• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 14 °C

Ülser Hastaları da Zayıflayabilir!

Ülser Hastaları da Zayıflayabilir!
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Yaz mevsiminin gelmesiyle zayıflama ve diyet teknikleri tekrar gündemde. Tüm uzmanların tavsiyesi ise aynı noktada buluşuyor:
ÜLSER HASTALARI DA RAHATLIKLA ZAYIFLAYABİLİR!
 
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
Yaz mevsiminin gelmesiyle zayıflama ve diyet teknikleri tekrar gündemde. Tüm uzmanların tavsiyesi ise aynı noktada buluşuyor: herkesin vücut yapısına uygun şekilde beslenmesi ve alternatif yolları tercih ederken, vücut yapılarına ve belirli rahatsızlıklarına göre hareket etmeleri…
 
Özellikle ülser gibi mide rahatsızlığı olan kişilerin diyet dönemlerinde ekstra dikkatli olmaları gerekiyor. Son zamanlarda gündemde olan ve zayıflamak için kullanılan yeşil kahvenin tüketimi konusunda ise ülser ve mide rahatsızlığı olanların özellikle dikkatli olması gerekiyor. Bu gibi rahatsızlıkları olan kişilerin diyetlerinin olumlu sonuçlanabilmesi için uzmanlar klorojenik asit özlü svetol meddesi içeren ürünleri tavsiye ediyor. 
 
Son zamanlarda zayıflamak için yeşil kahve oldukça sık tüketiliyor. Fakat sağlıklı bir insanın yeşil kahvenin zayıflatıcı etkisini görebilmesi için günde 6-7 fincan yeşil kahve tüketmesi gerekiyor. Ayrıca yeşil kahvenin tüketimi de sanıldığının aksine tek başına değil, kavrulmuş kahveyle kaynatılmak suretiyle olmalıdır. Bu kaynatma süreci, içerisinde bulunan kafein miktarının iki kata çıkması anlamına geliyor.
 
Özellikle mide rahatsızlığı olan insanlarda kafeinin olumsuz etkilere neden olduğu bilinemiyor. Bu açıdan klorojenik asit kaynağı olan yeşil kahvenin tüketiminde ülser rahatsızlığına karşı insanların dikkatli olması gerekiyor. 
 
Köln Üniversitesi Genetik Mühendisi Mehmet Saltürk farklı bilimsel araştırmalardan elde etmiş olduğu veriler doğrultusunda yeşil kahve ile ilgili uyarıyor. Saltürk; “Yapılan bir araştırmada, klorojenik asitin antioksidan etkisinin olduğu ve bu etkinin de hücrede kalıtsal ve çevreden kaynaklanan hasarları önlemede etkin rol oynadığı sonuçları elde edilmiştir.
 
Denekler üzerinde yapılan başka bir araştırma da klorojenik asitin karaciğer iltihaplanmaları ile mide ülseri konusunda olumlu etkilerinin olduğunu gösteriyor. Fakat, aynı zamanda zayıflamak için de etkili olan yeşil kahvenin tüketiminde mide rahatsızlığı olanlar dikkatli olması gerekir.
 
Zayıflamak için tüketilen yeşil kahvenin içindeki kafein ülser başlangıcı ve hastalığı olan hastalar için zarar oluşturabilir. Özellikle de yeşil kahvenin gerçek anlamda zayıflatıcı etki gösterebilmesi için günde 6-7 fincan tüketilmesi gerektiğini düşünürsek, bu sayı sağlıklı bir insan için bile mide rahatsızlığına sebep olabilir.
 
Bu sebeple zayıflamak isteyen insanların beslenme ve egzersizlerinin yanı sıra klorojenik asitin bu mucizevi faydasından yararlanmak için, klorojenik asit özü olan svetol maddesi içeren ürünler tüketmelerini tavsiye ederim. Svetol yeşil kahvenin içerdiği zararlı maddeleri içermemekle birlikte 400 mg svetol 6-7 fincan kahveye eşdeğerdir.” şeklinde konuştu.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894