• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

On Binlerce Çocuk Tiyatroyla Buluşacak

On Binlerce Çocuk Tiyatroyla Buluşacak
Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu dâhilinde Sadri Alışık Kültür Merkezi’nin sahnelediği “La Fonten Orman Mahkemesinde”...
ON BİNLERCE ÇOCUK TİYATROYLA BULUŞACAK

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu dâhilinde Sadri Alışık Kültür Merkezi’nin sahnelediği “La Fonten Orman Mahkemesinde” adlı çocuk oyununun galası 27 Ekim’de çocukların ve ailelerinin katılımıyla Akatlar Kültür Merkezi’nde yapıldı. Bu yıl Türkiye’nin özellikle doğusundaki 16 ili ücretsiz olarak gezecek olan oyunun galasında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda (TEGV) eğitim gören çocuklar da yer aldı. Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer ve SAKM Genel Koordinatörü Sadri Alışık, galanın açılış konuşmasını yaptı.

Kurulduğu 2008 yılından beri Türkiye’nin dört bir yanında sahnelediği ücretsiz oyunlarla 150 bini aşkın çocuğa çevre bilincini eğlenceli oyunlarla aşılayan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, çevreye duyarlı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Sadri Alışık Tiyatrosu’nun sahnelediği “La Fonten Orman Mahkemesinde” adlı hayvan ve doğa sevgisi aşılayan oyunun galası, 27 Ekim Perşembe günü İstanbul’da Akatlar Kültür Merkezi’nde yapıldı. Galaya aileleriyle katılan yüzlerce çocuk, kurulan oyun alanlarında, gala öncesinde eğlenceli dakikalar geçirdi, sonrasında eğitici ve eğlenceli oyunun keyfini çıkardı.

NEYLAN SÜER: “AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR”

Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer, galada yaptığı konuşmada, bu projenin çocuklara çevre bilincinin eğlenceli bir şekilde aşılanması açısından çok önemli olduğunu belirterek bu anlamlı projenin oluşmasının temelinde doğal kaynakların doğru kullanımı ve dünyayı paylaştığımız diğer canlıların da yaşam haklarına saygılı olmamız gerekliliğinin genç nesillere aşılanması, farkındalıklarının arttırılması  ve davranış modellerinde olumlu değişimler yaratılması gerektiğine olan inançları olduğunu vurguladı. Süer, sözlerine şöyle devam etti: “Bosch Ev Aletleri olarak, 8 yıldır büyük özverilerle Türkiye’nin neredeyse her köşesinde sürdürdüğümüz Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu’nu çocuklarla ücretsiz olarak buluşturmaya devam ettiğimiz için çok mutluyuz. Biz, tiyatronun gücünden faydalanarak, “ağaç yaşken eğilir” söylemiyle, sürdürülebilir bir dünya için, 3 yaşın üzerindeki çocuklarımızın çevre farkındalığını artırmayı hedefliyoruz. Bu hedefle sürdürdüğümüz projemiz şimdiye kadar 61 ilde 424 kez sahnelenerek çocukları eğlendirdi, onlara doğa sevgisi aşıladı. Bu anlamlı projemizi daha geliştirmek için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz.”

SADRİ ALIŞIK: “KURUMLARIN SANATA, ÇOCUKLARA VE ÇEVREYE VERDİĞİ DESTEK ÇOK ÖNEMLİ”

Sadri Alışık Kültür Merkezi Genel Koordinatörü Sadri Alışık, kurumların sanata, çocuklara ve çevreye verdiği desteğin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bosch ile yıllardır aynı hedefler doğrultusunda çok başarılı bir oyun sergiliyoruz. Bugün galasını gerçekleştirdiğimiz, Türk çocuk edebiyatının en önemli yazarlarından Yalvaç Ural’ın kaleme aldığı ve kültür merkezimiz tarafından sahnelenen “La Fonten Orman Mahkemesinde” oyunu ile özellikle tiyatroya sınırlı erişimi olan doğu illerini gezeceğiz. Bu yıl da on binlerce çocukla buluşacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu, çok zahmetli ama bir o kadar da değerli bir iş. Tiyatroya, çocuklara ve çevreye olan duyarlılığını üstün desteklerle gösteren Bosch’a teşekkür ederiz” dedi.

16 İLDE ÇOCUKLAR TİYATROYLA BULUŞACAK

Tiyatronun eğlendirirken öğreten gücünden yararlanarak gelecek nesilleri bilinçlendirip, geleceği korumaya yönelik çalışmalarına ve bu kapsamdaki faaliyetlerine 2008 yılında başlayan Bosch Ev Aletleri, bugüne kadar 400’den fazla temsille 150 bini aşkın çocuğa ulaştı. Türkiye’nin her köşesine gitmeyi hedefleyen Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, bu yıl özellikle tiyatroya ve sanata erişimin kısıtlı olduğu doğu illerinde sahne alacak. Bu kapsamda, SAKM tarafından sahneye konan “La Fonten Orman Mahkemesinde” adlı oyun, yeni sezonda 5 Kasım’da Ağrı’da turneye başlayacak. Tüm temsilleri ücretsiz olarak sahnelenecek olan oyun daha sonra Muş, Bingöl, Elazığ, Malatya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Kayseri, Aksaray, Konya, Isparta, Burdur, Antalya, Mersin ve Adana’da küçük izleyicileri ve aileleriyle buluşacak.

HAYVANLAR, LA FONTEN’İ YARDIMA ÇAĞIRIYOR

‘La Fonten Orman Mahkemesi’nde oyununda, insanların çevreyi koruma konusundaki özensizlikleri ve bilinçsizlikleri nedeniyle gün geçtikçe bozulan doğal döngüye dikkat çekiliyor. Her geçen gün doğadaki düzenin bozulmasından endişelenen hayvanlar, sonunda Aslan Kral’ın tavsiyesine uyarak şehre gidiyorlar ve kendilerini anlayacak tek insan olan La Fonten’den yardım istiyor. Klasik La Fonten masallarının yaratıcı bir bakışla yeniden uyarlaması olan oyunda ana fikir olarak, bugünden gerekli önlemler alınmadığı takdirde gelecekte dünyamızın ve dolayısıyla bugünün çocuklarının yaşayacakları olumsuzluklar gösteriliyor. Büyükler olarak anne babaların yaptığı hatalar yüzünden geri dönülmez bir noktaya gelmeden önce, bugünün çocukları uyarılıyor ve onlara her şeyin hala düzeltilebileceği umudu aşılanıyor./ EGE BASIN GRUBU

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu 2016-2017 Sezon Turne Takvimi:

5 – 6 Kasım                Ağrı
12 – 13 Kasım                Muş
19 – 20 Kasım                Bingöl
26 – 27 Kasım                Elazığ
3 – 4 Aralık                 Malatya
10 – 11 Aralık                       Şanlıurfa
17 – 18 Aralık                 Kahramanmaraş
24 – 25 Aralık                 Kayseri
7 – 8 Ocak                Aksaray
14 – 15 Ocak                Konya
18 – 19 Şubat                Isparta
25 – 26 Şubat                 Burdur
4 – 5 Mart                Antalya
11-12 Mart                 Alanya
25 – 26 Mart                Mersin
1 – 2 Nisan                Tarsus
8 – 9 Nisan                Adana
22 – 23 Nisan                Ceyhan

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894