• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 15 °C

Oğuzhan, Senaryo Yazıp Oynuyorlar

Oğuzhan, Senaryo Yazıp Oynuyorlar
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Yaklaşan yerel seçimlere 10 ay kala CHP’de “Başkan adayı kim olacak” sorusu tüm partililerin ana gündem maddesi oldu. Aliağa’nın duayen siyasetçisi Hakkı Ülkü’nün çizmelerini giyerek “adayım” demesinin ardından bir sürp

CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OĞUZHAN:SİYASETTE LAF AĞIZDAN BİR KERE ÇIKAR

ADAYIM DEMİŞSEM ADAYIM

CHP’NİN DEMİR LEYDİ BAŞKAN ADAYI OĞUZHAN: PSİKOLOJİM BOZUKTU. POLİTİK CEVAP VEREMEDİM

CHP İLÇE BAŞKANI VE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OĞUZHAN: PARTİNİN KAPISI HERKESE AÇIK

DEMİR LEYDİ KARARLILIĞINI ORTAYA KOYDU: BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLACAKTIM ZATEN

ÖZLEM ŞAN OĞUZHAN MUHALİFLERE SİTEM ETTİ: BENİM ÜZERİMDEN SENARYO YAZIP OYNUYORLAR

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Yaklaşan yerel seçimlere 10 ay kala CHP’de “Başkan adayı kim olacak” sorusu tüm partililerin ana gündem maddesi oldu. Aliağa’nın duayen siyasetçisi Hakkı Ülkü’nün çizmelerini giyerek “adayım” demesinin ardından bir sürpriz yaşandı ve CHP’nin “Demir Leydi” lakaplı İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan Belediyeyi ne kadar çok istediğini “Adayım demişsem, adayım” sözleriyle ortaya koydu.

3 Dönem Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliğinin ardından yeniden siyasete ısınan Hakkı Ülkü’nün gazetemize yaptığı çarpıcı açıklamalardan sonra bu kez Özlem şan Oğuzhan’ın sözleri partide sert tartışmalara neden oldu. Oğuzhan’ın “Siyasette laf ağızdan bir kere çıkar; Adayım demişsem adayım” şeklindeki sözleri siyasi rakiplerine korku saldı.

2009’DAN BERİ BELEDİYE BAŞKANLIĞINI İSTİYOR

Özlem Şan Oğuzhan geçen yıl yapılan kongrede neden CHP ilçe Başkanlığına aday olduğunu “yapacak işlerim olduğu için” diye yanıtlamıştı. Röportajımızda Oğuzhan’a bu soruyu yönelterek, “Yapacak işlerim olduğu için İlçe Başkanlığına aday oldum" dediniz. Peki neden belediye başkan adaylığınızı açıkladınız?” dedik.

“Aliağa’ya kadın eli değecek” sloganıyla bir seçim kampanyası başlatmaya hazırlanan Oğuzhan, bu soruya kararlılığını bir kez daha ortaya koyarak, Belediye Başkanı Adayı olacaktım zaten. Yerel Seçimlere girerken de bu vardı. Kongreye giderken de bu niyetim vardı. Bu niyetim olmadığını hiç kimseye söylemedim.” Diye konuştu.  

Belediye Başkan adaylığı hedefinde yapacağı çalışmaları hızlandırmak için İlçe Başkanlığına aday olduğunu ve seçildiğini belirten Oğuzhan, “Çalışmalarımı daha da hızlandırmak için yeniden ilçe başkanlığına talip oldum. Örgütün çalışmalarını hızlandırmak için.” Dedi.

ÖNEMLİ OLAN CHP’NİN KAZANMASI

Parti içi muhaliflerin, Partide birlik beraberliği sağlaması gerekirken aday olduğu yönündeki eleştirilerini reddeden Oğuzhan, “Her şeyden önce örgütün seçim kazanması önemli. CHP'nin yeniden Aliağa'da iktidar olması önemli. Bu Özlem Şan Oğuzhan ile olur, Hakkı Ülkü ile olur, Turgut Oğuz'la olur, başkasıyla olur. Ama önemli olan CHP'nin yeniden seçim kazanmasıdır.” dedi

İSTENMEYEN ŞEYLER YAŞADIM!

CHP’nin 40 yaşındaki Ağrı’lı Başkan adayı, Belediye Başkanlığı açıklamasının bir gazetecinin sorusu üzerine olduğunu ifade ederek, “Ben böyle bir açıklama yapmadım. Tamamen bir gazetecinin sorusu üzerine gerçekleşti. Çünkü istenmeyen şeyler yaşadım. Bir takım kişiler, benim üzerimden senaryolar yazıyorlar. Benim İlçe başkanı olarak bir adaya destek vereceğim, o nedenle seçildiğim, seçtirildiğim gibi bir soru soruldu.” Dedi.

PSİKOLOJİM BOZUKTU. POLİTİK CEVAP VEREMEDİM

Eşinin hastanede tedavi gördüğü sırada bir gazeteciden gelen telefon üzerine cevaplar verdiğini anlatan Oğuzhan, “İsim vermeyeceğim. Bir aday için çalıştığım, onu belediye başkanı yapmak için seçilmişsiniz, doğru mudur diye bir soru soruldu. o sırada eşim de hastanedeydi zaten. Psikolojim o kadar bozuk olmasa, daha politik bir cevap verebilirdim” dedi.

SİYASETİN ACEMİSİ DEĞİLİM

Konunun çeşitli çevrelerce çarpıtıldığını öne süren CHP Belediye Başkan adayı Oğuzhan, “Bir basın açıklamasıyla adaylık açıklamadım. Ben de bir basın açıklamasının ne zaman, ne şekilde yapılacağını en azından hem mesleğim gereği hem de bunca yıldır siyasetteyim biliyorum. Siyasetin de acemisi değilim.” Dedi.

DEDİKODULARDAN RAHATSIZ OLDUM

Oğuzhan, başka bir adayı desteklediği yolundaki dedikodulardan rahatsız olduğunu da ilk kez açıklayarak, “Böyle bir dedikodunun yayılmasından da rahatsız oldum. ben birini desteklemiyorum ki. ben bir adayın arkasındaymışım, onu destekliyor muşum, o adayla anlaşmışım, ben milletvekili oluyormuşum, o aday belediye başkanı oluyormuş. Böyle ortada olmayan birşeyin konuşulmasından rahatsız oldum” dedi.

YARIN: (CUMA)

HAKKI ÜLKÜ İLE KONGRE PAZARLIĞI YAPILDI MI?

Özlem Şan Oğuzhan, Siyasi stratejisini net söyledi:

TURGUT BEY ADAY OLSA DA BEN ADAYIM

Demir leydi Oğuzhan’dan “Neyinize güvenip başkan adayı oldunuz” sorusuna cevap:

SİYASETİME GÜVENİYORUM

Özlem şan Oğuzhan deneyimli siyasetçilere meydan okudu:

TURGUT OĞUZ'DAN, HAKKI ÜLKÜ'DEN FARKLI DEĞİLİM. EN AZ ONLAR KADAR GÜÇLÜYÜM

 

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894