• BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • İzmir 27 °C

Osmanlı Denizciliği Manisa’da Mercek Altına Alınacak

Osmanlı Denizciliği Manisa’da Mercek Altına Alınacak
Manisa Celal Bayar Üniversitesi "Uluslararası; Fethinin 500. Yılında Cezayir, Barbaros Hayrettin Paşa ve Osmanlı Denizciliği Sempozyumu"na hazırlanıyor.

KUTLU FETHİNİN 500. YILINA ÖZEL SEMPOZYUM

Manisa Celal Bayar Üniversitesi "Uluslararası; Fethinin 500. Yılında Cezayir, Barbaros Hayrettin Paşa ve Osmanlı Denizciliği Sempozyumu"na hazırlanıyor.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, T.C. Başbakanlık Türk Tarih Kurumu ve  T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın destekleriyle  "Uluslararası; Fethinin 500. Yılında Cezayir, Barbaros Hayrettin Paşa ve Osmanlı Denizciliği Sempozyumu" düzenlenecek.

Yurt içinden ve yurt dışından birbirinden değerli bilim insanlarının katılacağı sempozyum; tarih, edebiyat, dilbilim, sanat tarihi, antropoloji, sosyoloji, coğrafya, denizcilik, uluslararası ilişkiler ve iktisat gibi farklı alanları kapsayacak ve Cezayir’deki tarihsel mirasın, disiplinler arası bir bakış açısıyla değerlendirildiği araştırmalar sunulacak.

1-3 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan sempozyumun açılış programı, 1 Aralık’ta Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 11.30’da gerçekleştirilecek ve İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İdris Bostan tarafından “Osmanlı Akdeniz’i ve Barbaros Hayreddin Paşa” konulu açılış bildirisi sunulacak.

Bilim insanları ve araştırmacılar, Manisa Anemon Otel’de devam edecek olan 16 oturumda, 62 bildiri sunumu ile bilgi birikimlerini geleceğe taşıyacaklar.

Sempozyumda sunulan bildiriler kitap olarak basılarak, konu hakkında bilgi sahibi olmak ve araştırma yapmak isteyen herkese önemli bir kaynak teşkil edecek.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894