• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 18 °C

Yeterlilik Eğitim Merkezi

Yeterlilik Eğitim Merkezi
Ulaştırma Bakanlığı, 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu'nun istinaden çıkardığı "Kanunda yer alan karayolu taşımalarını, ülke ekonomisinin gerektirdiği şekilde düzenlemek, taşımada düzeni ve güvenliği sağlamak, taşımacı, acente, taşıma işleri komisyonculu

SRC VE YÖNETİCİ MESLEKİ YETERLİLİK EĞİTİM MERKEZİ ALİAĞA’DA AÇILDI

İzmir Kamyoncular ve Kamyonetçiler Odası, İzmir’de 2. SRC ve Yönetici Mesleki Yeterlilik Eğitim Merkezi’ni Aliağa’da açtı.

Ulaştırma Bakanlığı, 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu'nun istinaden çıkardığı "Kanunda yer alan karayolu taşımalarını, ülke ekonomisinin gerektirdiği şekilde düzenlemek, taşımada düzeni ve güvenliği sağlamak, taşımacı, acente, taşıma işleri komisyonculuğu, nakliyat ambarı işletmeciliği, kargo işletmeciliği, lojistik işletmeciliği, taşıma işleri organizatörlüğü, terminal işletmeciliği, oto kiralama işletmeciliği, dağıtıcılık ve benzeri hizmetlerin şartlarını; taşıma işlerinde istihdam edilenlerin niteliklerini, haklarını ve sorumluluklarını belirlemek, karayolu taşımalarının, diğer taşıma sistemleriyle birlikte ve birbirlerini tamamlayıcı olarak hizmet vermesini, denetimini ve mevcut imkanların daha yararlı bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla 24.02.2004 tarihinde çıkarılan ' Karayolu Taşıma Yönetmeliği' gereğince, Sürücü (SRC), Orta Düzey Yönetici (ODY) ve Üst Düzey Yönetici (ÜDY) eğitimlerini vermek üzere “SRC ve Yönetici Mesleki Yeterlilik Eğitim Merkezi” Aliağa’da açıldı.

Araç sahibi olsun veya olmasın, Ticari Taşıt kullanma Belgesi sahibi olan bütün şoförlerin SRC türü Mesleki Yeterlilik Belgesi, Orta Düzey Yönetici Mesleki Yeterlilik Belgesi ve Üst Düzey Yönetici almaları için Aliağa’da ve Bakırçay Bölgesinde yaşayan şoför esnafına büyük kolaylık sağlayacak olan merkezde İzmir Kamyon ve Kamyonetçilerin tahsis ettiği 9 Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlileri, belirli periyotlarda açılacak kurslarla eğitim verecek.

Dün saat 18:30’da yapılan açılış törenine Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Ulaştırma Bakanlığı İzmir Bölge Müdürü Ömer Tekin, İzmir Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnaf Odası Başkanı Yıldırım Kaya, İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Hilmi Kurtoğlu, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Savran, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Foça Şoförler Odası başkanı Günhan Menemenli katıldı.

İzmir Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnaf Odası Başkanı Yıldırım Kaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bundan tam 12 ay önce ulaştırma bakanlığımızın 4925 sayılı kanunu gereğince mesleki yeterlilik belgesi lisansını odamıza kazandırdık. Aradan geçen 1 yıl zaafında mesleki eğitim kurslarımızı kendi merkezimizde yani İzmir’de düzenliyorduk. İzmir’de ulaşımla ilgili sorunların hat safhada olduğunu eğitimle ilgili sorunların yaşandığı dile getirilince Bakırçay havzasındaki oda başkanlarımızın istekleri üzerine,  biz de Bakırçay havzasında önemli bir yer olan, bütün her yere yakın olabilecek Aliağa ilçemizde bu şubeyi açmayı uygun bulduk.  Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkalığımızla bu şubenin açılmasında çok büyük katkıları oldu.  Aliağa ilçemizde mesleki yeterlilik eğitimlerinin başlamasından dolayı özellikle İzmir’in kuzey tarafında ki şoför arkadaşlarımız ve bundan sonra yasa gereği yönetici arkadaşlarımızın da İzmir de fazla yorulmadan burada kendilerine çok yakın olan Aliağa’da çok rahatlıkla mesleki yeterlilik eğitimlerini alabilecekler.” Dedi.

Mesleki yeterlilik kurslarının sadece sürücüler için değil orta düzey ve üst düzey yönetici olsun sektörde hizmet veren herkes için zorunlu olduğunu ifade eden Ulaştırma Bakanlığı İzmir Bölge Müdürü Ömer Tekin İzmir’de açılan bu 2. merkezin ilgililer için büyük kolaylık sağlayacağını söyledi.Tekin şöyle devam etti;“İzmir’den başlangıcını yapmış olan Kamyon ve Kamyonetçiler Odası merkeze yakın taşımacılığında en bol olduğu en ağır taşımacılığın yapılmış olduğu bu ilçemizde bir eğitim merkezini daha açmış olmasından dolayı bizde bakanlık olarak onur duyuyoruz. Hepimizin malum olduğu üzere kara yolu taşımacılığında 10 temmuz 2003 tarihine kadar 860 bin civarında kamyon bir o kadar kamyonet 400 bin civarında minibüs 250 bin civarında otobüs bu ülkenin taşımacılık hizmetlerinde kullanılmak durumunda idi. Dolayısıyla karayolu taşımacılık sektöründe %95 mertebesinde olan yolcu ve eşya taşımalarında maalesef bir kanun yoktu. Netice itibariyle 30 yıllık bir çalışma sonucunda 10 temmuz 2003 tarihinde Karayolu Taşıma Kanunu çıkarılarak milletin ve ülkenin hizmetine sokuldu. Karayolu taşıma kanununun vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde bir çok yönetmelik hazırlanarak ve yürürlüğe girdi. Biliyoruz ki her bayramlarda her tatil günlerinde yüzlerce kişi trafik kazalarından hayatını kaybediyor yüzlerce anne babalar ağlıyor. Mesele bunun en az seviyeye indirilmiş olması Bu yolların düzeltilmiş olması ve bu araçların kullanılmış olan insanların eğitimiyle mümkün olacaktır. Onun için insana yapılmış olan yatırım hiçbir zaman heba olmaz düşüncesiyle mesleki yeterlilik yönetmelikleri yürürlüğe konulmuştur.”

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Savran’da yaptığı açıklamada böyle bir eğitim merkezinin Aliağa’da açılmasından dolayı son derece mıtlu olduğunu söyledi. Savran yaptığı açıklamada  “İlçemizde Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ve İzmir Kamyonetçiler Esnaf Odasıyla iş birliği yaparak SRC, ODY ve ÜDY Eğitim Merkezi kurulup ilçemizde açılması sağlanmıştır. Burası gelecekte sadece Aliağa ilçesi değil Bakırçay havzasına  hizmet eder bir kurum olacaktır. Kurumumuz sadece üyelerimize değil yeni katılacak olan şoförlerimize hizmeti ayağınıza getirme anlamında büyük bir eksikliği gidereceği inancındayım. İzmir Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnaf odası başta ve yönetim kurumuna ilçemiz sanayi ve liman kenti özelliği ile büyük potansiyele sahip olması sebebiyle bu kurum için ilçemizi tercih ettikleri için ayrıca kendilerine teşekkür ederiz.” Dedi.

İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Hilmi Kurtoğlu’da açılışta kısa bir konuşma yaptı. Kurtoğlu şöyle konuştu; “Aliağa’da açılan bu eğitim tesisi gerçekten İzmir’e yakışır İzmir’in ulaştırma sektöründe önemli yere sahip olan Aliğamızla bütünleşen İzmir’in kuzeyi açısında ihtiyaç olan bir merkezdi. Eğitim biriminde İzmir kamyoncular ve kamyonetçiler odası çok önemli bir atağa geçti. Bir oda ve meslek örgütünün böyle bir yetki alması bunu çok önemsedik biz esnaf birliği olarak tüm katkı ve desteklerimizi sayın başkana denetimine getirdik. İzmir’de Türkiye’ye yakışır bir eğitim tesisi açtılar. Üst düzey ve orta  düzey belgeler alacaklar özellikle bu çalışmalar neticesinde hem sektörümüze bir ivme kazandırılacak ve bir kalite artışını hep birlikte gözlemleyeceğiz.” Dedi.

Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu’da konuyla ilgili şu görüşlerde bulundu; “İzmir Kamyon ve Kamyonetçiler Odası ile Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odasının müştereken bugünden yarına yapılabilinecek yatırımların birisinin de hizmete açılmasında heyecan ve mutluluğu içerisinde hayırlı uğurlu olsun diyorum. Bu kurslarda eğitim alacak arkadaşlar için değerli arkadaşlar bu işin şakası yok siz ya bunu oldukça ilgili belgeli yapmak zorundasınız ya da bütün cezaları kabul etmek zorundasınız. Eğitimli ve bilgili olunmadığı müddetçe günlük yaşamımızda sizin sahip olduğunuz alanda şikayetçi olduğunuz problemleri anlatmanız mümkün olmayacaktır.”dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Aliağa Festivali Başladı29 Ağustos 2007 Çarşamba 00:28
  • Festival Hazırlıkları Tamam27 Ağustos 2007 Pazartesi 22:11
  • 18. Aliağa Festival Programı22 Ağustos 2007 Çarşamba 14:08
  • Aliağa Festivali Başlıyor21 Ağustos 2007 Salı 13:58
  • Şakranda Festival Coşkusu19 Ağustos 2007 Pazar 13:00
  • Şakran'da Zeytin Paneli18 Ağustos 2007 Cumartesi 22:17
  • Şampiyon Horozgediği18 Ağustos 2007 Cumartesi 14:16
  • Arif Güven EGE TV'de18 Ağustos 2007 Cumartesi 11:20
  • Şakran Festivali Başladı17 Ağustos 2007 Cuma 23:57
  • Kavşakta İhmal İddiası17 Ağustos 2007 Cuma 16:59
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894