• BIST 9509.17
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İzmir 24 °C

Oğuzhan, Bir Türkiye Mozaiğiyim

Oğuzhan, Bir Türkiye Mozaiğiyim
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Gelecek yıl yapılacak olan seçimlerde ismi aday adayı olarak geçen muhtemel isimlere mikrofon uzatarak merak edilenleri sorduğumuz “Aliağa Konuşuyor” yazı dizimizde CHP’nin İlçe Başkanı ve Belediye Başkan aday adayı Özl

CHP’nin Demir leydi’sinden erkek rakiplerine gönderme: “Bir kadınla başa çıkamadık” diyorlar

“Siyasette kadın olmaz zor” diyen Oğuzhan: Sinirleniyorum

CHP’nin 40 yaşındaki “Demir Leydi” lakaplı Belediye başkan adayından ilginç tespit: TAM BİR MOZAĞİYİM. O YÜZDEN GÜZELİM

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Gelecek yıl yapılacak olan seçimlerde ismi aday adayı olarak geçen muhtemel isimlere mikrofon uzatarak merak edilenleri sorduğumuz “Aliağa Konuşuyor” yazı dizimizde CHP’nin İlçe Başkanı ve Belediye Başkan aday adayı Özlem şan Oğuzhan’ın 3 haftadan bu yana yayınlanan açıklamaları büyük ses getirirken, Oğuzhan herkesi şaşırtan açıklamalarını sürdürüyor.

Röportajı boyunca, “Adayım demişşem, adayım”, “Turgut Oğuz aday olsa da adayım”, “Meclis üyeleri belediye etkinliklerine katılmıyor”, “En verimli çağımdayım” gibi her biri sür manşet açıklamalar yapan Oğuzhan bu sözleriyle CHP İzmir İl ve Genel Merkez tarafından da dikkatle izleniyor.

“BİR KADINLA BAŞA ÇIKAMADIK” DİYORLAR

CHP’nin demir leydi lakaplı başkan adayı Özlem şan Oğuzhan, kadın olarak siyaset yapabilmenin çok zor olduğunu söyledi. Oğuzhan, “Siyasette kadın olmak, Çok daha zor. “Bir kadınla başa çıkamadık” lafı çok söyleniyor mesela. Burada hem sizi gururlandırıyor, hem de bir aşağılama anlamı var. O da sinirlendiriyor sizi. Ben bu sözü çok duydum.” Dedi.

TÜRK TOPLUMUNUN ATAERKİL YAPISI VAR

Oğuzhan kadının siyasette yaşadığı zorlukları, Türk toplumunun ataerkil yapısına bağladı. Oğuzhan, köylerde yaşadığı sıkıntıları dile getirerek, “Köy çalışması yapıyorum. Gidiyorum köye gayet rahat oturuyorum. Ama diğer bayanlar gelmiyor oraya. Ben, kadınlar da oraya gelsin istiyorum. Ya da en basiti, Cuma vakti gidiyorsunuz, Cuma namazına giremiyorsunuz. Bu toplumsal bir dezavantaj. Ama, benim bir erkek meslektaşım olsa, biliyorsunuz Turgut bey Cuma namazını kılıp insanlarla bir arada olabiliyor. Bu toplumda, siyasette kadının çok yer almamasından kaynaklanıyor” Dedi.

KADIN KONTENJANINDAN RAHATIM

Oğuzhan, “Kadın olarak bazen ortamlara giremiyorsunuz. Cami avlusunda duruyorum ama namaza duramıyorum mesela” şeklinde konuştu. Kadınlar için Siyasetteki zorluğa rağmen, CHP’nin kadın kontenjanı uygulamasının kendisini rahatlattığını dile getiren Oğuzhan, “Kadın Kontenjanı, O çok önemli. Bu yüzden çok rahatım zaten. CHP’den başka Kadının bu kadar korunduğu bir parti yok. Yani her türlü yeri istediğinizde gücünüze güvenirsiniz, aday olarak çıkarsınız. İpi göğüslersiniz, geçersiniz.” Dedi.

EN BÜYÜK SIKINTIYI KIZIM ÇEKİYOR

Siyaset yapmasının yanında aynı zamanda bir anne olduğunu hatırlatan CHP’nin 40 yaşındaki “Demir Leydi” adayı Oğuzhan, “en büyük sıkıntıyı kızım çekiyor” dedi. Oğuzhan, “Benimle beraber çalışan 2 avukat arkadaşım daha var. İşlerimizi gayet güzel götürüyoruz. Evimle, eşimle ilgili bir problemim yok. Bana her zaman destek olan bir eşim var. Sağolsun. Ama benim kızım küçük, 10 yaşında. Annesini daha fazla görmek istiyor. Bu tür zorluklar yaşıyorum.” Dedi.

KILIÇDAROĞLU’NUN YERİNE NE ZAMAN GEÇECEK?

CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, iyi bir anne ve eş olduğunu söyleyerek, siyasetteki yerinin kızı tarafından dahi benimsendiğini ifade etti. Oğuzhan, Kızım o kadar benimsemiş ki bu işi, delege seçimi sürecinde beni çok göremedi, seçimden sonra bir gün bana sordu; “Anne sen daha ne kadar başkan olacaksın?” dedi. “Daha yeni kazandım kızım, 2 yıl var” dedim. “Sen onu boşver, sen Kılıçdaroğlu’nun yerine ne zaman geçiyorsun” dedi. Kızımın hedefi çok büyük.” Diye konuştu.

OĞUZHAN: “KOCAM APOLİTİKTİR. KIZIMI ÇOCUK KOLLARI BAŞKANI YAPTIM”

Erkek egemen siyaset dünyasında, zaman zaman sert bir üslubu olduğu için eleştirilse de kararlı duruşu ile dikkatleri çeken CHP İlçe Başkanı Oğuzhan, “Kocam apolitiktir. Ben ve kızım politikayla uğraşıyoruz. Onu da CHP Çocuk kolları başkanı yaptım!” Diye konuştu

MELEZLER GÜZEL OLUR YA!

Muhabirimizin “Siz Ağrı doğumlusunuz. Kürt asıllı mısınız?” şeklindeki sorusuna açık yüreklilikle cevap veren Özlem Şan Oğuzhan, “Ben tam bir karmayım. Benim yüzde 50’lim Azeri. Babam Azeri’dir. Anneannem Çerkez’dir. Annemin babası, Dedem Kürt’tür. Yani yüzde 25’im Kürt, yüzde 25’im Çerkez, yüzde 50’lim de Azeri’dir. Ben tam bir mozaiğim. Ben o yüzden güzelim. Melezler güzel olur ya.” Dedi.

ETNİK KÖKENİN HİÇBİR ANLAMI YOK

Biliyorsunuz açılım var. Siz Kendinizi ne olarak hissediyorsunuz?” sorumuza  “Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Hiçbir şekilde ne ordan hissediyorum, ne buradan hissediyorum” diye cevap veren Oğuzhan, devam etti: “Ben her şeyden önce kendimi “birey” hissediyorum. Ben bu ülkenin bir bireyiyim. Etnik kökenimin hiçbir anlamı yok. Ben bir bireyim, kazanımlarımı özlem Şan Oğuzhan olarak yaptım. Ama bir Azeri müziği çaldığında çok seviyorum yani.” Dedi.

ÇARŞAMBA: KADIN KOLLARI VE GENÇLİK KOLLARI TERCİHLERİ?

BELEDİYE OTOBÜSLERİ GELECEK Mİ?

İHALESİZ ÇALIŞAN DOLMUŞLAR İÇİN NE DEDİ?

ADAYLIK ÖNCESİ ALİAĞA KAMUOYUNA SON SÖZÜ NE?

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894