizdir. Siz enerjinizi koşullandığınız başarı yolunda harcarken. Sizi boş şeylerle uğraşmakla itham edenleri cümlenin son kelimesi ile ikna edebilirsiniz ancak. ………….en sonunda başardım. Cümlenin sonunu duyanlara sadece başarınızı kabullenmek ve sizi kutlamak kalır. Sizde ise çocuksu, masum bir sevinç ve başarı ile gelen kibirsiz bir gurur vardır.

            İnsanlar başkalarının hayatında, başlangıçlarla ve sonlarla ilgilenmekte. Arada olup bitenler ise sona göre hikâyelendirmekte. Kahramanca sonlanan bir hayatın öncesini kimse merak etmez ya da çok az insanı ilgilendirir. Kabul etmeli ki başarılarla dolu bir hayat denilen kişinin becerisiz olduğu yönleri kimsenin ilgi alanına girmez. Çünkü başarı bütün beceriksizliği kamufle eder hayatta.  Bu yüzdendir başarı abidesi denilen kişilerin her alanda başarılı olduğu yanılgısı. Hatta bu hayat hikâyelerini gözümüzde öylesine büyütürüz ki kendimize başarı dolu bir hayatı imkânsızlaştırırız. Başarıyı yakalayabileceğimiz becerilerimizi bu eziklik duygusuyla kökertir yok ederiz. Sadece çevremizdeki başarılı hayatların gölgesinde güneşlenebiliriz. Her hayat hikâyesi başarıyı hak ettiğine göre bu eziklik duygusundan kurtulup başarı yolunda becerilerimizi artırmalıyız. Başarının bir sır değil gerçekten isteyerek, azmederek ve kendimizi geliştirerek elde edebileceğimiz bir hayat felsefesi olduğunu bilmeliyiz. Mahkûmu olmamalıyız başarısız bir hayatın. Şekillendirdiğimiz kaderimizin başarıya açık olduğunu unutmamalıyız. Başarı dolu bir hayat hikâyesi yazıyor olmanız dileğiyle. Başarı ve sevgi dolu günler dostlar hepinize….. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894