• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • İzmir 21 °C

Kazım Ulaş'a Uğur Türkan Desteği

Kazım Ulaş'a Uğur Türkan Desteği
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / AK Parti Aliağa İlçe Kongresi yaklaşırken, mevcut ilçe başkanı Kazım Ulaş’ın yönetiminde derin çatlaklar oluştuğu belirtiliyor. Bu süreçte Ulaş’a en büyük desteği ise 12 Haziran Genel seçimlerinde ’10 nu

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI KAZIM ULAŞ"I UĞUR TÜRKAN DESTEKLİYOR 

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ /  AK Parti Aliağa İlçe Kongresi yaklaşırken,  mevcut ilçe başkanı Kazım Ulaş"ın yönetiminde derin çatlaklar oluştuğu belirtiliyor. Bu süreçte Ulaş"a en büyük desteği ise 12 Haziran Genel seçimlerinde "10 numara adayım" söylemi ile öne çıkan Uğur Türkan olduğu ifade ediliyor.


 Parti içinden edinilen bilgiye göre, Ulaş"ın son agresif tavırlarından sonra, "birleştirici ve bütünleştirici" olamayacağı anlaşılan Ulaş"ın en güvendiği isimler de yeni arayışlar içine girdi. Yeni arayış içinde olanların başında ise Teşkilat Başkanlığı görevinden alınıp, Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Mesut Yaşar Aybar"ın olduğu ifade ediliyor. Parti içinde yürüttüğü nabız yoklama çabaları ile bilinen Aybar, Ulaş ismi ile devam etme konusunda parti içinde yoğun bir kulis çalışması yürütmüş, bu anlamda da partinin ileri gelenleri ile sıkça bir araya gelmişti.
 Ancak, Ulaş"ın parti tabanındaki desteğini kaybettiğini gün geçtikçe daha iyi anladığı belirtilen Aybar"ın yönetimin içinde Ulaş"a bayrak açan isimlerle konuşarak, kendi ismini ön plana çıkarma gayreti içinde olduğu gözleniyor.
Bütün bunlar olup biterken, Ulaş"ın en büyük destekçisi konumunda olan Uğur Türkan"ın ise parti"deki yeni oluşumların önünü kesmek için yoğun bir çaba harcadığı ifade ediliyor.   12 Haziran Genel seçimlerinde 10. sıradan milletvekili adayı olarak gösterilen Türkan"ın bu konuda başarılı olmasındaki en büyük engel ise AK Parti"nin mevcut İl yönetimi olarak görülüyor. İl yönetimi ile Türkan arasındaki temkinli mesafenin ise daha önceden de İl Başkanlığı"na aday olan ancak son anda adaylıktan çekilen Türkan"ın bir kez daha bu göreve talip olabileceği ihtimalinin yattığı ifade ediliyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Seniha Nükhet Hotar Göksel"in son Aliağa ziyaretinde mevcut Aliağa ilçe yönetiminden kimsenin bulunmaması da Türkan destekli Ulaş"a haber verilmemesi olarak yorumlanıyor.

TÜRKAN"IN SİYASET SAHNESİNE ÇIKIŞI
Türkan, 2004 yerel seçimlerinde babası Ünal Türkan"ın İl Genel Meclisi üyeliği için kendisinden fedakârlık yaparak başlayan siyasi hayatında bir koltukta sebat etmemesiyle de sürekli olarak eleştiriliyor. Partililer, askerden yeni gelen 28 yaşındaki Uğur Türkan"ın siyasi hayatının, 2004 yerel seçimlerinde zamanın ilçe yöneticisi ve Aliağa"nın sevilen simalarından Ünal Türkan"ın kendisinden fedakârlık yaparak oğlunu il genel meclisi üyesi adayı listelerine yazdırması ile başladığını anlatıyor.
Parti"nin kuruluşuna tanıklık eden eski partililerin anlattığına göre, Ünal Türkan, yakın arkadaşı ve zamanın ilçe Başkanı Müjdat Bıçakçı"ya "İl Genel meclisi üyesi adayı olarak oğlumu yazın" diye ricada bulunuyor. Bu rica tüm partililer tarafından kabul görüyor. Türkan için bu hızlı bir yükselişin de başlangıcı oluyor. Zamanın Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya"nın da desteğini arkasına alan Türkan, Genel Merkezin, "İl Genel Meclis üyeleri kongrelerde görevlere talip olmasın" genelgesine rağmen önce; İl Genel Meclis Üyeliği devam ederken Dönemin belediye başkanı Tansu kaya"nın desteği ile  Aliağa İlçe Başkanlığı"na seçildi. Ardından da Ak Parti"nin İl Genel Meclisi"nde ki Grup Başkan Vekilliği görevine kadar geldi. Bunda zamanın İl Başkanı Ali Aşlık"ın Kerem Ali Sürekli"ye karşı il kongresini kazanmasında Aliağa ve Bakırçay bölgesinin verdiği destek oldukça önemli bir rol oynadı.
Ancak, İl Genel Meclisi Başkanlık seçiminde parti tarafından İl Genel Meclisi Başkan adayı olarak gösterilmesine ve akabinde de seçilmesine kesin gözüyle bakılan Türkan, tam da bu sırada 22 Temmuz 2007 seçimlerinde milletvekili adayı olabilmek için İl Genel Meclisi Üyeliğinden istifa etti. Seçimlerde son genel seçimlerde olduğu gibi 10. sıra milletvekili adayı gösterilen Türkan, Ömür Kabak"ın AK Parti"nin İl Başkanlığına geldiği kongre öncesinde de İl Başkan adaylığını açıklamış, oylama öncesinde ise adaylıktan çekildiğini belirtmişti.  Türkan"ı “Ben 10 numara adayım” söylemi ile siyaset sahnesinde var eden bu süreçte partililerin en büyük eleştirisi ise Türkan"ın "daldan dala konduğu ve koltuk peşinde koştuğu" oldu.

UĞUR TÜRKAN"DAN KAZIM ULAŞ"A TAM DESTEK
Bütün bu tartışmalar, yorumlar, konuşmalar ve görüşmeler sürüp giderken Mevcut İlçe Başkanı Kazım Ulaş"ın ise suskunluğunu koruması dikkat çekiyor. Ulaş"ın son birkaç gündür tanıdık, tanımadık hiçbir telefona cevap vermediği de gelen bilgiler arasında. Ulaş"ın bu suskunluğun ise görevinden istifa etmeyi düşünmesinden ve kongrede tekrar aday olmama ihtimalinden olduğu belirtiliyor.
Ulaş"ın en büyük destekçisi Uğur Türkan"ın ise olup bitenler karşısında nasıl bir tavır takınacağı ve ne gibi önlemler alacağı ise merak konusu.

DİĞER KAZIM ULAŞ HABERLERİNİ OKUMAK İÇİN LİNKLERE TIKLAYINIZ

AK PARTİ ALİAĞA İLÇE BAŞKANI KAZIM ULAŞ İSTİFA EDECEK İDDİASI

https://www.gunaydinaliaga.com/news_detail.php?id=7543

AK PARTİ ALİAĞA İLÇE BAŞKANI KAZIM ULAŞ YÜRÜTME KURULU ÜYELERİNİ DEĞİŞTİRDİ

https://www.gunaydinaliaga.com/news_detail.php?id=7541

  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894