• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İzmir 27 °C

Mustafa Destici'den İktidarı Ters Köşeye Yatıracak Soru...

Mustafa Destici'den İktidarı Ters Köşeye Yatıracak Soru...
Türk Silahlı Kuvvetlerinden ve emniyet güçlerinden yapılan açıklamaya dayanarak Mardin Nusaybin ve Şırnak'ta üç ay süren operasyonların sona erdiğini ve teröristlerden arındırıldığını belirten Destici

BBP GENEL BAŞKANI MUSTAFA DESTİCİ'DEN İKTİDARI TERS KÖŞEYE YATIRACAK SORU. 

YENİVİZYON GAZETESİ / Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bugünkü açıklamalara bakıyorsunuz, 'Almanya, Türkiye'nin dostluğunu kaybetme riskini aldı.' Allah aşkına buradan sormak istiyorum. Daha önce sözde soykırımı kabul eden ülkelere karşı hangi yaptırımları aldınız?" dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bugün vefat eden boksör Muhammed Ali'ye rahmet dileyerek, "Boks dünyasının efsanevi ismi, o dönemlerde, 1970'li yıllarda İslam dünyasının boks dünyasına hediyesi olan, hepimizin gece beşlerde maçlarını seyrettiği Muhammed Ali'ye Allah'tan rahmet, boks ve İslam dünyasına da baş sağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden ve emniyet güçlerinden yapılan açıklamaya dayanarak Mardin Nusaybin ve Şırnak'ta üç ay süren operasyonların sona erdiğini ve teröristlerden arındırıldığını belirten Destici, bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Terörün Türkiye'nin birinci gündem maddesi olduğunu, fakat teröre karşı topyekun ve kapsamlı mücadele verildiği konusunda endişeleri bulunduğunu vurgulayan Destici, "İşin güvenlik boyutu konusu başarılı. Asker ve polis büyük kahramanlık mücadelesi veriyor. Ama PKK ile terör örgütünün tamamıyla mücadeleye baktığınız zaman, finans kaynaklarıyla mücadele yok. Terör örgütünün lojistik desteğine karşı, dış desteğine karşı yeterli bir mücadele yok. Atılması gereken adımlar ya atılmıyor, ya da eksik atılıyor." diye konuştu.

Çok sayıda operasyonun yapıldığını, son iki yılda çok sayıda şehit verildiğini anlatan Destici, şöyle devam etti:

"Bizim endişemiz şu; buradan açıkça soruyoruz ve cevabını istiyoruz. Milleti yine yıldırarak, bezdirerek, 'bak işte bu kadar mücadele edildi, şehirlerde operasyonlar yapıldı. Yüzlerce PKK'lı öldürüldü. Ama olmuyor' deyip, masaya oturacak mısınız, oturmayacak mısınız? Biz bunun cevabını istiyoruz. Biz, millete bunun dayatılacağına yönelik endişelerimiz ve duyumlarımız var."

Almanya Meclisinin kararı

Almanya parlamentosunun sözde Ermeni soykırımını kabul etmesine de değinen Destici, bu karara 'evet' diyen milletvekillerini kınadıklarını söyledi. Kararı reddettiklerinin ve lanetlediklerinin altını çizen Destici, hükümetin Almanya'ya karşı gösterdiği tepkilerin ciddi olmadığını savundu. Destici, "Soykırımı kabul eden ülkelere ciddi bir tepki koymuş olsaydı ve bu tepkisinin arkasında dursaydı, ikinci bir ülke bunu kabul etme cesareti gösteremezdi." dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, tasarıyı daha önce meclisinden geçiren ülkelere karşı şu ana kadar hiçbir yaptırımın yapılmadığını, Almanya'ya karşı gösterilen tepkilerin ise yeterli olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bugünkü açıklamalara bakıyorsunuz, 'Almanya Türkiye'nin dostluğunu kaybetme riskini aldı.' Allah aşkına buradan sormak istiyorum. Daha önce sözde soykırımı kabul eden ülkelere karşı hangi yaptırımları aldınız? Kabul eden ülkelerde Şili'yi, Brezilya'yı Sayın Cumhurbaşkanımız ziyaret etmedi mi? Hangi ciddiyetten, hangi tepkiden, hangi dostluğu kaybetmekten bahsediyorsunuz?"

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894