• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 13 °C

Dinazorlarda görülen kanser

Dinazorlarda görülen kanser
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber
Dinazorlarda da görülen kanser 5 bin yıldır biliniyor
 
Ege Üniversitesi Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen  “Ege Onkoloji Günleri” Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi’nde başladı. Etkinliğin açılışında konuşan Prof. Dr. Ruksan Çehreli, kanserin 5 bin yıldır bilinen bir hastalık olduğunu söyledi.
 
Ege Onkoloji Günleri kapsamında  Prof. Dr. Ruksan Çehreli, “Antik Çağdan Günümüze Kanser ve Beslenme İlişkisi”  başlıklı konuşmasıyla sempozyumun açılışını gerçekleştirdi. Antik çağdan günümüze  kanserin serüveninden bahseden Prof. Dr. Çehreli, kanserin 5000 yıldır bilinen bir hastalık olduğunu belirtti.
 
İlk bulgularının milattan önce 3 bine dayandığı, kanserin Dinazorlar’da da rastlanıldığını belirten Prof. Dr. Çehreli, insanların kansere tedavi bulmak için antik çağlardan günümüze kadar  çeşitli yolu test ettiğini söyledi.
 
Konuşmasında Hipokrat’ın, 2 bin 500 yıl önce söylediği “ Hastalıkların nedeni hareketsizlik, kötü beslenme ve kalıtsallıktır”  sözüne dikkat çeken Prof. Dr. Çehreli, günümüzde de tıpçıların kanserin oluşmasında aynı nedenleri gösterdiklerine vurgu yaptı.  
 
Son olarak Prof. Dr. Ruksan Çehreli, kanserin günümüzde  insanlarda görülmesinde beslenmenin yüzde 35 ile 50, tütünün ise etkisinin yüzde 20 ile 35 arasında olduğunu belirtti. Ayrıca kahvenin öneminden bahseden  Prof. Dr. Çehreli, “Günde altı fincandan fazla kahve içen erkeklerde prostatın azaldığı görülmektedir”  dedi. Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894