• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 16 °C

OHAL, Yerinde Alınmış Etkin Bir Tedbirdir

OHAL, Yerinde Alınmış Etkin Bir Tedbirdir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı MGK kararı ile ilgili bir açıklama yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu

OHAL, YERİNDE ALINMIŞ ETKİN BİR TEDBİRDİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı MGK kararı ile ilgili bir açıklama yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu “Olağanüstü günlerden geçiyoruz ve bizi güvenli limana çıkartacak şey kararlı tavırdır. Bu kararlılığı da devletimizde görüyoruz ve çok kısa sürede hep beraber daha güvenli bir ülke ve daha güvenli bir ekonomiye kavuşacağımıza inancımız tamdır” dedi.

Hisarcıklıoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Olağanüstü hal uygulaması, bütün uygar ülkelerde olduğu gibi, sivil ve özgür hayatın sağlıklı bir şekilde devam etmesi ve milletin canına, malına ve devletine göz dikmiş darbecilerin bir an evvel kanunun karşısına çıkartılabilmeleri ve yeni kalkışmalara cesaret edememeleri için uygulanacaktır.

Devletimiz ve milletimiz çok büyük bir badire atlattı. Hain  darbe girişimi henüz engellendi. Herkesin durumun ciddiyetinin farkında olması lazım. Olağan üstü bir durum yaşıyoruz ve bu tür durumlarda olağan üstü tedbirlerin alınması zorunludur. Geçtiğimiz aylarda AB’nin güçlü üyesi Fransa’da bir terör saldırısı oldu, tedbir alabilmek için hemen olağanüstü hal ilan edildi. Dün de bu süreyi 6 aya uzattılar.

Devlet, kendisine yönelik tehditlere karşı önlem almak zorundadır. Bu kapsamda OHAL, yerinde alınmış etkin bir mekanizmadır. Kamu düzeninin korunması ve hizmetlerin etkin bir şekilde işlemesi için bu kararın alınması gerekiyordu.

Burada önemli olan demokrasi ve özgürlüklerin teminat altına alınması ve ekonominin işleyişinin olağan seyretmesidir. Bu konuda da hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hem de ekonomi ile ilgili yetkililerimiz gerekli açıklamaları yaptılar. Bu zor dönemde hepimizin devletimize yardım ediyor olması millet olmanın gereğidir.”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894