• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İzmir 15 °C

MINI Cabrio Baharda

MINI Cabrio  Baharda
Yeni MINI Cabrio, Mart 2009'da satışa sunulacak olan yeni versiyonu ile yollara muhteşem bir dönüş yapmaya hazırlanıyor. Yenilikçi motor teknolojilerine sahip MINI Cooper Cabrio ve MINI Cooper S Cabrio, hayranlarına performans, tutumluluk ve benzersiz bir

GÜNEŞİ SEVENLERİN TERCİHİ MINI CABRİO"NUN İKİNCİ JENERASYONU BAHARDA YOLLARDA

Yeni MINI Cabrio, Mart 2009'da satışa sunulacak olan yeni versiyonu ile yollara muhteşem bir dönüş yapmaya hazırlanıyor. Yenilikçi motor teknolojilerine sahip MINI Cooper Cabrio ve MINI Cooper S Cabrio, hayranlarına performans, tutumluluk ve benzersiz bir görünümü standart olarak sunuyor.

Birinci nesil MINI Cabrio tüm dünyada çok önemli satış başarısı elde etti ve yaşam süresi boyunca dünya çapında yaklaşık 164,000 adet MINI Cabrio kullanıcıları ile buluştu. Teknoloji ve tasarım alanındaki gelişmeleri ile yeni jenerasyon modele olan talebin daha da yüksek olması bekleniyor.

 

DIŞ TASARIMDAKİ ÖNEMLİ NOKTALAR

Benzersiz MINI estetiği yeni MINI Cabrio'da açıkça görülüyor. Otomobilin gövdesi boyunca uzanan krom şeritle vurgulanan yükseltilmiş omuz çizgisi ile yeni MINI Cabrio, selefinden daha kararlı ve dinamik bir duruşa sahip. Alçak tavan çizgisi, her zamanki gibi köşelerdeki lastikler, otomobilin önünde ve arkasındaki kısa çıkıntılar, MINI Cabrio'nun sportif yönünü ifade ediyor.

Tasarımdaki belirli noktalar, Cooper ve Cooper S modellerini birbirinden farklı kılıyor. Her iki modelde de MINI'nin alameti farikası altıgen radyatör ızgarası ve sinyallerin entegre olduğu büyük yuvarlak farlar mevcut. Yüksek performanslı MINI Cooper S Cabrio, MINI Cooper Cabrio'nun kaputundan 20 milimetre daha yüksekte bulunan ve büyük bir hava girişine sahip geliştirilmiş 'güç kubbesi' sayesinde görünüş bakımından diğer modelden ayrılıyor. Arka kısımda ise, büyük çift egzost çıkışları, arka tampondaki büyük difüzör ve iki parçalı arka sis lambası göze çarpıyor.

MINI Cooper S Cabrio'nun radyatör ızgarasındaki altıgen ızgara şekli, sportif görünümün son rötuşu. Buna karşılık, yeni MINI Cooper Cabrio"nun ızgarası krom çerçeveye ve üç yatay, krom kaplamalı çubuğa sahip.

Yeni MINI Cabrio, ilk defa kullanılacak ve Cabrio"ya özgü olacak iki yeni rengi de alternatif olarak sunuyor. “Interchange Yellow” ve “Horizon Blue” renkleri, ilk defa bu gövde için sunulurken, kontrast soft top seçenekleri de yeni modelin görsel çekiciliğini artıracak. Müşteriler kendi özel MINI'lerini belirlerken soft top için Siyah, “Denim Blue” ve “Hot Chocolate” renklerinden istediğini seçebilecek.

MINI Cabrio'da ilk defa klima standart olarak sunulacak. Ayrıca, kilitlenebilir eşya saklama gözünün soğutma özelliği, MINI Cabrio"da yolcular güneşin tadını çıkarırken, eşya saklama gözünün içindekilerin soğuk kalmasını sağlayarak kullanıcılara ek bir avantaj sunacak.

 

 

SADECE 15 SANİYEDE GÜNEŞE KAVUŞUYOR

İkinci nesil yeni MINI Cabrio'nun otomatik soft top"ı, tavan çerçevesine monte edilmiş düğme kullanılarak sadece 15 saniyede tamamen açılabilir veya kapatılabilir. Sürücünün aniden yağmura yakalanması durumunda, otomobil azami 35 km/s hızla giderken bu fonksiyon tam olarak devreye girip üstünü kapatmaya izin verir.

Tamamen açık halde sürüş deneyimine alternatif olarak, sof top yaklaşık 40 santimetre geri çekilerek elektrikli açılır tavan etkisi de yaratılabilir. Bu fonksiyon, azami 105 km/s hıza kadar çalışabilir.

MINI'nin benzersiz tipik bir özelliği de “Always Open Timer / Açık Tavan Göstergesi” olacak. Standart olarak sunulan bu donanım, kullanıcının tavan açık halde yaptığı yolculuğun süresini kaydediyor. Böylece otomobilin içindekiler, dışarıda hava soğuk olsa bile, görsel olarak ne kadar ayrıcalıklı olduklarını ölçme şansına sahip oluyorlar.

Selefinin sabit takla barlarından farklı olarak, yeni modelde arka koltukların arkasında tek parçalı bir takla barı bulunuyor ve çarpışma durumunda yolcuların güvenliğini sağlıyor. Otomobilin devrilmesi durumunda, otomobildeki yolcuları korumak için takla barı darbe noktasında milisaniyeler içerisinde çıkıyor. Bu yeni düzenleme sayesinde sürüş esnasında sürücünün arka camdan bakarken görüş çizgisi hiçbir şekilde engellenmiyor.

Cabrio'nun birinci versiyonunun aksine, yeni MINI Cabrio"da arka yolcular koltuk başlıklarının (baş dayamalarının) yüksekliğini istedikleri gibi ayarlayabiliyorlar.

MINI Cabrio"nun gövde yapısı, zemin planı, A sütunları ve yan eşikler çarpışmaya karşı daha fazla koruma sağlamak için daha da güçlendirildi. Bu ayrıca sarsıntısıyı önemli ölçüde azaltırken, gövde sertliğini de ilk jenerasyona göre geliştirdi. Yeni MINI Cabrio"nun ağırlığı da 10 kilogram azaltıldı.

Alanın akıllı kullanımı, yeni otomobilin bagaj kapasitesinin birinci neslin bagaj kapasitesinden daha büyük olmasını sağladı. Kolay yükleme sağlayan bagaj bölmesi, tavan açıkken 125 litre (daha önce 120) ve tavan kapalıyken 170 litre (daha önce 165) kapasite sunuyor. Arka koltuk katlı haldeyken ve tavan kapalıyken, bagaj alanı 660 litreye çıkıyor; bu alan önceki MINI Cabrio'dan 55 litre daha fazla hacim anlamına geliyor.

Genişleyen bagaj hacmi ile akılcı yükleme çözümleri sunan yeni MINI Cabrio"da bisiklet taşıma hazırlığı da bulunuyor. Montaj noktaları gizlenmiş ve arka tamponun arkasına yerleştirilmiş bağlantılar ile çok fonksiyonlu taşıyıcılar gerektiği şekilde ve kısa zamanda kolayca monte edilebiliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Volvo Kamyon Ve Temsa'dan, Stratejik Iş Birliği05 Eylül 2016 Pazartesi 16:25
  • Aston Martın Db11’e Dünya Basınından Tam Not02 Eylül 2016 Cuma 19:35
  • Bajaj Discover 150F Türkiye’de!27 Nisan 2015 Pazartesi 10:12
  • Yeni Skoda Superb24 Şubat 2015 Salı 17:02
  • Mercedes-Benz’in yepyeni modeli16 Ocak 2015 Cuma 13:40
  • Nıssan’dan yılın son fırsatı...01 Aralık 2014 Pazartesi 09:55
  • Nissan,1.2 X-Tronic ile Daha Güçlü23 Kasım 2014 Pazar 16:48
  • Nissan Cenevre Motor Show’da07 Mart 2014 Cuma 15:08
  • En çok gözlük yakışan kişisi01 Mart 2014 Cumartesi 18:14
  • 2014 Yılının 5 Yıldızlı Crossoverı28 Şubat 2014 Cuma 12:28
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894